Φίλης: "Ο Μελισσανίδης μου ζητά 500.000 για ηθική βλάβη"

Αγωγή στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη φέρεται να έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Φίλης: "Ο Μελισσανίδης μου ζητά 500.000 για ηθική βλάβη"

Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίστηκε ο διευθυντής της εφημερίδας "Αυγή" με ανάρτησή στο facebook.

To κείμενο της ανάρτησης έχει ως εξής:

Ο Μελισσανίδης μου ζητά 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη!

Αφορμή για την αγωγή ήταν τα όσα κατήγγειλα στην εκπομπή "Ενικός" του Ν. Χατζηνικολάου (STAR, 5/1/2015). Αφορμή για τις καταγγελίες υπήρξε η επίμονη αποσιώπηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του ονόματος του εφοπλιστή Μελισσανίδη, ιδιοκτήτη του δεξαμενόπλοιου, το οποίο εβλήθη από τις λιβυκές αρχές (στις 4/1/2015) διότι εθεωρήθη ύποπτο για παράνομες ενέργειες ενώ βρισκόταν στο λιμάνι Ντέρνα.

Τότε, είχα επικαλεστεί τα μέχρι εκείνη τη στιγμή στοιχεία των ξένων πρακτορείων που έδιναν την εικόνα παράνομου εμπορίου πετρελαίου. Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, που οδήγησαν, μάλιστα, στον θάνατο δύο ναυτικών, μίλησα για τις τεχνικές μεγαλοφοροδιαφυγής που εφαρμόζουν εταιρείες πετρελαιοειδών με τη γνωστή "τριγωνική συναλλαγή".

Στην αγωγή του, ο γνωστός φίλος του πρωθυπουργού και επιχειρηματίας, διαμαρτύρεται γιατί τον αποκάλεσα "ευνοούμενο του Σαμαρά" και "διαπλεκόμενο". Ο Μελισσανίδης, ως το αφεντικό της ΑΕΚ, επί ημέρες έχει υποκινήσει επίθεση εναντίον μου αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το γνωστό θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Τώρα, προχωρεί σε αγωγή, η οποία, πολύ περισσότερο σε προεκλογική περίοδο ασκούμενη εναντίον υποψηφίου βουλευτή κόμματος εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες και συνιστά προκαταρκτικά πυρά εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αγωγή θα συζητηθεί στις 30 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ