Flamengo

Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Αρσεναλ επί της Τσέλσι με 2-1. Ο Ισπανός εξτρέμ, βρήκε δίχτυα δύο φορές και οδήγησε τους "κανονιέρηδες" στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Στους "8" και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.Αντίθετα, η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1με την Πόρτσμουθ και υποχρεώθηκε σε ρεβάνς.Το Σάββατο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι

Flamengo

Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Αρσεναλ επί της Τσέλσι με 2-1. Ο Ισπανός εξτρέμ, βρήκε δίχτυα δύο φορές και οδήγησε τους "κανονιέρηδες" στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Στους "8" και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Αντίθετα, η Λίβερπουλ έμεινε στο 1-1 με την Πόρτσμουθ και υποχρεώθηκε σε ρεβάνς. Το Σάββατο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι

Τα καλύτερα ματς του 5ου γύρου


(Old Trafford)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 4-2

(34' Σκόουλς, 71' 79' Φαν Νίστελροϊ, 73' Ρονάλντο - 78' Τάρνατ, 85' Φάουλερ)



Για μια ακόμη φορά η Γιουνάιτεντ απέδειξε στην Σϊτι ποιος είναι το αφεντικό της πόλης του Μάντσεστερ, στο τοπικό ντέρμπι μεταξύ των δυο ομάδων. Οι "κόκκινοι διάβολοι" μετά την ήττα τους από την Μίντλεσμπρο ήθελαν ένα θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας και τελικά κατάφεραν να τα κατακτήσουν κερδίζοντας τους συμπολίτες τους με 4-2 στο Ολντ Τράφορντ.
Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι όμως δεν ευτύχησε να πετύχει το γρήγορο γκολ που επιθυμούσε, μιας και η άμυνα της Σίτι έδειχνε να αντέχει στα δύσκολα. Το άγχος άρχισε να επηρεάζει την ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον όσο περνούσε η ώρα. Ωστόσο ο Πολ Σκόουλς στο 34' έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα και μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Γκιγκς άνοιξε το σκορ για τη ομάδα του.
Τα γλέντια ωστόσο δεν έμελλε να κρατήσουν πολύ για την αρμάδα της Γιουνάιτεντ, αφού στο 39' ο Γκάρι Νέβιλ έριξε κεφαλιά στον Μακμάναμαν και αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος η Σίτι θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα βγήκε στην επίθεση χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει πράξη της επιθυμία της.

Αντίθετα η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα, με τον Φαν Νίστελροϊ στο 71' μετά από πάσα του Ρονάλντο. Ο νεαρός Πορτογάλος ήταν σε μεγάλα κέφια και αφού μερικά λεπτά νωρίτερα είχε δώσει την ασίστ στον Ολλανδό είπε από δημιουργός να γίνει εκτελεστής, "γράφοντας" το 3-0 για την Γιουνάιτεντ στο 76'.
Ο Τάρνατ στο 78' απάντησε στον Ρονάλντο μειώνοντας σε 3-1, όμως μόλις ένα λεπτό αργότερα, στο 79΄ ο φοβερός και τρομερός Φαν Νίστελρόϊ ξαναχτύπησε πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και δίνοντας εκ νέου αέρα τριών τερμάτων στην Γιουνάιτεντ. Το μόνο που κατάφερε η Σίτι στη συνέχεια ήταν να μειώσει 85' με τον Ρόμπι Φάουλερ. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και η Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.
Πάντως, οι "κόκκινοι διάβολοι" για μία ακόμα φορά παρουσίασαν παιδικές ασθένειες. Η Σίτι, που δεν είχε τον Νικολά Ανελκά στην διάθεση της, κατάφερε να τιμωρήσει δύο φορές την προβληματική άμυνα της Γιουνάιτεντ. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον γνωρίζει πως αν ο οπισθοφυλακή του συνεχίσει έτσι, θα έχει τεράστιο πρόβλημα, όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σκωτσέζος είμαστε σίγουροι πως θα αναπολεί τον Ρίο Φέρντιναντ.
Να τονίσουμε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Σίτι, παραμένει στο "Ολντ Τράφορντ" αήττητη εδώ και τριάντα χρόνια.

Οι συνθέσεις:



Man Utd: Howard, Gary Neville, O'Shea, Silvestre, Fortune, Ronaldo, Phil Neville (90' Brown), Keane, Giggs (88' Butt), Scholes, van Nistelrooy.
Man City: Arason, Van Buyten, Dunne, Distin, Tarnat, Wright-Phillips, McManaman, Reyna, Barton, Sibierski, Fowler.



(Highbury)

Αρσεναλ-Τσέλσι 2-1

(56' 61' Ρέγιες - 40' Μούτου)


Ασταμάτητη δείχνει η Αρσεναλ που συνεχίζει απτόητη προς το νταμπλ. Οι "κανονιέρηδες" επικράτησαν με 2-1 της Τσέλσι και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων, τα πρώτα του με την νέα του ομάδα. Συνεχίστηκε η καταπληκτική παράδοση των κυπελλούχων που μετρούν 15 αγώνες αήττητοι απέναντι στους "μπλε".
Εκρηκτικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα καθώς το πάθος κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο του "Χάιμπουρι". Αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, νεύρα και έξι κίτρινες κάρτες χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο. Πάντως, η Τσέλσι ήταν αυτή που έχανε τις ευκαιρίες και αυτή που άνοιξε το σκορ. Στο 40' ο Γιαν Λέμαν έκανε το λάθος και ο Αντριαν Μούτου με δυνατό σουτ, εκμεταλλεύτηκε άριστα την κατάσταση, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.
Στη επανάληψη η Αρσεναλ συνήλθε και βγήκε στην αντεπίθεση, παρά το γεγονός ότι έπαιζε χωρίς τον τραυματία, Τιερί Ανρί. Την θέση του Γάλλου επιθετικού όμως πήρε ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες και απέδειξε γιατί ο Αρσέν Βενγκέρ επένδυσε 17 εκ. Λίρες πάνω του. Ο Ισπανός διεθνής, στο 56' ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό σουτ που δεν άφησε περιθώρια στον Κάρλο Κουντιτσίνι. Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει στροφές και έξι λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης πέτυχε το νικητήριο γκολ.
Να τονίσουμε πως οι "κανονιέρηδες" καλπάζουν προς ένα σπουδαίο ρεκόρ. Αν κατακτήσουν το τρόπαιο, θα γίνουν η πρώτη ομάδα (μετά την Μπλάκμπερν από τα τέλη του 19ου αιώνα) που το σηκώνει για τρίτη συνεχόμενη φορά.
Για την Τσέλσι δεν θα μείνει μόνο η απογοήτευση του αποκλεισμού. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι στο 60ο λεπτό είδε τον Κάρλο Κουντιτσίνι να αποχωρεί τραυματίας με πρόβλημα στο προσαγωγό.



Οι συνθέσεις

Arsenal: Lehmann, Cole, Campbell, Toure, Lauren, Parlour (51' Parlour), Vieira, Silva, Pires, Bergkamp, Reyes (82' Clichy ) .
Chelsea:
Cudicini (60' Sullivan), Melchiot, Terry, Gallas, Bridge, Parker, Makelele, Lampard, Gronkjaer (69' Cole), Hasselbaink, Mutu (64' Gudjohnsen).


Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Φούλαμ και Γουέστ Χαμ δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους αφού μετά από ενενήντα λεπτά αγώνα καμία εκ των δυο ομάδων δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και έτσι οι δυο τους θα πάνε σε ρεβάνς. Πάντως, τα "σφυριά" είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες για τη νίκη και παράλληλα απέδειξαν πως η ομάδα του Κρις Κόλμαν είναι σε κακή κατάσταση. Η Σουόνσι δεν κατάφερε να κάνει ακόμα μια υπέρβαση και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 εκτός έδρας από την Τρανμίρ. Η Σουόνσι τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τέιτ στο 85'. Την πρόκριση πήρε και η Μίλγουολ που κέρδισε με 1-0 την Μπέρνλι, που τελείωσε και αυτή τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γουέλερ στο 72'. Τα "λιοντάρια" με τους φανατικούς οπαδούς και τον Κύπριο Τέο Παθίτης για πρόεδρο, δείχνουν πως αργά αλλά σταθερά πλησιάζουν προς την Πρέμιερσιπ.
Σε επαναληπτικό οδηγήθηκε και το ματς ανάμεσα στην Σάντερλαντ και την Μπέρμιγχαμ Σίτι. Η ομάδα του Στιβ Μπρους που είναι σε καλή κατάσταση, προηγήθηκε με το μεγάλο της όπλο, τον Μίκαελ Φορσέλ. Οι "μαύρες γάτες" όμως, δεν παρέδωσαν τα όπλα και ισοφάρισαν με τον Κέβιν Κέιλ. Με παίκτη λιγότερο ολοκλήρωσαν το ματς οι "μπλε" καθώς αποβλήθηκε ο Αλιού Σισέ στο 90ο λεπτό.

Την Κυριακή,ηΠόρτσμουθ έκανε την έκπληξη και καθήλωσετην Λίβερπουλ στο 1-1. Ετσι οι "pompeys"οδήγησαν τοζευγάρι σε επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο "Φράτον Παρκ". Οι "κόκκινοι" άρχισαν εντυπωσιακά το ματς και προηγήθηκαν στο 2ο λεπτό με τον Μάικλ Οουεν. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ συνέχισενα πιέζει αλλάαπέναντι της βρήκε ένα εκπληκτικό Σάκα Χίσλοππου σταμάτησε ουκ ολίγες φορέςτους επιθετικούς των γηπεδούχων. Η Πόρτσμουθ που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο βρήκε την λύση από το παγκο.Στο77' ο ΜάθιουΤέιλορ εκμεταλλεύτηκε την αδράνειατης άμυνας και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Στα προημιτελικά καιη Σέφιλντ Γιουνάιτεντπουεπιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Οι "λεπίδες" επικράτησαν με 1-0 της Κόλτσεστερ και έτσι συνεχίζουν σε διπλό ταμπλό καθώς διεκδικούν και την άνοδο τους στην Πρέμιερσιπ.

*** Θυμίζουμε πως τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει ρεβάνς



Συνοπτικά το πρόγραμμα του 5ου γύρου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου

(Old Trafford)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 4-2

(34' Σκόουλς, 71', 79' Νίστελροϊ, 73' Ρονάλντο - 78' Τάρνατ, 85' Φάουλερ)

(Loftus Road)

Φούλαμ-Γουέστ Χαμ 0-0

(Prenton Park)

Τρανμίρ-Σουόνσι 2-1

(24'πεν/ Τέιλρορ, 59' Χιούμ - 16' Ρόμπινσον)

(New Den)

Μίλγουολ-Μπέρνλι 1-0

(70' Nτίτσιο)

(Stadium of Light)

Σάντερλαντ-Μπέρμιγχαμ Σίτι 1-1
(36' Κέιλ - 28' Φορσέλ)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου

(Highbury)

Αρσεναλ-Τσέλσι 2-1

(56' 61' Ρέγιες - 40' Μούτου)

(Anfield Road)

Λίβερπουλ-Πόρτσμουθ 1-1

(2' Οουεν - 77' Τέιλορ)

(Bramall Lane)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Κόλτσεστερ 1-0

(61' Πεσισόλιντο)









News 24/7

24MEDIA NETWORK