Εξελίξεις στην υπόθεση "Πανιώνιος-Ντ.Τιφλίδας"

O εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος διενεργούσε έρευνα από τις αρχές του 2005 για το περίφημο παιχνίδι Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας, άσκησε ποινική δίωξη κατά των τριών αδελφών Σάπινα που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ' επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Εξελίξεις στην υπόθεση "Πανιώνιος-Ντ.Τιφλίδας"

O εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος διενεργούσε έρευνα από τις αρχές του 2005 για το περίφημο παιχνίδι Πανιώνιος-Ντιναμό Τιφλίδας, άσκησε ποινική δίωξη κατά των τριών αδελφών Σάπινα που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ' επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σε απλά ελληνικά: "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος".

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αδελφοί Σάπινα (Αντε, Μίλαν και Φίλιπ) γνώριζαν το αποτέλεσμα του αγώνα, αρκετές μέρες πριν από την πραγματοποίησή του.

Ο κ.Μουζακίτης ζήτησε την συνδρομή των γερμανικών και αγγλικών αρχών για την υπόθεση αυτή.
Η υπόθεση θα πάει σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία και άλλους κατηγορούμενους που θα προκύψουν από την έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δίωξη δεν αφορά μόνους τους αδελφούς Σάπινα αλλά και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην διαμόρφωση του αποτελέσματος στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το θέμα συνεχίζει να εξετάζει και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η οποία ενημερώνεται για τις εξελίξεις. Η UEFA, η οποία προτείνει την ανταλλαγή στοιχείων για την υπόθεση καθώς όπως αναφέρει ερευνάται από τα αρμόδια όργανα της. Επιπλέον η ΟΥΕΦΑ ζητά την ταχεία ποινική διερεύνηση του θέματος.

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση θα έχει αρκετά "επεισόδια" ακόμα, αφού εμπλέκονται παράγοντες των δύο ομάδων, ακόμη και ποδοσφαιριστές.

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (01/12/2004) και οι "κυανέρυθροι" επικράτησαν με 5-2, αν και στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το παιχνίδι ήταν "στημένο" να λήξει "διπλό" ημίχρονο "άσος" τελικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK