Επιμένει ο Κοντονής, στα "μαχαίρια" με ΕΠΟ

Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι οι τακτικοί δικαστές αφορούν και το Διαιτητικό Δικαστήριο εξέδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Επιμένει ο Κοντονής, στα "μαχαίρια" με ΕΠΟ
Κοντονής Ινφαντίνο INTIME SPORTS

Ανακοίνωση με την οποία δίνεται συνέχεια στον "χαρτοπόλεμο" μεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ εξέδωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με το Διαιτητικό Δικαστήριο και τη σύνθεσή του από τακτικούς ή μη δικαστές.

Ο νέος αθλητικός νόμος που έχει περάσει από τη Βουλή την άνοιξη προβλέπει την συμμετοχή τακτικών δικαστών σε όλα τα δικαιοδοτικά όργανα στον χώρο του αθλητισμού, ωστόσο UEFA και ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου.

Ο κ. Κοντονής δεν κάνει πίσω και υπογραμμίζει με κάθε τρόπο ότι οι νόμοι θα εφαρμοστούν και η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα περιλαμβάνει μόνο τακτικούς δικαστές, με την ΕΠΟ να υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο συνιστά παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και θα δώσει το "πράσινο φως" στην UEFA να αποκλείσει τους ελληνικούς συλλόγους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση

"Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής απαντώντας στην από 21-8-15 επιστολή της UEFA σχετικά με τη σύνθεση του «Διαιτητικού Δικαστηρίου» του άρθρου 66 του καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ξεκαθαρίζει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις.

Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, κάθε διαιτητικό όργανο θεωρείται δικαιοδοτικό όργανο. Αυτό αναμφίβολα συμπεριλαμβάνει και το προαναφερόμενο «Διαιτητικό Δικαστήριο». Ο νόμος αναφέρεται σε όλα τα δικαιοδοτικά και πειθαρχικά όργανα της Ε.Π.Ο. και όχι μόνο στα όργανα του άρθρου 61 του Καταστατικού της.

Συνεπώς είναι σαφές ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο του άρθρου 66 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. εμπίπτει στο περιεχόμενο και το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 5 του νέου νόμου.

Τακτικοί δικαστές θα είναι μόνο τα «τακτικά μέλη» του Διαιτητικού Δικαστηρίου (τα μέλη δηλαδή τα οποία, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΠΟ, δεν ορίζονται από τους διαδίκους αλλά από την Ε.Π.Ο.). Τα άλλη μέλη –οι 2 ή 4 διαιτητές (1 ή 2 ανά διάδικο), σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.- θα συνεχίσουν να ορίζονται από τους διαδίκους, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Για τα παραπάνω έχει ενημερωθεί με σχετική επιστολή (20-8-15) η Ε.Π.Ο. και το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η οποία εστάλη και στην UEFA προς ενημέρωσή της.

Ο κ. Κοντονής για μια ακόμη φορά κατέστησε σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί παρά τις όποιες ελπίδες έχουν ορισμένοι για τη μη εφαρμογή του λόγω προκήρυξης των εκλογών".

Διαβάστε ακόμη

Η επιστολή Κοντονή σε ΕΠΟ (PDF)

Η απάντηση της ΕΠO (PDF)

Η νέα επιστολή Κοντονή στην ΕΠO (PDF)

Κατηγορεί τον Κοντονή η ΕΠΟ

Αμετακίνητος ο Κοντονής, στα "χαρακώματα" με ΕΠΟ

News 24/7

24MEDIA NETWORK