ΦΑΚΕΛΟΣ: 4+1 περιπτώσεις "αντί-Ρονάλντο" για τη Ρεάλ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ξανά… δυστυχισμένος στη Μαδρίτη και τα δύο συνεχόμενα Τσάμπιονς Λιγκ, παρέα με την κορυφή της Λα Λίγκα δεν δείχνουν ικανά να τον κρατήσουν στη θέση του «καπετάνιου» της Βασίλισσας. Ποιοι θα μπορούσαν να είναι ιδανικοί αντικαταστάτες του; Τους βρήκαμε και σας τους παρουσιάζουμε...

ΦΑΚΕΛΟΣ: 4+1 περιπτώσεις "αντί-Ρονάλντο" για τη Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία «μηχανή» μάρκετινγκ, επιθετικού ποδοσφαίρου, θεάματος και πολλών εκατομμυρίων. Πέρα από τα 12 ευρωπαϊκά και τους εγχώριους τίτλους η «Βασίλισσα» φρόντιζε πάντα να κρατάει ψηλά το πρεστίζ της με ηχηρές μεταγραφές που πολλές φορές… ποδοπατούσαν τις σεζόν χωρίς κούπα.

Πώς, όμως, η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης θα διαχειριστεί τη φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο τόσο αγωνιστικά όσο και από πλευράς του προφίλ της; Πώς θα συμβεί στη Βαρκελώνη να αγωνίζεται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη και στο «Μπερναμπέου» να μην υπάρχει πια ο άλλος καλύτερος μπαλαδόρος του κόσμου;

Το Contra.gr ανοίγει το φάκελο των ικανότερων αντικαταστατών του Πορτογάλου σε περίπτωση που τελικά ο αυτός κουνήσει μαντήλι στην ομάδα που πανηγύρισε σε σύντομο χρονικό διάστημα την κατάκτηση τριών Τσάμπιονς Λιγκ και ενός πρωταθλήματος.

Φυσικά, το να αντικαταστήσεις τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ουτοπικό, διότι μιλάμε για έναν μοναδικό ποδοσφαιριστή που σκοράρει κατά ριπάς, σηκώνει τίτλους και σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ρέαλ είσαι όμως και διαθέτεις το μπάτζετ για να επενδύσεις και να ρισκάρεις, έστω κι αν διακυβεύονται πια δύο «θρόνοι», της Ισπανίας και της Ευρώπης…

Η… ΚΑΨΟΥΡΑ ΤΟΥ ΖΙΖΟΥ

Ο ποδοσφαιριστής που έχει ακουστεί περισσότερο για να φορέσει τα λευκά της Ρεάλ από τότε που στο «τιμόνι» της ομάδας βρίσκεται ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ο Εντέν Αζάρ.

Αναμφισβήτητα ο Βέλγος σούπερ-σταρ της Τσέλσι στα 26 του χρόνια φαντάζει ως η πιο «προικισμένη» περίπτωση περί της αντικατάστασης του Κριστιάνο. Δεν είναι η «μηχανή» των γκολ, αλλά είναι ένας τόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής που και να σκοράρει μπορεί και να «ταΐσει» τους… φουνταριστούς με ασίστ.

Πριν από τρεις ημέρες ο Αζάρ δήλωνε ευτυχισμένος στο Λονδίνο και δεσμεύτηκε για δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, παρ’όλα αυτά αν ο πεισματάρης και τελειομανής Φλορεντίνο Πέρεθ το αποφασίσει να τον φέρει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», τότε τίποτα δεν είναι απίθανο!

Εννοείται πως η «Βασίλισσα» θα… αδειάσει τα ταμεία της για μια τέτοια μεταγραφή, αλλά αν ευσταθούν τα όσα γράφονται στο Νησί περί σφήνας της Τσέλσι στην Γιουνάιντετ για τον Μοράτα, ίσως η Ρέαλ και η πρωταθλήτρια Αγγλίας να τα βρουν κάπου στη μέση.

TO "NEXT BIG THING"

Η περίπτωση του Κίλιαν Μπαπέ είναι ρίσκο! Ναι, ο πιτσιρικάς είναι το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, έχοντας όμως μία καλή σεζόν με την Μονακό δεν μπορεί να είσαι σίγουρος κανείς ότι από τα 18 του και μέχρι όσο τραβήξει θα πηγαίνει… τρένο με τις απαιτήσεις της «Βασίλισσας» που δεν είναι εφάμιλλες με αυτές των Μονεγάσκων.

Οι Γάλλοι ακυρώνουν τη μία πρόταση μετά την άλλη και θέλουν να κρατήσουν τον παίκτη στο «Λουί Β’», όμως αν η Ρέαλ πουλήσει τον Κριστιάνο, ίσως να επιχειρήσει ένα ακόμη δυνατότερο οικονομικά μπάσιμο και η διοίκηση της Μονακό να του βάλει και… κορδέλα όταν θα πει το «ναι» για τη μετακίνησή του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Η αξία του Μπαπέ των 26 γκολ και των 14 ασίστ σύμφωνα με το «transfermarkt» αγγίζει τα 40.000.000 ευρώ. Η Μονακό φέρεται να απορρίπτει προτάσεις από 110.000.000 ευρώ και κάτω!

"ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ" ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ

Το «πρώτο βιολί» της Άρσεναλ, ο Αλέξις Σάντσες δήλωσε κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν ότι όσα γκολ και να βάλει όσο και να ξεχωρίζει μέσα στο γήπεδο αν δεν κατακτήσει τίτλους, τότε δεν μπορεί να θεωρεί ακόμη και ο ίδιος τον εαυτό του επιτυχημένο.

Οι «κανονιέρηδες» με τους τίτλους είναι… τσακωμένοι και τα τοίχοι του Λονδίνου δεν κρατούν τον Χιλιανό σούπερ σταρ στο «Έμιρεϊτς». Μπάγερν και Σίτι τον διεκδικούν, ενώ οι πρωταθλητές Γερμανίας είναι αυτοί που τον θέλουν σαν να μην υπάρχει… αύριο!

Το γεγονός πως η Ρέαλ προσπάθησε να τον φέρει το 2015, πως είναι παικταράς και πως έχει παρελθόν στη Βαρκελώνη από όπου έφυγε πληγωμένος τον Ιούλιο του 2014 τον κάνουν ιδανικό και αγωνιστικά και στο κομμάτι του πρεστίζ της «Βασίλισσας».

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι τόσο κοντά στην Μπάγερν που η Ρεάλ αν και εφόσον τον θέλει όχι πρέπει να τρέξει αλλά να… ορμίσει κυριολεκτικά και να τον αρπάξει από τον Κάρλο Αντσελότι.

Αναφορικά με το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανηθεί για να αποκτήσει κάποια ομάδα τον Χιλιανό η περίπτωση του είναι ειδική. Κοστολογείται στο «transfermarkt» γύρω στα 70.000.000 ευρώ, ωστόσο το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και η Άρσεναλ δύσκολα θα ζητήσει το κάτι παραπάνω.

Η σεζόν του ήταν σούπερ με 30 γκολ και 19 ασίστ σε 4.229 αγωνιστικά λεπτά (σ.σ. 51 συμμετοχές συνολικά).

ΤΟ "ΠΑΙΔΙ" ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο Πάουλο Ντιμπάλα είναι ο παίκτης που θα χαρακτηρίζαμε ως νέο Γκάρεθ Μπέιλ κι αυτό γιατί ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ τον θεωρεί έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη και ουκ ολίγες φορές έχει γραφτεί στα διεθνή Μέσα ότι αποτελεί διακαή πόθο να τον δει με τη φανέλα της Ρέαλ Μαδρίτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζινεντίν Ζιντάν που πριν τον τελικό κόντρα στη Γιουβέντους τον χαρακτήρισε τον πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή της «Μεγάλης Κυρίας».

Η «Γιούβε» δεν προτίθεται να τον πουλήσει. Τα ίδια όμως είχαν συμβεί και με τον Πογμπά που δεν ήταν προς πώληση, όταν όμως ήρθε το χρήμα από το Μάντσεστερ ο Γάλλος έφυγε σε χρόνο ντε τε.

Εννοείται πως αν η Ρεάλ πάει για Ντιμπάλα που αποτελεί ποιοτική αγωνιστικά κίνηση και ταμάμ προσπάθεια εντυπωσιασμού των πληθών, τότε θα πληρώσει πολλά, πάρα πολλά. Ο Αργεντινός φέτος σε 48 εμφανίσεις πέτυχε 19 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ.

ΚΙΝΗΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ

Ποιοτικότατη λύση και χωρίς… χρέωση η Ρεάλ διαθέτει στις τάξεις της και το ξέρει, φαίνεται κιόλας από τις ευκαιρίες που πήρε φέτος ο Μάρκο Ασένσιο!

Στα 21 του χρόνια ο Ισπανός ποδοσφαιριστής φαντάζει ως ιδανική λύση να αναλάβει κάποια στιγμή την ηγεσία στο «μέτωπο» της παραγωγής γκολ της «Βασίλισσας».

Ο Ζιντάν του έδωσε πολλές ευκαιρίες (σ.σ. 38 συμμετοχές, 10 γκολ, 4 ασίστ) και ο «μικρός» τις εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Στη Ρεάλ κάνει… μπαμ ότι «ψήνουν» τον Ασένσιο για μεγάλα πράγματα και δεν μοιάζει καθόλου απίθανο ο Γάλλος να του δώσει τη φανέλα βασικού στο σπίτι, να επενδύσει πάνω του και επιτέλους οι οπαδοί των «μερένχες» να βρουν μια φιγούρα ανάλογη των Ραούλ και Κασίγιας για να δοξάσουν τα επόμενα χρόνια.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΟΧΗ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία ομάδα που αρέσκεται να κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού. Με την παρουσία του Ρονάλντο στο «Μπερναμπέου» τα πράγματα άλλαξαν όσον αφορά τα μεταγραφικά «μπαμ».

Το σύνολο με ηγέτη τον Πορτογάλο χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να ωριμάσει και να φτάσει στο ζητούμενο των στόχων της. Οπότε ο παίκτης που θα έρθει αν έρθει για να τον αλλάξει δεν πρέπει να είναι απλά καλός «πωλητής» εμφανίσεων στις μπουτίκ, αλλά να πάρει πάνω του την κληρονομιά του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο και να ξεκινήσει να χαράξει τη δική του εποχή, φορώντας τη φανέλα που τη βαραίνουν 13 Τσάμπιονς Λιγκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK