X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Έρευνα FIFPro: Πιο επιρρεπείς σε κατάθλιψη οι ποδοσφαιριστές

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα έδωσε στη δημοσιότητα η FIFPro.

H Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών πραγματοποίησε έρευνα με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εν ενεργεία και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, διαπιστώνοντας πως είναι πολύ πιο πιθανό για τους παίκτες να πέσουν σε κατάθλιψη από ότι για τον γενικό πληθυσμό.

Συγκεκριμένα ένα ποσοστό της τάξης 38% από 607 εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και 35% από 219 ποδοσφαιριστές που έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους. Πολύ συχνά συμπτώματα είναι οι διαταραχές ύπνου (23% και 28% αντίστοιχα), η δυσφορία (15% και 18%) καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ (9% και 25%) .

Η έρευνα παρατηρεί ακόμη ότι οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν υποστεί δύο ή τρεις σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της καριέρας τους είναι 2 με 4 φορές πιο επιρρεπείς σε ψυχικές διαταραχές από τους υπόλοιπους παίκτες.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την διετία 2013-2015 σε 11 χώρες και σε παίκτες με μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το γιατρό της FIFPro, Βίνσεντ Γκούντεμπαρζ και όπως ο ίδιος δήλωσε, για να βοηθηθούν οι "ασθενείς" θα πρέπει να υπάρξει ειδική φροντίδα και από τις ομάδες τους.

24MEDIA NETWORK