Εθνική Ελλάδας: The replacements

Μετά την απόφαση του Γιον Φαν'τ Σιπ να αφήσει εκτός των αγώνων με Ιταλία και Βοσνία τους Μανωλά, Σωκράτη, Τοροσίδη, Σάμαρη και Μήτρογλου, το ενδιαφέρον στρέφεται στους πιθανούς αντικαταστάτες τους στις κλήσεις του Ολλανδού τεχνικού.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Παντελής Χατζηδιάκος σε πανηγυρικό στιγμιότυπο της Ελλάδας U21, σε αναμέτρηση με την Λευκορωσία για τα προκριματικά του Euro τον Οκτώβρη του 2018. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Ο Γιον Φαν'τ Σιπ έχει αποφασίσει να δοκιμάσει νέα πράγματα στα δύσκολα παιχνίδια της εθνικής Ελλάδας με την Ιταλία (12/10) και τη Βοσνία (15/10), αναμετρήσεις για το Group J της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Στο Contra.gr διαβάσατε την λογική του Ολλανδού τεχνικού γι' αυτά τα δύο ματς και πώς συνδέονται με την διαφαινόμενη μη κλήση παικτών όπως οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σάμαρης, Τοροσίδης, Μήτρογλου.

Ποιοι όμως θα κληθούν να μπουν στα παπούτσια τους; Μιλάμε για δύο ανοιχτές θέσεις στους στόπερ, μια τουλάχιστον στον άξονα της μεσαίας γραμμής (ανάλογα και με το πώς θα κρίνει τις ανάγκες αυτής της σειράς των αγώνων ο προπονητής) και μια ακόμη στην επίθεση.

Ο Χατζηδιάκος και οι άλλοι

Ένας παίκτης που πιθανότατα θα πάρει την ευκαιρία είναι ο Παντελής Χατζηδιάκος. Γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου του 1997 στην Ρόδο, προϊόν των ακαδημιών της Αλκμάαρ, με 73 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα (3 γκολ, 2 ασίστ), ο 22χρονος στόπερ έχει αγωνιστεί στις U16 & U17 της Ολλανδίας, αλλά στη συνέχεια επέλεξε την Ελλάδα στις ηλικίες U17 & U21. Με ατζέντη μάλιστα τον 'πολύ' Μίνο Ραϊόλα, ο Χατζηδιάκος μοιάζει έτοιμος να ντεμπουτάρει με την εθνική Ανδρών της χώρας μας.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν μια σειρά από περιπτώσεις στην δεξαμενή των στόπερ που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να απασχολήσουν τον Φαν'τ Σιπ. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι βασικός με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (8 συμ., 720') στη La Liga 2. Ο Τάσος Αυλωνίτης είναι βασικός στην Στουρμ Γκρατς (13 συμ.., 1200') και ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στην Πογκόν (11 συμ., 990').

Ο Δημήτρης Χατζηισαΐας θεωρείται παίκτης ενδεκάδας στην Ρίζεσπορ (6 συμ., 540'), ενώ υπάρχουν και οι λύσεις... εσωτερικού όπως ο Σπύρος Ρισβάνης του Ατρομήτου. Για τον Δημήτρη Σιόβα (Λεγανές, 6 συμ., 523') δεν χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά, εκτός απροόπτου θα είναι μέσα στις κλήσεις.

Μελλοντικά ενδέχεται να απασχολήσουν οι Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (καμία συμμετοχή φέτος στην πρώτη ομάδα της Άρσεναλ), Δημήτρης Νικολάου (ημιβασικός στην Έμπολι - 5 συμ., 404'), Παναγιώτης Ρέτσος (καμία συμμετοχή φέτος στη Λεβερκούζεν) και Πραξιτέλης Βούρος (ξεκίνησε τη σεζόν βασικός στον ΑΠΟΕΛ, ένας τραυματισμός τον έχει θέσει νοκ-άουτ εσχάτως).

Όσον αφορά την θέση του δεξιού μπακ; Ο Μιχάλης Μπακάκης θα διατηρήσει την θέση του στις κλήσεις, με τους Σπύρο Νάτσο και Κυριάκο Κιβρακίδη του Ατρομήτου να έχουν τις πιθανότητες τους.

Οι γνωστοί, ο Μπουζούκης και μια έκπληξη

Στην μεσαία γραμμή οι επιλογές μοιάζουν πιο συγκεκριμένες. Κάρλος Ζέκα, Μανώλης Σιώπης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος, Παναγιώτης Ταχτσίδης (βασικός φέτος στην Λέτσε της Serie A) και Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος διεκδικούν θέση στις κλήσεις, ενώ στα σκαριά υπάρχει και όνομα - έκπληξη, ξέχωρα από αυτό του Γιάννη Μπουζούκη που αναμένεται να δει το όνομα του ανάμεσα στις επιλογές του Φαν'τ Σιπ.

Σε αυτές αναμένεται και η επανεμφάνιση του Τάσου Μπακασέτα, μένει να δούμε για ποιον ρόλο μπορεί τον υπολογίζει ο Ολλανδός τεχνικός.

Κουλούρης, Δώνης και στο βάθος Βέλλιος

Σχετικά με την γραμμή κρούσης, τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Ο Ευθύμης Κουλούρης της Τουλούζ έχει μια σίγουρη θέση στις κλήσεις, ενώ αναμένεται η επιστροφή του Τάσου Δώνη της Ρεμς, με τον Βαγγέλη Παυλίδη πιθανότατα να διατηρείται στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή.

Από εκεί και πέρα ο Απόστολος Βέλλιος έχει κερδίσει πόντους, ενώ υπάρχουν οι επιλογές των Δημήτρη Διαμαντάκου (8 συμ., 5 γκολ, 2 ασίστ με την Ζανκτ Πάουλι φέτος), Δημήτρη Μάνου (3 γκολ, 1 ασίστ με τον ΟΦΗ σε 5 ματς) και Φιορίν Ντουρμισάι (2 γκολ σε 3 συμμετοχές με την Μπέβερεν).

Ποιος θα είναι ο MVP της Super League 1; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK