Φλέρταραν τα "καγκουρό" και με ακόμα έναν Ολυμπιακό!

Ο Νίκο Μαρτίνες πήγε δανεικός στη Σίδνεϊ Γουόντερερς από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν ο μοναδικός “ερυθρόλευκος” που απασχόλησε ομάδα της Αυστραλίας. Το Contra.gr έχει το ρεπορτάζ για τον πρωτοκλασάτο άσο των πρωταθλητών που το όνομά του έφτασε μέχρι το μακρινό Κουίνσλαντ!

Φλέρταραν τα "καγκουρό" και με ακόμα έναν Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει παρτίδες σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης! Με Μεξικό, ΗΠΑ, Βραζιλία, Αργεντινή, Κατάρ, ΗΑΕ και τώρα... Αυστραλία λόγω τηςυπόθεση του Μαρτίνες.

Η ιστορία με την “χώρα των καγκουρό” ξεκινάει από τον Μάιο του 2012. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα ταξίδι στην Μελβούρνη για ένα φιλικό με την τοπική Βίκτορι του νυν ομοσπονδιακού τεχνικού της Αυστραλίας, Άγγελου Ποστέκογλου. Είχαν πολλές συζητήσεις με τους ανθρώπους της Μέλμπουρν Βίκτορι καιμε τους διοργανωτές της Α-League σχετικά με οργανωτικά θέματα του ποδοσφαίρου, είτε σε ό,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, είτε σε επίπεδα μάνατζμεντ.

Οι Πειραιώτες με λίγα λόγιαέχουν καταφέρει να “φτιάξουν” το όνομά τους και εκτός Ευρώπης. Μόνο η Άπω Ανατολή τούς έχει ξεφύγει.Δεν είναι τυχαία η μετακόμιση του Μπενίτες στο Μεξικό, το χειμωνιάτικο φλερτ του Πουλίδο με τους Κολοράντο Ράπιντς, η καλοκαιρινή ιστορία του Σεμπά με την Κρουζ Αζούλ, η μεταγραφή του Βάις στο Κατάρ και πολλές ακόμα περιπτώσεις που δεν καρποφόρησαν. Οι καλές σχέσεις του Ολυμπιακού με μεγαλοατζέντηδες τον έχουν μετατρέψει σε μία ομάδα – θησαυρό, ακόμα και για συλλόγους μακριά από τη “Γηραιά Ήπειρο”.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Επειδή δεν ήταν μόνο Μαρτίνες που απασχόλησε τα “καγκουρό”. Να θυμίσουμε ότι ο Αργεντινός θασυνεχίσει την καριέρα του στη Γουέστερ Σίδνεϊ Γουόντερερς που τερμάτισε την περασμένη σεζόν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Η Α-League θα μπορούσε να έχει άλλον έναν ερυθρόλευκο, αν τα οικονομικά δεδομένα ήταν διαφορετικά!

Και τι ποδοσφαιριστή ε; Τον Γιάννη Μανιάτη! Η χάρη του αρχηγού του Ολυμπιακού λοιπόν έφτασε μέχρι το μακρινό Κουίνσλαντ και συγκεκριμένα την Μπρισμπέιν Ρόουντ. Προπονητής της είναι ο παλαίμαχος Αυστραλός επιθετικός Τζον Αλοϊζι, ο οποίος έψαχνε ένα "εξαρο-οκτάρι".

Μέσα στον Ιούλιο είχε κάνει μία έρευνα για το τι συμβαίνει με τον Μανιάτη.Μόλις πληροφορήθηκε όμωςτο συμβόλαιο που έχει ο ποδοσφαιριστής με τον Ολυμπιακό (σ.σ. κοντά στο εκατομμύριο μαζί με τα μπόνους) ήταν λογικό να κάνει πίσω. Ήταν αδύνατο να το καλύψει η Μπρισμπέιν Ρόουντ. Αφήστε δε που ο Μανιάτης εκείνη την περίοδο έδινε (υποτίθεται) και τη... μάχη του λόγω ενός τραυματισμού, για να παίξει βασικός στον προκριματικό με την Χάποελ Μπερ Σέβα. Ούτως ή άλλως οι αποχωρήσεις εκείνη την περίοδο δεν απασχολούσαν και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό.

Τελικά, ο Αλοϊζι αναγκάστηκε να στραφεί σε άλλη λύσηκαι να προχωρήσει στην απόκτηση του κατά πολύ φθηνότερου 33χρονου Δανού μέσου Τόμας Κρίστενσεν από την ολλανδική Ντεν Χάαγκ. Ένας ποδοσφαιριστής που θα της κοστίσει το πολύ500 χιλιάρικα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Δασκαλόπουλος δεν έβαλε...φωτιά στο Ρέντη

News 24/7

24MEDIA NETWORK