Εθνικές αποζημιώσεις ζητούν οι ισχυροί

Εθνικές αποζημιώσεις ζητούν οι ισχυροί
Για μια ακόμα φορά οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης ανακοίνωσαν σήμερα την πρόθεση τους να ζητήσουν αποζημιώσεις από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ για κάθε φορά που οι ποδοσφαιριστές τους θα φεύγουν με τις Εθνικές τους ομάδες, μετά από σύσκεψη που είχαν στη Βαρκελώνη. Παράλληλα οι ισχυροί εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο επιεικώς ανόητο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2000.

Ο Καρλ Χάιντζ Ρουμενίνγκε, πρόεδρος του φόρουμ των 102 ισχυρών ευρωπαϊκών συλλόγων, δήλωσε για το θέμα: " Ολοι οι σύλλογοι θεωρούμε πως είναι δίκαιο να ζητήσουμε από τις ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένων των FIFA και UEFA, να προβλέπεται αποζημίωση, κάθε φορά που οι ποδοσφαιριστές μας θα συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Ταυτόχρονα θα υποστηρίζουμε πλήρως το ποδόσφαιρο των εθνικών ομάδων, αλλά ελπίζουμε πως θα βρεθεί μια πρακτική λύση που θα είναι δίκαιη για όλους".


Ακόμα αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να καθιερωθεί όριο αμοιβών στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, καθώς οι σύλλογοι πιστεύουν πως ο νέος τρόπος αδειοδότησης της UEFA, στο μέλλον θα ελέγξει τους μισθούς των ποδοσφαιριστών

Ακόμα συζητήθηκε το ενδεχόμενο νέας αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής του Κυπέλλου UEFA, κάτι που αναμέναται να συμβεί από τηνερχόμενη περίοδο. " Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα, και σε περίπου δύο χρόνια θα συζητήσουμε εκ νέου για ενδεχόμενη νέα αλλαγή". Ολες οι προτάσεις θα συζητηθούν στην επόμενη σύσκεψη που θα γίνει στο Δουβλίνο, στις 22 και 23 Μαρτίου.




News 24/7

24MEDIA NETWORK