Έτοιμη η UEFA να εξετάσει Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα

Μπορούν να επιβληθούν περιορισμοί, σκέψη για αλλαγή κανονισμών.

Barcelona coach Josep Guardiola rleans on the bench after his players missed a scoring chance during a Champions League first leg quarterfinals soccer match between AC Milan and Barcelona at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, March 28, 2012. (AP Photo/Antonio Calanni)
Barcelona coach Josep Guardiola rleans on the bench after his players missed a scoring chance during a Champions League first leg quarterfinals soccer match between AC Milan and Barcelona at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, March 28, 2012. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Είναι γνωστό πως η Ισπανική Τζιρόνα ελέγχεται από την City Football Group, τους ιδιοκτήτες δηλαδή τις Μάντσεστερ Σίτι, αφού κατέχουν το 47% των μετοχών της ομάδας.

Αυτή την στιγμή και οι δύο ομάδες βρίσκονται στην δεύτερη θέση των αντίστοιχων πρωταθλημάτων τους. Στο απόλυτα ρεαλιστικό σενάριο που προβλέπει να προκριθούν και οι δύο στο Champions League για την νέα χρονιά, θα δημιουργηθεί ένα ζήτημα. Θα χρειαστεί η UEFA να διερευνήσει την σχέση των ομάδων, κάτι που μπορεί να διακινδυνέψει την επένδυση των ιδιοκτητών των “Σίτιζενς” στην Ισπανία.

Επιπλέον, μόνο αυτή που θα τερματίσει ψηλότερα στην κατάταξη του πρωταθλήματος, θα έχει το δικαίωμα να αγωνισθεί στην διοργάνωση. Διαφορετικά, σε περίπτωση που βρεθούν οι ομάδες σε κοινή θέση, οι Ισπανοί θα απορριφθούν λόγω της κατάταξης των πρωταθλημάτων στην οποία πρώτη είναι η Σίτι.

Η UEFA εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να διαφοροποιήσει τους κανονισμούς αφού δεν είναι λίγες πλέον οι περιπτώσεις των ομάδων που “μοιράζονται” ιδιοκτήτες” και επικρατεί μια ανησυχία για το πως αυτό μπορεί να επηρεάσει τον υγιή ανταγωνισμό. Παρόλα αυτά, η πρόσφατη μεταγραφή του Σαβίνιο που ακολούθησε το δρομολόγιο Ισπανία-Αγγλία δεν φαίνεται να επηρεάζεται.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φάν Πέρσι επέστρεψε στις προπονήσεις με την Γιουνάιτεντ

Η τιμή για Σάντσο είναι... αλμυρή

News 24/7

24MEDIA NETWORK