Έτσι θα τιμήσουν οι οπαδοί τα 43 θύματα της Γένοβας

Οι δύο ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι της Γένοβας δεν αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα ως ένδειξη πένθους για την ανείπωπη τραγωδία με την κατάρρευση της γέφυρας "Μοράντι", ωστόσο θα παίξουν κανονικά για την 2η αγωνιστική και θα τιμήσουν με διαφορετικό τρόπο τις δεκάδες αδικοχαμένες ψυχές. Η ανακοίνωση των οπαδών της Τζένοα συγκλονίζει...

Fans cheer during a Serie A soccer match between Genoa and Sampdoria, at Genoa's Luigi Ferraris Stadium, Italy, Sunday, Sept. 28, 2014. (AP Photo/Tano Pecoraro)
Fans cheer during a Serie A soccer match between Genoa and Sampdoria, at Genoa's Luigi Ferraris Stadium, Italy, Sunday, Sept. 28, 2014. (AP Photo/Tano Pecoraro) AP PHOTO/TANO PECORARO

Πέρασαν αρκετές ημέρες από το απίστευτο δυστύχημα στην Γένοβα με την κατάρρευση μεγάλου τμήματος της οδογέφυρας "Μοράντι" που έκοψε το νήμα της ζωής από 43 ανθρώπους και ουδείς έχει διάθεση να ξεχάσει αυτό που συνέβη.

Αυτός ο κόμπος στο στομάχι και το σφίξιμο στην καρδιά υπάρχει και στον ποδοσφαιρικό κόσμο της γειτονικής χώρας, με τις Τζένοα και Σαμπντόρια, τις δύο ομάδες της Γένοβας, να βιώνουν πιο άσχημα από όλους την τραγωδία και να μη συμμετέχουν στα ματς της πρεμιέρας ως ένδειξη πένθους.

Τώρα πάντως είναι έτοιμες να αγωνιστούν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, η Τζένοα με την Έμπολι εντός έδρας και η Σαμπντόρια με την Ουντινέζε εκτός, και λίγο πριν τον αγώνα των "ροσομπλού" υπήρχε μία συγκλονιστική ανακοίνωση από την πλευρά των οπαδών της.

Ανακοίνωση που έχει να κάνει με τον τρόπο που επέλεξαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη στους στις οικογένειες των θυμάτων από την τραγωδία.

"Το βράδυ της Κυριακής επιλέγουμε το δρόμο της σιωπής, από σεβασμό για όποιον έχασε τη ζωή του σε αυτή τη γέφυρα.

Μία εκκωφαντική σιωπή 43 λεπτών, ένα για κάθε μωρό, εργάτη, φοιτητή, μπαμπά και μαμά που σήμερα δεν είναι πια μαζί μας", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών της Τζένοα ενόψει της αναμέτρησης με την Έμπολι, με την ανακοίνωση να συνεχίζει ως έξης:

"Οι σημαίες μας δεν θα κυματίσουν, τα πανό που θα κρεμάσουμε στις εξέδρες θα χρωματίσουν διαφορετικά το στάδιο και οι φωνές μας θα παραμείνουν σιωπηλές".

Επιπλέον, οι οπαδοί της Τζένοα εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στους οπαδούς άλλων ομάδων για τη συμπαράσταση που έδειξαν με τις χειρονομίες τους και τα πανό τους προς τα θύματα της Γένοβας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως "ήταν πιο αληθινά από τα πάρα πολλά λόγια της πολιτικής ηγεσίας και των αρμόδιων αρχών".

News 24/7

24MEDIA NETWORK