F.A CUP: Επική πρόκριση για Μάντσεστερ Σίτι

F.A CUP: Επική πρόκριση για Μάντσεστερ Σίτι
Επική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Κέβιν Κίγκαν νίκησε 4-3 την Τότεναμ αν και βρέθηκε να χάνει 3-0 στο ημίχρονο ενώ σε όλο το δεύτερο μέρος αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπάρτον. Ο αγώνας ήταν επαναληπτικός αφού ο πρώτος στο Μάντσεστερ είχε λήξει 1-1.

Το παιχνίδι άρχισε με τις καλύτερες προυποθέσεις για τους «πετεινούς» αφού μόλις στο 2’ ο Κινγκ έκανε το 1-0. Ο Ρόμπι Κιν διπλασίασε τα τέρματα της Τότεναμ στο 19’ ενώ ο Τσίγκε στο 43’ έδωσε αέρα τριών γκολ στην ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπάρτον αποβλήθηκε και άφησε την Σίτι με 10 παίκτες.

To δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε ...επανάσταση για τους φιλοξενούμενους. Αρχικά στο 48’ ο Ντιστέν μείωσε σε 3-1 ενώ στο 61’ ο Μπόσβελτ κάνοντας το 3-2 έδωσε ξανά ελπίδες στην ομάδα του Κίγκαν. Η ισοφάριση ήρθε στο 80’ με τον Ράιτ Φίλιπς ενώ η μεγάλη ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 90’ με τέρμα του Μακέν που από το 27’ είχε αντικαταστήσει τον Νικολά Ανελκά. Η Σίτι ήδη πανηγυρίζει μία απίστευτη πρόκριση.

Tότεναμ: Κέλερ, Καρ, Ρίτσαρντς, Γκάρντνερ, Τσίγκε (60’ Τζάκσον), Νταλμά, Κινγκ, Μπράουν, Ντέιβις, Ποστίγκα (9’ Πογέτ), Κιν.

Μάντσεστερ Σίτι: Αρασον. Τσιχάι, Νταν, Ντιστέν, Τάρνατ, Φίλιπς, Μπάρτον, Μπόσβελτ (80΄Σιμπιέρσκι), Σινκλέρ (80’ Μακμάναμαν), Φάουλερ, Ανελκά (27’ Μακέν)


Συναρπαστική εξέλιξη είχε και το ματς στο «Λόφτους Ρόουντ» όπου τελικά η Φούλαμ πήρε την πρόκριση για τους «8» στην παράταση νικώντας την Εβερτον με 2-1. Και αυτος ο αγώνας ήταν επαναληπτικός αφού ο πρώτος είχε τελειώσει ισόπαλος 1-1

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, η Φούλαμ προηγήθηκε στο 57’ με δυνατό αριστερό σουτ του Ιναμότο. Οι Λονδρέζοι ήταν έτοιμοι να γιορτάσουν για την πρόκριση αφού μέχρι το 90' το αποτέλεσμα δεν είχε αλλάξει. Εκείνη ακριβώς την στιγμή χτύπησε ο Φράνσις Τζέφερς. Ο επιθετικός των "ζαχαρωτών" (μπήκε αλλαγή στην θέση του Ρατζίνσκι) εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Ρόυνεϊ και έκανε το 1-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Οι λογαριασμοί των δύο αντιπάλων λύθηκαν οριστικά στον έξτρα χρόνο. Στο 102’ ο Μαλμπράν έγραψε τοπ 2-1 για την Φούλαμ χαρίζοντας στους Λονδρέζους την πρόκριση στα προημιτελικά.

Φούλαμ: Φαν ντε Σάαρ, Βολτζ, Νάιτ, Γκομά, Μποκανέγκρα, Τζετού, Μαλμπράν, Ιναμότο (97’ Πέτα) , Ντέιβις, Μπόα Μόρτε, Χέιλς (81’Σάβα).

Eβερτον: Μάρτιν, Πιστόνε, Ανσγουορθ, Νέισμιθ, Χίμπερτ, Κιλμπέιν, Γκράβενσεν, Κάρλσεϊ, Νιαρκό (62’ Γουότσον), Ρόυνεϊ, Ρατζίνσκι (63’ Τζέφερς) .


Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Tότεναμ- Μάντσεστερ Σίτι 3-4 ( 2' Κινγκ. 19' Κιν, 43'. Τσίγκε- 48' Ντιστέν, 61' Μπόσβελτ, 80' Φίλιπς, 90' Μακέν
Φούλαμ-Εβερτον 2-1 (57' Ιναμότο, 102 Μαλμπράν- 90' Τζέφερς)

Ο αγώνας Τέλφορντ-Μιλγουολ αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK