Εργάτης μηνύει τη FIFA για απάνθρωπη αντιμετώπιση στο Κατάρ

Η FIFA δεν φαίνεται πως έδειξε την ευαισθησία που θα έπρεπε, στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας οικονομικών μεταναστών στο Κατάρ, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και το αποτέλεσμα ήταν να πληγεί σοβαρά η εικόνα της.

Εργάτης μηνύει τη FIFA για απάνθρωπη αντιμετώπιση στο Κατάρ

Ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα σκληρής εκμετάλλευσης, ενώ εργαζόταν στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 και μηνύει της FIFA, επειδή η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία δεν κατάφερε να χρησιμοποιήσει την επιρροή της, προκειμένου να διασφαλίσει τα ελάχιστα για τους εργάτες.

Το Κατάρ έχει δεχθεί δριμεία κριτική το προηγούμενο διάστημα για τη μεταχείρισή του προς τους αλλοδαπούς εργάτες από τη Διεθνή Αμνηστεία και άλλες οργανώσεις, όμως για πρώτη φορά, η FIFA μπαίνει στο "στόχαστρο".

Η μήνυση, η οποία θα κατατεθεί στη Ζυρίχη με την υποστήριξη του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Ολλανδίας, καλεί τη FIFA να αναγκάσει το Κατάρ να υιοθετήσει τα ελάχιστα εργατικά στάνταρ για τους μετανάστες εργάτες που μετέχουν στην προετοιμασία για το τουρνουά, στα οποία να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον το δικαίωμα παραίτησης ή αναχώρησης από τη χώρα.

Ο άνθρωπος που έφτασε στο σημείο να στραφεί κατά της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, είναι ο 21 ετών Ναντίμ Σαριφούλ Αλάμ, ο οποίος ζητά περίπου 11.500 δολάρια ως αποζημίωση για μια συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε να πληρώσει 4.000 δολάρια σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων.

Όπως ισχυρίζεται, κατά την άφιξή του στο Κατάρ, του αφαιρέθηκε το διαβατήριο και αναγκάστηκε να εργάζεται για 18 μήνες κάτω από σκληρές συνθήκες. Επίσης καταγγέλλει ότι στη συνέχεια απολύθηκε και απελάθηκε, έχοντας κερδίσει υπερβολικά λίγα χρήματα ακόμη και για να ξεπληρώσει την αρχική αμοιβή πρόσληψης.

Πλέον αναμένεται η στάση της FIFA, η οποία καλείται στο εξής να αναλάβει πρωτοβουλίες για να δώσει λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK