Αμετακίνητος ο Κοντονής, στα "χαρακώματα" με ΕΠΟ

Η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αποτελεί το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ορατός ο κίνδυνος για τις ομάδες που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Αμετακίνητος ο Κοντονής, στα "χαρακώματα" με ΕΠΟ

Ο Σταύρος Κοντονής είναι ξεκάθαρος και δεν θα κάνει βήμα πίσω, ανεξάρτητα από την έντονη αντίδραση της ΕΠΟ. Απαιτεί απόλυτη εφαρμογή του νόμου σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάρτιση των πειθαρχικών / δικαιοδοτικών οργάνων με τακτικούς δικαστές και όχι κατ' επιλογήν.

Αν και τη Δευτέρα δημοσιεύτηκαν οι λίστες υποψηφίων δικαστών για την Πειθαρχική Επιτροπή, την Επιτροπή Δεοντολογίας, την Εφέσεων και τους Ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς, κατά τον υφυπουργό Αθλητισμού, το Διαιτητικό Δικαστήριο, ο γ' και τελευταίος βαθμός διευθέτησης των υποθέσεων του ποδοσφαίρου, δεν αποτελεί εξαίρεση στο νόμο του 2015. Ως εκ τούτου η Ομοσπονδία οφείλει να τηρήσει απαρέγκλιτα τα όσα ψήφισε η Βουλή μέσα στην άνοιξη.

Η ΕΠΟ ανθίσταται και "φωνάζει" προς πάσα κατεύθυνση πως το Διαιτητικό Δικαστήριο αποτελεί ξεχωριστή αρχή που δεν ανήκει στην κατηγορία των υπόλοιπων Επιτροπών. Από τη στιγμή ωστόσο που εκδικάζει τελεσίδικα τις υποθέσεις που "φεύγουν" από την Επιτροπή Εφέσεων, το Υπουργείο υποστηρίζει πως δεν τίθεται θέμα διαφοροποίησης και πως ο νόμος είναι δεσμευτικός, μια και στη σύνθεση του υπάρχουν ανώτατοι δικαστικοί.

Ο Ομοσπονδία, με την επιστολή της στις Ενώσεις - Μέλη, κατηγόρησε τον Σταύρο Κοντονή ότι με την απευθείας αλληλογραφία του με την UEFA προσπαθεί, με απειλητική διάθεση μάλιστα, να επιβάλει τις απόψεις του. Παρουσιάζει μάλιστα ως ενισχυτική προς αυτήν τη θέση την επιστολή - απάντηση του Τζιάνι Ινφαντίνο προς τον Υπουργό.

Αλήθεια είναι όμως ότι ο Κοντονής ωστόσο δεν έδρασε εκτός της γραμμής που ακολουθεί εξ αρχής, ούτε "παρατύπησε". Όπως συνομιλούσε με τους Ευρωπαίους προ μηνών, αντίστοιχα συνεχίζει όποτε το κρίνει αναγκαίο, ενημερώνοντας τους για όσα θεωρεί σημαντικά. Γι' αυτό και εκτιμάται ότι θα απαντήσει με νέα επιστολή του προς την UEFA εξηγώντας τι ακριβώς ισχύει.

Ούτε θεωρεί ότι παρέκαμψε την Ομοσπονδία, αφού και στο Γουδή είχε φτάσει επιστολή προκειμένου να εναρμονιστούν όλα τα όργανα της με όσα ορίζει ο νόμος.

Όπως και να 'χει, ο "πόλεμος" των δύο πλευρών αναζωπυρώνεται και το νέο επεισόδιο είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει τις ομάδες που αγωνίζονται ή θ' αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει στους εκπροσώπους τους προ ημερών ο Σταύρος Κοντονής πως διάθεση για οπισθοχώρηση δεν υπάρχει και πως ο νόμος θα εφαρμοστεί μέχρι τελείας, άσχετα από τις όποιες σοβαρές συνέπειες μπορεί να προκύψουν.

Μην εκπλαγείτε δηλαδή, αν σε λίγες ημέρες, επανέλθει ο κίνδυνος του Grexit...

Διαβάστε ακόμη:

Κατηγορεί τον Κοντονή η ΕΠΟ

News 24/7

24MEDIA NETWORK