Eurovision: Γιατί η Κατερίνα Ντούσκα είναι ο φετινός ΠΑΟΚ

Το 'Better Love' της Κατερίνας Ντούσκα μπορεί να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στην κορυφή, όπως ο ΠΑΟΚ στη φετινή Superleague. Ας αναλύσουμε αυτή την 'πονηρή' αντιστοιχία.

Eurovision: Γιατί η Κατερίνα Ντούσκα είναι ο φετινός ΠΑΟΚ

'Better Love' λέγεται το τραγούδι που έγραψε ο Leon of Athens μαζί με τον David Sneddon, για να το ερμηνεύσει η Κατερίνα Ντούσκα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Πρόκειται για ένα κομμάτι που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ό,τι έχει στείλει η χώρα μας στη διοργάνωση της EBU από το 1974 ως και σήμερα.

Μια mid-tempo electro-pop σύνθεση που αναδεικνύει τη φωνητική γκάμα της Κατερίνας Ντούσκα ως ένα πεδίο 'μάχης' απέναντι στις καλύτερες στιγμές της Adele και της Amy Winehouse.

Το videoclip μοιάζει με μια τελετή παράδοσης-παραλαβής, όπου η Kate Bush παραδίδει στο 'πνευματικό της παιδί', την Κατερίνα, ένα μαγικό κόσμο, βουτημένο στα παστέλ χρώματα και τις glam λεπτομέρειες. Κάπου εδώ ξεκινούν όλα τα μαγικά και τα συναρπαστικά στοιχεία αυτής της συμμετοχής.

Κάπου εδώ διαπιστώνουμε ότι η Κατερίνα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και να κοντράρει ακόμα και τις κραταιές υπερδυνάμεις της Βόρειας Ευρώπης, που κυριαρχούν και φέτος στο διαγωνισμό.

Όπως ο φετινός ΠΑΟΚ ξεδίπλωσε στοιχεία υπερδύναμης στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας πίσω τους τις ομάδες του πάλαι ποτέ ΠΟΚ, η Κατερίνα Ντούσκα μοιάζει να διαγράφει μια αντίστοιχη τροχιά. Παρακάτω θα αποδείξουμε πώς και γιατί:

1. Ομάδα με δυνατούς παίκτες

Ο Leon of Athens (Τίμος Βερεμής) είναι ένας τραγουδοποιός χωρίς προορισμό και λιμάνι. Ένας καλλιτέχνης που περιοδεύει ανά τον κόσμο και εντυπωσιάζει με τις live εμφανίσεις του, ένας μουσικός με επιρροές από το σύγχρονο indie rock που σκαρώνει videoclip με το Γιώργο Λάνθιμο και δεν φοβάται να γίνει weird και εναλλακτικός.

Ο Σκοτσέζος David Sneddon από την άλλη, είναι ένας hitmaster της Γηραιάς Αλβιόνας, που έχει γράψει τεράστιες επιτυχίες για τους Χέρτς (Ιlluminated, Blood, Tears and Gold), Λάνα Ντελ Ρέι (National Anthem) ενώ έχει συνεργαστεί και με σταρ όπως οι Νικολ Σέρζινγκερ, Μόρτεν Χάρκετ (A-ha), Πίξι Λοτ, Νιούτον Φόκνερ.

Όπως το δίδυμο των στόπερ Χοσέ Κρέσπο-Φερνάντο Βαρέλα μαζί με τους πλάγιους μπακ Μάτος - Βιεϊρίνια δημιούργησαν ένα πραγματικό τείχος για τους επιθετικούς κάθε ομάδας της Superleague, έτσι και το δίδυμο των Sneddon-Leon, έχει φέρει τη μαγιά της νίκης για τη συμμετοχή της Ντούσκα.

2. Προγνωστικά ανόδου

Όλοι θέλουν να δουν την Κατερίνα Ντούσκα να τερματίζει σε μια καλή θέση στον τελικό της Eurovision.

Το 'Better Love' από την 23η θέση αναρριχήθηκε τον Μάρτιο στο #8 και ακούμπησε σχεδόν την πρώτη πεντάδα, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το 'My Eurovision Scoreboard' μια εφαρμογή για smartphones που λειτουργεί σαν 'exit poll' για τον διαγωνισμό τραγουδιού, σε σύνολο 12.000 ψήφων, η Ελλάδα είναι στην 6η θέση.

Την ίδια στιγμή ο Ντάνκαν Λόρενς της Ολλανδίας και ο Σεργκέι Λαζάρεφ της Ρωσίας, μοιάζουν αδιαφιλονίκητα φαβορί που θα κοντραριστούν για την πρωτιά. Ποιος όμως μπορεί να εγγυηθεί ότι η Κατερίνα - εφόσον περάσει στον τελικό- δεν θα μπορέσει να αναρριχηθεί μέχρι την κορυφή; Αν Ολλανδοί, Ρώσοι, Ελβετοί και Σουηδοί είναι ο ΠΟΚ της Eurovision, η Ντούσκα είναι εκεί για να τους κοντράρει με κάθε τρόπο.

3. Δεν είναι κάτι 'ελληνικό'

'Σπύρο, βρήκα την φράση που θα κάνουμε τραγούδι για να πάμε Eurovision."

"Για πες!"

"Φάκ γιου"

"Φακ γιου του!"

Το παραπάνω είναι απόσπασμα διαλόγου από το επεισόδιο των Απαράδεκτων που είχε για κεντρικό θέμα τη Eurovision. Όλοι αναζητούσαν μια λέξη πιασάρικη για να γράψουν τραγούδι και αυτό που προέκυψε στο τέλος, μάλλον ήταν για τα πανηγύρια. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με το 'Better Love'. Πρόκειται για ένα κομμάτι γραμμένο - κατά το ήμισυ- από Έλληνα δημιουργό και ερμηνευμένο από Ελληνίδα τραγουδίστρια, χωρίς να διαθέτει φολκλόρ στοιχεία παρελθόντων ετών.

Σαν την ομάδα του Λουτσέσκου, που κατάφερε να πάρει αήττητη το πρωτάθλημα, το 'Better Love' αποδεικνύει ότι κάθε τι ελληνικό στον πυρήνα του μπορεί να στηρίζεται σε εργαλεία που δεν έχουν άμεση σύνδεση με τη χώρα μας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK