Έξαλλος με τα οφσάιντ ο Σα Πίντο

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για πολλές λάθος αποφάσεις εις βάρος του Ατρομήτου στο "Καραϊσκάκης" και τόνισε πως ο Ολυμπιακός δε χρειάζεται τη διαιτησία.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όπως και στο τελευταίο ματς των δύο ομάδων στα προημιτελικά του Κυπέλλου έτσι και σε αυτό του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πήρε τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο (2-1 στο Περιστέρι με ανατροπή, 2-0 την Κυριακή), με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να εκφράζει πάντως από την πλευρά του έντονα παράπονα για τη διαιτησία.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στα οκτώ οφσάιντ που σφυρίχτηκαν εις βάρος του Ατρομήτου, τονίζοντας πως τα τέσσερα ήταν λανθασμένες αποφάσεις ενώ για το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού υποστήριξε πως η φάση ξεκίνησε από κόρνερ που δεν έπρεπε να καταλογισθεί υπέρ των "ερυθρολεύκων".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ:

" Εγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, πολύ ανταγωνιστικό. Και οι δύο ομάδες άξιζαν περισσότερο, γιατί η διαιτησία ήταν πάρα πολύ κακή.

Παρότι και ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και επειδή είναι μεγάλη ομάδα και ποιοτική δεν χρειάζεται πολλές φορές τη βοήθεια της διαιτησίας. Θα προτιμούσα να μιλούσα σήμερα περισσότερο για το ποδόσφαιρο. Είχαμε οκτώ οφσάιντ, τέσσερα ήταν και τέσσερα δεν ήταν. Η πρώτη ήταν η φάση με τον Τόνσο που πάει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, η δεύτερη το γκολ του Ντάουντα. Κι αφού δίνει το πλεονέκτημα θα πρέπει να είναι γκολ. Είχαμε δύο φάσεις, μία καθαρή του Ντάουντα που ήταν γκολ και άλλη μία του Τόνσο στα τελευταία λεπτά. Κι επίσης το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη κόρνερ.

Ήταν πολλές οι φάσεις. Κι επειδή έχω πολύ μεγάλο σεβασμό και στους παίκτες του Ολυμπιακού, νομίζω ότι άξιζαν όλοι κάτι παραπάνω. Κι αυτό που θα ήθελα θα ήταν να ήταν ίδια η αντιμετώπιση του διαιτητή και στις δύο ομάδες. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, στο δεύτερο μέρος παίξαμε καλά, η κατοχή ήταν στο 51-49% και προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Παρότι το δεύτερο γκολ μάς σκότωσε, η αντίδραση των παικτών ήταν αρκετά καλή. Αντί να γίνει το 1-1, πήγαμε στο 2-0. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, είχαμε πολύ καλή αντίδραση στην επανάληψη, συνεχίζουμε στην ίδια γραμμή και πάμε παρακάτω".

-Με βάση αυτά που μας είπατε, θεωρείτε αφενός ότι το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τη διαιτησία και αφετέρου πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλύτερος από τον Ατρόμητο;

"Αυτό που πιστεύω είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, έχει μεγάλους παίκτες και αυτό δεν αλλάζει. Αυτό που θέλω να πω κυρίως είναι ότι θα ήθελα να δω την αγωνιστική πραγματικότητα ως προς τη διαιτησία. Να ήταν πιο ισορροπημένη η διαιτησία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχω έρθει ξανά εδώ και έχω πει ότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει δίκαια. Αν στη φάση του 1-0 δεν μετρούσε το γκολ, το παιχνίδι θα ήταν πιο ισορροπημένο".

- Σας ρωτήσαμε δύο συγκεκριμένα πράγματα. Αν διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα από τη διαιτησία ή αν ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος ή όχι από τον Ατρόμητο;

"Ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Σας έχω απαντήσει. Αν δεν είχαν δοθεί οι φάσεις με το κόρνερ και τα οφσάιντ, δεν θα είχε μπει π.χ. το 1-0. Τι παραπάνω να πω;".

-Ο Ατρόμητος κάνει φάσεις στα παιχνίδια του, αλλά έχει πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Σας προβληματίζει;

"Είναι πολύ δύσκολο σε έναν μεγάλο αντίπαλο να κάνουμε φάσεις. Εμείς πάντως δημιουργήσαμε φάσεις. Ευχαριστώ για την ερώτηση. Αν δούμε στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι, στο 1-2 του Περιστερίου, δεν είχε δημιουργήσει ούτε ο Ολυμπιακός πολλές φάσεις. Ηταν μία λεπτομέρεια, μία σέντρα. Σήμερα πάλι το ίδιο. Είναι αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, ένα λάθος, ένα κόρνερ...".

-Βλέπουμε ότι με μεγάλη ευκολία μιλάτε για τη διαιτησία σήμερρα, ενώ στο Περιστέρι δεν μιλήσατε καθόλου για το λάθος στη φάση του πρώτου γκολ του Ατρομήτου στο παιχνίδι Κυπέλλου. Σας ξαναρωτάμε αν όντως πιστεύετε ότι η διαιτησία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σήμερα.

"Για το προηγούμενο παιχνίδι, αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι λάθη γίνονται και μπορούν να κάνουν λάθη όλοι. Στο προηγούμενο ματς δεν επηρέασε το παιχνίδι η διαιτησία, γιατί ο Ολυμπιακός πέρασε. Τώρα θα ήθελα να δω πώς θα εξελισσόταν το παιχνίδι, αν δεν γίνονταν αυτά τα λάθη".

- Με την επιστροφή σας στον πάγκο του Ατρομήτου, έχετε παίξει τρία ματς κόντρα στον Ολυμπιακό και θα θέλαμε να μας πείτε αν είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Κι επίσης τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι πρέπει να διορθώσετε στη δική σας ομάδα;

"Σαφώς ο Ολυμπιακός είναι πολύ υψηλού επιπέδου ομάδα. Απλώς αυτό που θέλω να περάσω στους παίκτες μου, είναι να πιστέψουμε ότι μπορούν να κερδίσουν με όποιον και να παίξουμε, είτε είναι η Ρεάλ, είτε η Μπαρτσελόνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα ο καλύτερος θα κερδίζει. Αυτό ήθελα να δω και σήμερα και για αυτό το λόγο μιλούσα για ισορροπημένο παιχνίδι από πλευράς διαιτησίας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK