Επιμένει ο Σιδηρόπουλος: "Αν είχα κάνει λάθος, θα το έλεγα!"

Τι έλεγε στα αποδυτήρια ο Τάσος Σιδηρόπουλος για την επίμαχη φάση του Μπανανά με τον Μάνταλο που οδήγησε στην αποβολή του πρώτου στον αγώνα Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Πλατανιά την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Ο διεθνής ρέφερι υπερασπίστηκε τα σφυρίγματά του. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Αλέξη Πλατή.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το μαρκάρισμα του Μπανανά στον Μάνταλο στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Πλατανια, για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχει σηκώσει… συζήτηση από το βράδυ της Τετάρτης για το αν είναι πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον άσο των κρητικών, όπως έδειξε ο Τάσος Σιδηρόπουλος,.

Ο παρατηρητής διαιτησίας Γιάννης Τσαχειλίδης υποστήριξε στα αποδυτήρια ότι θα κάνει χρήση βίντεο προτού συντάξει την έκθεση του.

Ο διεθνής ρέφερι πάντως, μετά το τέλος του αγώνα, όπως αποκαλύπτει τοContra.gr, ήταν κατηγορηματικός ότι και πέναλτι ήταν και κόκκινη κάρτα. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά… « Αν είχα κάνει λάθος, θα το έλεγα. Δεν διστάζω να το πω, δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Αυτό είδα και αυτό λέω ότι ακόμα ισχύει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαιτητής από Δωδεκάνησα υποστήριζε στα αποδυτήρια:

- Για το αν ο Μάνταλος έκανε θέατρο.«Είναι έτοιμος να πλασάρει για να βάλει γκολ, πόσο χαζό μπορεί να είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι έτοιμος να βάλει γκολ, να κάνει είτε θέατρο είτε οτιδήποτε άλλο για να κερδίσει ένα πέναλτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει γκολ. Είναι τρία μέτρα από την εστία».

- Για το αν ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Πλατανιά.«Ο κανονισμός λέει ότι όταν ο παίκτης είναι σε προφανή ευκαιρία και ο αντίπαλος δεν έχει πιθανότητα να παίξει την μπάλα, τότε είναι κόκκινη κάρτα. Όταν η μπάλα είναι στο δεξί πόδι του επιτιθέμενου και ο αντίπαλος μαρκάρει από την αριστερή πλευρά, την αριστερή πλευρά του ποδοσφαιριστή πως πάει να παίξει την μπάλα; Αν πάει να παίξει την μπάλα τότε ναι, έκανα λάθος. Ο συγκεκριμένος όμως, δεν προσπαθεί να παίξει μπάλα γιατί η μπάλα είναι στο δεξί πόδι του Μάνταλου. Προσπαθεί να ανατρέψει τον αντίπαλο. Γι’ αυτό έβγαλα κόκκινη κάρτα».

Να σημειωθεί όσον αφορά την κόκκινη κάρτα, ότι μία από τις αλλαγές των κανονισμών που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι αφορούν την κόκκινη κάρτα στις περιπτώσεις πέναλτι. Πλέον, έχει καταργηθεί η κόκκινη και η λεγόμενη "τριπλή τιμωρία" και με απλά λόγια αν κάποιος παίκτης σταματήσει αντικανονικά αντίπαλο εντός περιοχής σε φάση που είναι προφανής ευκαιρία για να επιτευχθεί γκολ, θα αποβάλλεται μόνο αν το χτύπημα είναι εκ προθέσεως ή βίαιο.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος πάντως, δίνει την δική του εκδοχή… « Η τριπλή τιμωρία έχει καταργηθεί μόνο όταν ο παίκτης κάνει μία δίκαιη προσπάθεια να παίξει την μπάλα. Στην συγκεκριμένη φάση, δεν τεντώνει ο παίκτης του Πλατανιά καν το πόδι του προς την μπάλα, πάει στον παίκτη κατευθείαν επάνω.Είναι μια προφανή ευκαιρία που ο παίκτης του Πλατανιά δεν προσπαθεί να παίξει την μπάλα. Την ίδια φάση την έδωσα κίτρινη κάρτα στο Μπριζ - Λέστερ γιατί ο τερματοφύλακας που ανατρέπει τον Βάρντι πάει να παίξει την μπάλα. Εκεί τον ήξερα τον κανονισμό, εδώ δεν τον ήξερα;»

News 24/7

24MEDIA NETWORK