Φαν...ταστικό ντεμπούτο με τα κόκκινα. Τι γίνεται όμως με την άμυνα;

Πόσο πιο ονειρική θα φανταζόταν ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ την πρώτη εμφάνισή του στη Λίβερπουλ; Ο Ολλανδός στόπερ σκόραρε και η ομάδα του Κλοπ απέκλεισε την Έβερτον στο κύπελλο.

Liverpool's Virgil van Dijk, top left, heads the ball to score his side's second goal during the English FA Cup Third Round soccer match between Liverpool and Everton at Anfield in Liverpool, England, Friday, Jan. 5, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Φαν Ντάικ AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αποκτήθηκε, έναντι αδράς αποζημίωσης, για να σουλουπώσει την άμυνα της Λίβερπουλ. Στο εντός έδρας ματς κυπέλλου με την Έβερτον, το βράδυ της Παρασκευής, μπήκε στη βασική 11άδα για να παίξει δίπλα στον Ματίπ, αλλά οι "κόκκινοι" δεν απέφυγαν το γκολ του Σίγκουρτσον στο 67'. Γκολ που έφερε στα ίσα την αναμέτρηση, ισοφαρίζοντας το 1-0 των κόκκινων από το πέναλτι του Τζέιμς Μίλνερ στο 35'.

Έμελλε όμως ο Ολλανδός στόπερ να γίνει ο φορ που δεν... είχε σ' αυτό το ματς ο Γίργκεν Κλοπ, αφού Φιρμίνο και Μανέ δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ ο Σαλάχ απολάμβανε ακόμη τις δάφνες από την ανάδειξή του σε κορυφαίο Αφρικανό ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Προωθημένος στη φάση του 84' ο Φαν Ντάικ, πήδηξε σωστά, βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι στην κακή έξοδο του Πίκφορντ και να σου το 2-1 που έκρινε το παιχνίδι κι έστειλε τη Λίβερπουλ στην επόμενη φάση του FA Cup.

Εισιτήριο πρόκρισης και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρη στο 2-0 επί της Ντέρμπι στο Όλντ Τράφορντ. Με δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK