"Φέσι" 700.000 ευρώ στους διαιτητές της Super League

Τελευταία φορά που πήγαν… ταμείο οι διαιτητές ήταν στις 23/1 όταν τους καταβλήθηκαν δύο αγωνιστικές, ενώ στις 10/10 είχαν πληρωθεί άλλες τρεις. Τι περιμένουν από τον Σαββίδη στην Super League και πως υπολογίζονται τα χρήματα των ρέφερι.

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (FOOTBALL LEAGUE)
(EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
diaitites EUROKINISSI SPORTS

Η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε στο πρωτάθλημα τηςSuperLeagueαλλά στους διαιτητές οφείλονται ακόμη χρήματα από την περσινή αγωνιστική περίοδο!

Η διοργανώτρια χρωστάει συνολικά στους ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές από το πρωτάθλημα της περσινής περιόδου, ταplayoffs(!) και 20 από τις 25 αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος. Συνολικά δηλαδή: 212 παιχνίδια.

Στον συνεταιρισμό πονοκεφαλιάζουν, αφού οι υπογραφές στην χορηγία του πρωταθλήματος από την «DimeraGroup» του Ιβάν Σαββίδη ακόμη δεν έχουν πέσει και το ταμείο είναι μείον.

Ο κάθε διαιτητής τηςSuperLeagueπαίρνει 1528 ευρώ ανά αγώνα, ο βοηθός 534.80 ευρώ, ο 4ος διαιτητής 305.60 ευρώ και ο παρατηρητής διαιτησίας 382 ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι «καθαρά» και έχει αφαιρεθεί το χαρτόσημο και φόρος 20%.

Από την… σούμα λοιπόν, βγαίνει ότι για διαιτησίες οφείλονται συνολικά 323.936 ευρώ, για τους βοηθούς 226.754 ευρώ, για τους τέταρτους 64.787 ευρώ και για τους παρατηρητές 80.984 ευρώ. Σύνολο δηλαδή: 696.461 ευρώ. Η οφειλή μάλιστα, είχε φτάσει το εκατομμύριο αλλά πρόσφατα καταβλήθηκαν στους διαιτητές τα έξοδα μετακίνησης, όχι όλα ωστόσο και μειώθηκε.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (οι κ. Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας δηλαδή) στο σεμινάριο που έγινε το διήμερο 14-15/2, είχε πει στους διαιτητές ότι θα πληρωθούν μετά από μία εβδομάδα. Από τότε έχουν περάσει πέντε εβδομάδες και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Την ίδια ώρα, στην Λίγκα αφού δεν βλέπουν φως (χρήματα στο ταμείο δηλαδή), ψάχνουν πλέον τρόπους για να απαλλαγούν από την συγκεκριμένη οφειλή μέσω συμψηφισμού. Στο διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Τετάρτη 29/3 προτίθεται να ψηφίσουν για να ζητήσουν από την ΕΠΟ τον συμψηφισμό της οφειλής προς τους διαιτητές με επιδότηση ύψους περίπου 400.000 ευρώ που έχει στείλει ηUEFAγια τις ακαδημίες των ΠΑΕ αλλά η Λίγκα δεν τις έχει πάρει γιατί οι λογαριασμοί της Ομοσπονδίας είναι μπλοκαρισμένοι μετά το σκάνδαλο με το ταξιδιωτικό γραφείο «TravelPlan». Ακόμη και αν δεχθεί πάντως, η ΕΠΟ την συγκεκριμένη πρόταση (λίγες οι πιθανότητες), το ποσό δεν επαρκεί για να καλύψει την οφειλή που όσο περνάνε οι αγωνιστικές μεγαλώνει.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στις υπόλοιπες κατηγορίες στους διαιτητές δεν οφείλεται ούτε ευρώ αφού σύμφωνα με τον κανονισμό τα χρήματα πρέπει τους καταβάλλονται από την γηπεδούχο πριν από την έναρξη του αγώνα αλλιώς το παιχνίδι δεν αρχίζει. Το ίδιο ισχύει και στο Κύπελλο Ελλάδας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK