European Super League: Ο μεγάλος σύμμαχος του Πέρεθ και η βασική διαφορά σε σχέση με το "φιάσκο" του 2021

Η Μπαρτσελόνα είναι ο μεγάλος σύμμαχος του Φλορεντίνο Πέρεθ στην προσπάθεια τόμη του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου που αποδυναμώσει της UEFA και FIFA. Τι άλλαξε σε σχέση με το 2021.

European Super League: Ο μεγάλος σύμμαχος του Πέρεθ και η βασική διαφορά σε σχέση με το "φιάσκο" του 2021
Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης AP

Σεισμό στο ποδόσφαιρο προκάλεσε η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου να καταδικάσει το μονοπώλιο των UEFA και FIFA και ουσιαστικά να δικαιώσει την European Super League και τον Φλορεντίνο Πέρεθ που πρωτοστάτησαν κατά των δύο διεθνών ομοσπονδιών.

Πλέον, αναμένονται ραγδαίες αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου, με την European Super League να έχει ήδη κάνει γνωστό το ανανεωμένο fornat της το οποίο περιλαμβάνει τρεις κατηγόριες, και συνολικά 60 με 80 ομάδες, χωρίς καμία από αυτές να έχει μόνιμη θέση στη διοργάνωση.

Το νέο σχέδιο της European Super League παρουσιάζει αρκετές διαφορές σε σχέση με αυτό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την άνοιξη του 2021 και έμοιαζε περισσότερο με NBA και MLS.

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Η λίγκα έχει γίνει πιο ανοιχτή με στόχο να παρουσιάσει ένα πλάνο πιο κερδόφορο και πιο δίκαιο από αυτό των UEFA και FIFA ενώ κάθε ομάδα θα δίνει τουλάχιστον 14 αναμετρήσεις μέσα στη σεζόν.

Όσον αφορά τις ομάδες που στηρίζουν το εγχείρημα αυτές είναι τα δύο ισπανικά μεγαθήρια, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και μένει να αποδειχθεί αν με την αποδυνάμωση των UEFA/FIFA θα υπάρξει επιστροφή και των μεγαθηριών που ενώ αρχικά στήριξαν, εν συνεχέια αποσύρθηκαν ή κράτησαν πιο ουδέτερη στάση, όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση της Γιουβέντους.

Διαβάστε Περισσότερα

Βόμβα στο ποδόσφαιρο: Δικαιώθηκε ο αγώνας του Πέρεθ κατά UEFA/FIFA, αναμένονται ραγδαίες αλλαγές

Μπάγερν: Ο Κέιν έκανε άλλο ένα βήμα για το μεγάλο ρεκόρ και "αγχώνει" τον Λέβα

Ιμπραχίμοβιτς: Ανέλαβε δράση για τα καλά ο Ζλάταν στη Μίλαν, οι πρώτες του ενέργειες

News 24/7

24MEDIA NETWORK