European Super League: Αυτές οι ομάδες στηρίζουν ανοιχτά το "κίνημα Πέρεθ"

Μόνο λίγοι δεν είναι οι σύμμαχοι που έχει βρει το εγχείρημα της European Super League μετά από την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου και καταδικάσει UEFA και FIFA.

President of Real Madrid Florentino Perez, left, speaks as he is flanked by Zinedine Zidane during a press conference in Madrid, Spain, Thursday, May 31, 2018. Zidane quit as Real Madrid coach on Thursday, less than a week after leading the team to its third straight Champions League title, saying the club needed a change in command. (AP Photo/Borja B. Hojas)
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ με τον Ζινεντίν Ζιντάν AP

Σεισμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο προκάλεσε η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου να δικαιώσει την προσφυγή των ανθρώπων της European Super League καταδικάζοντας μ'αυτό τον τρόπο τις ενέργειες των UEFA και FIFA.

Πρωτεργάτης της συγκεκριμένης κίνησης είναι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος έχει ως μεγάλο του σύμμαχο τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Χουάν Λαπόρτα αλλά και πολλά άλλα κλαμπ που ήδη , μετά την ανακοίνωση της απόφασης στηρίζουν ανοιχτά την λίγκα.

Συγκεκριμένα, θετικές στην European Super League φέρεται πως είναι οι Νάπολι,Ερυθρός Αστέρας, ,Φέγενορντ, Μπενφίκα., Πόρτο, Άντερλεχτ αλλά και οι ομάδες της Τουρκίας.

Θέση υπέρ της νέας διοργανώσης πήραν και οι Μαρσέιγ και Λυών αλλά προς το παρόν όχι η Παρί Σεν Ζερμέν η οποία αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους συμμάχους της UEFA.

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ομάδες που έχουν πάρει θέση για το νέο εγχείρημα και αναμένονται και οι τοποθετήσεις και των υπόλοιπων μεγαθηρίων, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι η πρώτη μεγάλη ομάδα που δεν δείχνει διατεθειμένη να πει "ναι" στα σχέδια του Φλορεντίνο Πέρεθ και στηρίζει την UEFA.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Διαβάστε Περισσότερα

European Super League: Η πρώτη πρόταση-τόμη της διοργανώτριας αρχής που "τρελαίνει" το κοινό

European Super League: Ο μεγάλος σύμμαχος του Πέρεθ και η βασική διαφορά σε σχέση με το "φιάσκο" του 2021

Ρεάλ: Ο Πέρεθ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Χριστουγεννιάτικο δώρο του στους φίλους των Μαδριλένων

News 24/7

24MEDIA NETWORK