Επιστρέφει στην εθνική ο Μετζέλντερ

Επιστρέφει στην εθνική ο Μετζέλντερ

Την αποστολή της εθνικής Γερμανίας για τις δυο φιλικές αναμετρήσεις με Τουρκία (8 Οκτωβρίου) και Κίνα (12 Οκτωβρίου) ανακοίνωσε ο Γιούργκεν Κλίνσμαν. Σε αυτή περιλαμβάνεται μετά από 2 χρόνια και 7 μήνες ο Κριστόφ Μετζέλντερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος έχει αφήσει πλέον πίσω του τον « εφιάλτη» των τραυματισμών που τόσο τον ταλαιπώρησε.

Ο 24χρονος αμυντικός είχε αγωνιστεί τελευταία φορά με την « νάσιοναλμανσαφτ» τον Φλεβάρη του 2003, σε μια ήττα από την Ισπανία με 3-1. Από τότε ακολούθησαν συνεχή προβλήματα με τον αχίλλειο τένοντα του, τα οποία δεν του επέτρεψαν να συμμετάσχει στο Euro 2004 ενώ μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερε να ξεκινήσει κανονικά τη φετινή σεζόν.

Στην τελευταία αναμέτρηση της Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα με την Μάιντζ εκτός έδρας, πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του στο τελευταίο λεπτό, κάτι που οδήγησε τον Κλίνσμαν στην απόφαση να τον καλέσει στην εθνική ομάδα. « Ο Κριστόφ έδειξε μεγάλη υπομονή και αποφασιστικότητα τα τελευταία χρόνια και πλέον είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το επόμενο », τόνισε χαρακτηριστικά ο 41χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Στην αποστολή της εθνικής Γερμανίας συμπεριλήφθηκαν οι Όλιβερ Νόιβιλ και Τόρστεν Φρινγκς ενώ για ιατρικές εξετάσεις κλήθηκαν και οι Μίκε Χάνκε, Αντρέας Χίνκελ, Σέμπαστιαν Κελ, Κρίστιαν Βερνς και Γιανς Λέμαν.

Οι εκλεκτοί του Γιούργκεν Κλίνσμαν είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Τίμο Χίλντεμπραντ (Στουτγκάρδη), Όλιβερ Καν (Μπάγερν Μονάχου)

Αμυντικοί: Άρνε Φρίντριχ (Χέρτα), Ρόμπερτ Χουτ (Τσέλσι), Μάρτσελ Γιάνσεν (Γκλάντμπαχ), Περ Μέρτεζακερ (Ανόβερο), Πάτρικ Οβομογέλα (Βέρντερ Βρέμης), Λούκας Σίνκιεβιτς (Κολωνία), Κρίστοφ Μετζέλντερ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Μέσοι: Μίκαελ Μπάλακ (Μπάγερν Μονάχου), Σέμπαστιαν Ντάισλερ (Μπάγερν Μονάχου), Μπάστιαν Σβαϊντστάιγκερ (Μπάγερν Μονάχου), Τιμ Μπορόφσκι (Βέρντερ Βρέμης), Τόρστεν Φρινγκς (Βέρντερ Βρέμης), Φαμπιάν Ερνστ (Σάλκε), Τόμας Χιτσλπέργκερ (Στουτγκάρδη), Μπέρντ Σνάιντερ (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Επιθετικοί: Όλιβερ Νόιβιλ (Γκλάντμπαχ), Κέβιν Κουράνι (Σάλκε), Μίροσλαβ Κλόζε (Βέρντερ Βρέμης), Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία)

News 24/7

24MEDIA NETWORK