Euro 2004: Σε καραντίνα οι Αγγλοι χούλιγκαν

Euro 2004: Σε καραντίνα οι Αγγλοι χούλιγκαν
Μέτρα για του χούλιγκαν που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας είναι έτοιμή να λάβει η αγγλική αστυνομία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την περίοδο του Euro, θα απαγορευτεί σε περίπου 2000 άτομα, ύποπτα για χουλιγκανισμό, η έξοδος από την χώρα.

Είναι φανερό πως οι Αρχές της Αγγλίας είναι αποφασισμένες να κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε να μην γίνουν και πάλι ρεζίλι αφού σε κάθε μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά οι Αγγλοι χούλιγκαν δημιουργούν σοβαρά επεισόδια. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά πως στο Μουντιάλ της Γαλλίας, είχαν στείλει στην εντατική έναν Γάλλο αστυνομικό.

Eν τω μεταξύ, η πορτογαλική αστυνομία υποσχέθηκε πως η χρήση βίας θα είναι η τελευταία της επιλογή στα μέτρα κατά του χουλιγκανισμού ενώ αισιόδοξος εμφανίστηκε εκπρόσωπος των οργανωμένων οπαδών της Εθνικής Αγγλίας. "Οι περισσότεροι είναι απλά φίλοι του ποδοσφαίρου. Νομίζω πως μόνο μία μειονότητα δημιουργεί προβλήματα και είναι άδικο να μας παίρνει όλους η μπάλα. Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι θα πάνε στην Πορτογαλία για να απολαύσουν ποδόσφαιρο αλλά και να κάνουν τις διακοπές τους, αφού η Πορτογαλία μπορεί να προσφέρει κάτι τέτοιο".

Αν εξαιρέσουμε τους διοργανωτές, Πορτογάλους, η Εθνική Αγγλίας αναμένεται να έχει τους περισσότερους οπαδούς στο πλευρό της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK