Φεϊζάλ: "Προσφέρουμε 28.000.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό"

Ο πρίγκιπας Φεϊζάλ παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά ενώπιον του ελληνικού Τύπου και στη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για την πρόταση αγοράς του Παναθηναϊκού, τα 28.000.000 ευρώ που είναι διαθέσιμα για την ΠΑΕ, το γήπεδο και τον Αλαφούζο.

Φεϊζάλ: "Προσφέρουμε 28.000.000 ευρώ για τον Παναθηναϊκό"

Η συνέντευξη του Φεϊζάλ

Για την προσφορά για τις μετοχές: "Είναι η δεύτερη φορά που είμαι στην Αθήνα. Θέλαμε να δηλώσουμε τη χαρά μας που είμαστε μαζί σας και πάλι. Η επίσκεψή μας αφορά τον ΠΑΟ και μόνο, για τον οποίο καταθέσαμε προσφορά τουλάχιστον για το 67% των μετοχών. Θα θέλαμε να κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων στο θέμα που μας αφορά".

Για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα: "Πολλά δεν έχουν ξεκαθαρίσει και δεν έχουν δημοσιευτεί γι' αυτό είμαστε εδώ. Θέλω να σας δείξω την αλήθεια. Τον Μάιο του 2012 είχαμε δηλώσει την ετοιμότητά μας για την αγορά για την ΠΑΕ ΠΑΟ και καταθέσαμε πλήρη πρόταση στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και η έγκριση ήταν ομόφωνη. Αυτή η έγκριση έδινε τη σανίδα σωτηρίας που χρειαζόταν ο ΠΑΟ. Με την έγκριση από την ΕΕΑ ο ΠΑΟ έλυνε το θέμα της αδειοδότησης και με την Σούπερ Λιγκ και με την ΟΥΕΦΑ. Στη συνέχεια, μετά την μεταβίβαση των μετοχών από τον Βαρδινογιάννη στην Παναθηναϊκή Συμμαχία, περιμέναμε αλλά κάναμε λάθος. Στην ΑΜΚ και όταν άνοιξε ήταν σε τέτοιος ύψος που αδιαφορήσαμε. Τώρα που βλέπουμε πως η Ελλάδα έχει ανάπτυξη και ο ΠΑΟ μας χρειάζεται θέλουμε να εφαρμόσουμε το πλάνο μας διαφοροποιώντας λίγο με βάση τα νέα δεδομένα. Θα δοθεί ακριβές αντίγραφο με όλο το σχέδιό μας".

Για τα ποσοστά και τα ποσά: "Η πρόταση μας έχει ως εξής: Ζητούμε μέχρι το 90% των μετοχών με ελάχιστο το 67% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ζητούμε την παραίτηση τουλάχιστον 12 μελών του συμβουλίου της εταιρίας. Ζητάμε τον οικονομικό έλεγχο από την 1/1/12 μέχρι σήμερα. Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε τραπεζική επιταγή με ποσό 28.000.000 ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμα για την ΠΑΕ".

Για το γήπεδο: "Επειδή έχει προκηρυχθεί έκτακτη συνέλευση στις 20/12, εμείς θα προτείνουμε να γίνει η ΑΜΚ σε 28.000.000 ευρώ. Μ' αυτή την πρότασή μας ο ΠΑΟ απαλάσσεται από τα χρέη και μπαίνει σε εφαρμογή το νέο πλάνο. Θέλουμε να φτιάξουμε το νέο γήπεδο κι αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος. Θα προσπαθήσουμε στον ίδιο χώρο με τον Ερασιτέχνη να στεγάσουμε την διοίκηση της ΠΑΕ και να είναι εκεί όλα τα τμήματα. Αν δεν είναι εφικτό ήδη έχουμε επιλέξει κτίριο κοντά στην Λεωφόρο που θα αγοραστεί. Έχουμε προχωρημένες συζητήσεις με αραβικές εταιρίες για χορηγίες του γηπέδου και της ομάδας. Το ποσό φτάνει τα 100.000.000 ευρώ. Όσο για την αναγκαία ενίσχυση της ομάδας θα διαθέσουμε 40.000.000 ευρώ για τα επόμενα 2μιση χρόνια. Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα γίνουμε συγκεκριμένες κινήσεις και ήδη έχουν εντοπιστεί οι στόχοι μας. Καταθέτουμε μια πρόταση ανάλογη της ιστορίας και του μεγέθους του ΠΑΟ και αισιοδοξούμε για την αποδοχή της. Είμαι εδώ μόνο γι' αυτό το σκοπό δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. Αν αυτό επιθυμούν κάποιοι. Χτυπούν λάθος πόρτα. Ζητώ την σύμπραξη όλων των Παναθηναϊκών για να δώσουμε ώθηση στην ομάδα και στους φιλάθλους".

Για όσους αμφισβητούν την ύπαρξη και τη λύση του πρίγκιπα: "Η λύση είναι στην ύπαρξή μου. Μπροστά σας βρίσκομαι και είμαι διαθέσιμος για ό,τι χρειαστεί. "Όποιος έχει πρόβλημα με τους πρίγκιπες ας έρθει εδώ να αποκτήσει οικειότητα. Έχουμε διάθεση να συναντήσουμε οποιονδήποτε. Αν κάποιος το θελήσει δεν έχουμε πρόβλημα".

Για το γεγονός πως δεν βάζει τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα: "Δεν έχω πρόβλημα να έρθουν τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα. Ας δεχτούν την πρότασή μου και την επόμενη μέρα θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα. Η τράπεζα που υπάρχουν τα χρήματα είναι πολύ σοβαρή".

Γιατί δεν κάνει το πρώτο βήμα να βάλει τα χρήματα στην Ελλάδα: "Με μια εντολή σε λιγότερη από μια μέρα μεταφέρονται τα χρήματα. Ποιος ο λόγος να φέρω τα χρήματα αν δεν γίνει αποδεκτή η πρότασή μου; Τα χρήματα έχουν κλειδωθεί για λογαριασμό του ΠΑΟ".

Για το αν υπάρχει η φωτοτυπία της επιταγής: "Η επιταγή έχει εκδοθεί, έχει σταλεί σε όλους τους μετόχους και περιμένουμε να απαντήσουν στην πρότασή μας. Ας αποδεχτούν την πρόταση και τα χρήματα θα είναι στην Ελλάδα την επόμενη ημέρα σε όποια τράπεζα θελήσουν".

Γιατί δεν ακολούθησε την πεπατημένη και επέλεξε να προωθήσει την πρόταση του με συνεντεύξεις Τύπου και έγγραφα: "Δεν πιστεύω ότι η πρόταση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή απ' ότι είναι. Χθες βρέθηκα με τους δικηγόρους μου και έχω κανονικά πρόταση και συνέντευξη Τύπου. Δεν υπάρχει κάτι πιο επίσημο. Με την πρόταση έχει γίνει και πρόσκληση στον Αλαφούζο να τον δούμε. Είναι χαρά μας".

Για το αν θα βάλει τα χρήματα χωρίς να συναντήσει κανέναν: "Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει συγκεκριμένη πρόταση και ζητάμε συγκεκριμένες μετοχές. Αν δεν μας απαντήσουν μπορεί να συζητήσουμε και θα εξετάσουμε το θέμα να πάρουμε τις μετοχές μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου".

Για το πότε σκοπεύουν να φτιάξουν το γήπεδο και για το αν έχει στο μυαλό του κινήσεις για να σταματήσουν οι εμφυλιακές τάσεις των οπαδών του ΠΑΟ: "Είπαμε στην αρχή πως το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο. Έχουμε πλάνο που έχει δημοσιευτεί και όταν γίνουμε διοίκηση θα φτιαχτεί το γήπεδο. Εγώ έχω έρθει να επενδύσω, δεν μ' αρέσει ο εμφύλιος στον ΠΑΟ. Ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας και με εμάς διοικούντες θα τους ενώσουμε όλους".

Ποιος έχει επιλέξει τους μεταγραφικούς στόχους του πρίγκιπα; Θα αλλάξει προπονητής; Θα αλλάξει πλάνο; "Εμείς έχουμε διαλέξει κάποια ονόματα όπως κάθε ιδιοκτήτης. Πρώτα όμως θα πάρουμε τον Παναθηναϊκό στα χέρια μας και μετά θα μιλήσουμε και με τον προπονητή για τις μεταγραφές".

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: "Θα προσπαθήσουμε να μείνει όλος ο κόσμος του ΠΑΟ ευχαριστημένος και όσοι έχουν βάλει χρήματα στην Παναθηναϊκή Συμμαχία θα προσπαθήσουμε να τον ικανοποιήσουμε. Θέλουμε όλοι να είναι ικανοποιημένοι. Αυτό είναι το σίγουρο".

Για το αν βλέπει πολεμική διάθεση από τον κύριο Αλαφούζο: "Δεν θέλω να νομίζω. Όπως είπα και πριν έχω έρθει εδώ μόνο για τον ΠΑΟ και όχι για αντιπαλότητες. Θα μπορούσε να έρθει εδώ ο Αλαφούζος να κάναμε κοινή συνέντευξη".

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ΠΑΟ για το γήπεδο και για το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Για το γήπεδο ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει επιχείρηση που να μην αντιμετωπίζει δυσκολίες. Εμείς θέλουμε και θα τις λύσουμε. Δεν έρχομαι από άλλο κλάδο. ¨Εχω εμπειρία στο ποδόσφαιρο και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη δύναμή μας".

Για τις δηλώσεις Αλαφούζου πως δεν τον καλύπτει η πρόταση του Φεϊζάλ. Τόσο τον ίδιο, όσο και τους Βγενόπουλο-Πολέμη: "Εγώ είμαι επιχειρηματίας, επενδυτής. ¨Εχω κάνει την πρότασή μου, δεν έχω πάρει απάντηση και περιμένω να δω αν την δέχονται ή όχι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν μας έχει έρθει επίσημα η απάντησή του".

Για το γεγονός πως δεν θα έχει μόνο αντιπάλους αλλά και συμμάχους: "Ξέρουμε τον ΠΑΟ και γι' αυτό είμαστε εδώ, για να τον αγοράσουμε και να τον φτάσουμε εκεί όπου αξίζει".

Για τους μεταγραφικούς στόχους, καθώς πέρσι είχε ακουστεί μέχρι και ο Ροναλντίνιο: "Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 ονόματα αλλά δεν θέλουμε να πούμε. Ας γίνει αποδεκτή η πρόταση να γίνουμε διοίκηση και θα τα δούμε όλα".

Για τις δηλώσεις Αλαφούζου πως δεν τον καλύπτει η πρόταση του Φεϊζάλ. Τόσο τον ίδιο, όσο και τους Βγενόπουλο-Πολέμη: "Εγώ είμαι επιχειρηματίας, επενδυτής. Εχω κάνει την πρότασή μου, δεν έχω πάρει απάντηση και περιμένω να δω αν την δέχονται ή όχι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δεν μας έχει έρθει επίσημα η απάντησή του".

Για την αμφισβήτηση που υπάρχει για τον Τσάκα και την Μιχοπούλου (τους εκπρόσωπούς του στην Ελλάδα): "Εάν έρθει ο ΠΑΟ στα χέρια μου, εγώ θα είμαι μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης και εγώ θα επιλέξω τους συνεργάτες μου. Δεν ήρθα για να χάσω αλλά για να κερδίσω. Θέλω να κάνω τις καλύτερες επιλογές για να πάει καλά η επένδυση μου".

Για την τοποθέτηση ενός φιλάθλου: "Χαίρομαι για την τοποθέτηση (νωρίτερα ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού τον ευχαρίστησε για τον πρίγκιπα και ευχήθηκε να πάρει την ΠΑΕ ΠΑΟ στα χέρια του). Θέλουμε όλοι να είστε μαζί μας. Θέλουμε μονάχα το καλό του Παναθηναϊκού. Τίποτα άλλο. Θέλουμε όλος ο κόσμος να αγκαλιάσει την πρότασή μας".

Ένας παλαίμαχος από το κοινό ζητά από τον πρίγκιπα να βρει λύση, να αγοράσει τον Παναθηναϊκό και να επενδύσει κάτι που θα χαροποιήσει όλους τους Έλληνες εκτός από τους Ολυμπιακούς.

Φεϊζάλ: "Εσείς είστε η ομάδα του ΠΑΟ. Θέλουμε να είσαστε μαζί μας".

Βλάσης Τσάκας

"Όσοι έχουν αλλεργία στους πρίγκιπες να πάνε σε γιατρό. Εμείς είμαστε εδώ για να καταθέσουμε την πρότασή μας. Όπως λέει η άλλη πλευρά πως είναι αλλεργική στους πρίγκιπες, έτσι και εμείς είμαστε αλλεργικοί στους soft και τους από πάνω. Έχεις χαλασμένο κομπιουτεράκι αφού εκτός από τον Βγενόπουλο και τον Πολέμη οι άλλοι δεν έχουν μιλήσει για τις μετοχές".

"Αν η πρόταση δεν ικανοποιεί τους επιφανείς Παναθηναϊκούς τότε χαίρομαι γιατί φαίνεται πως έχουν να δώσουν 30.000.000 ευρώ. Αν γίνει αυτό, εγώ πρώτος θα χειροκροτήσω και τον κύριο Αλαφούζο και τον κύριο Βγενόπουλο και τον κύριο Πολέμη".

Δικηγόρος πρίγκιπα

"Δεν θα δοθούν χρήματα αν δεν δεχτούν".

Διαβάστε το LIVE της συνέντευξης Τύπου του Φεϊζάλ και της ραδιοφωνική συνέντευξης του Γιάννης Αλαφούζου.