Ποτσετίνο: "Πανηγυρισμοί; Δεν είμαι κλόουν, είμαι προπονητής"

Ο μικρός μέσος όρος της ομάδας δικαιολογεί την αποτυχία; Η σοβαρή προσέγγιση του Αργεντινού και ο κίνδυνος τα λόγια να μείνουν "ορφανά".

Chelsea manager Mauricio Pochettino celebrates at full time with Goalscorer Carney Chukwuemeka during the FA Cup 6th Round Soccer Match between Chelsea and Leicester City played at Stamford Bridge, London, England,Sunday,March 17,2024. (AP Photo/Dave Shopland)
(AP Photo/Dave Shopland) AP

Η Τσέλσι πέτυχε μία δραματική νίκη με απόλυτο πρωταγωνιστή της τον Πάλμερ, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να ηγείται της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου. Παρά ταύτα, η φετινή πορεία της δεν είναι η ενδεδειγμένη και αυτό αποτυπώνεται και στην τελική βαθμολογία.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο προσπάθησε να κρατήσει "χαμηλά την μπάλα" μετά την επίτευξη της πολύ σημαντικής νίκης της ομάδας προερχόμενη από μία πικρή ισοπαλία με την Μπέρνλεϊ. Ωστόσο ένας κούκος δεν έφερε την άνοιξη. Η νίκη και η προσπάθεια του Πάλμερ δεν μπορούν να κρατούν την ομάδα όρθια για πάντα και φυσικά η δυνατότητα της ομάδας να αποδίδει σε όλες τις γραμμές της με συνέπεια σαν ομάδα δεν έχει "χτιστεί" ακόμα.

Ο Ποτσετίνο το γνωρίζει αυτό και για αυτό δεν ήθελε να επιτρέψει στον ενθουσιασμό να αποπροσανατολίσει το μυαλό των παικτών από τα δύσκολα εμπόδια που θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια.

Οι δηλώσεις

"Πανηγυρισμοί; Δεν είμαι κλόουν. Αν θέλεις κλόουν, πήγαινε να βρεις έναν! Εγώ είμαι προπονητής".

"Το πάθος δεν έχει να κάνει με το να είσαι ο τρελός τύπος στη γραμμή του γηπέδου".

"Πρέπει να παραμείνω ήρεμος και να είμαι αναλυτικός, επειδή διοικώ μια από τις νεότερες ομάδες στην Ευρώπη".

"Αυτό δεν είναι τσίρκο".

Οι λονδρέζοι πράγματι διαθέτουν σε μέσο όρο την μικρότερη ηλικιακά ομάδα. Αναμφίβολα οι ανώριμοι παίκτες τους ρόστερ θα κληθούν να μαθαίνουν από τις νίκες αλλά και με της ήττες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η ομάδα με τέτοιο όνομα και τέτοιο προϋπολογισμό να βρίσκεται στην 10η θέση... Τα λόγια και οι κινήσεις του coach θα πρέπει να συνοδεύονται και από αποτελέσματα.

Η ατυχίες τα λάθη και η απειρία δεν μπορεί να είναι το αντίβαρο κάθε κριτικής εναντίον της ομάδας. Έχει δοθεί χρόνος και πλέον η ομάδα καλείται να αποδείξει πως η νίκη με την Γιουνάιτεντ θα αποτελέσει την αρχή μίας καλύτερης έκδοσης του συνόλου. Μία ομάδα που με ή και χωρίς τον Πάλμερ θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και δεν θα κρύβεται πίσω από δικαιολογίες, αλλά αντιθέτως θα κοιτά στα μάτια κάθε αντίπαλό γιατί στόχος πάντοτε πρέπει να είναι η νίκη, no matter what που λένε και στο Λονδίνο...

Διαβάστε περισσότερα

Και η Γιουβέντους σε αναζήτηση προπονητή: Το φαβορί και η μεγάλη έκπληξη

Το "παιδί" του Γκουαρντιόλα ήταν φίλαθλος της Γιουνάιτεντ αλλά δεν δίστασε στιγμή να την ρίξει στο καναβάτσο

News 24/7

24MEDIA NETWORK