Γαλλία - Νιγηρία 2-0

Ο Πολ Πογκμπά έλυσε το γόρδιο δεσμό στην άμυνα της Νιγηρίας και χάρη στο 2-0 στην Μπραζίλια η Γαλλία προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γαλλία - Νιγηρία 2-0

Το live της αναμέτρησης

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Γαλλία - Νιγηρία 2-0

Η εικόνα του αγώνα

Η Νιγηρία αντιπαρέταξε ταχύτητα στην ταχύτητα και δύναμη στη δύναμη για ν' ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα και να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Χωρίς τον λαβωμένο Σακό η άμυνα της Γαλλίας παρουσίασε έλλειψη συνεννόησης και τσαγανού, με αποτέλεσμα οι Μούσα, Οντεμβίγκι και Μόουζες να προκαλούν ρήγματα, κινούμενοι περιφερειακά. Για δυο-τρία εκατοστά ο Εμενίκε ήταν εκτεθειμένος και το γκολ των "υπεραετών" στο 18', που δεν μέτρησε, αφύπνισε τους "τρικολόρ".

Με τους Πογκμπά και Ματουιντί να τρέχουν με την μπάλα και τον Βαλμπουενά να οργανώνει, η Γαλλία πάτησε την αντίπαλη περιοχή και απείλησε. Την πρώτη φορά, στο 22', ο Ενιεάμα απέκρουσε έξοχα το σουτ του Πογκμπά, τη δεύτερη, στο 40', ο Ντεμπισί, που ανέβαινε διαρκώς από δεξιά, σούταρε από πλεονεκτική θέση άουτ.

Επειδή, με τον Μπενζεμά εγκλωβισμένο στ' αριστερά αδυνατώντας να συνεργαστεί με τον Ζιρού, η ομάδα του Ντεσάμπ αναπτυσσόταν μόνο από τη μία πλευρά, η χρησιμοποίηση του Γκριεζμάν ήταν μονόδρομος. Ο νεαρός εξτρέμ μπήκε στο 62' και, αφού πρώτα ο Ματουιντί γλίτωσε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα (τραυμάτισε τον Ονάζι), οι "τρικολόρ" άπλωσαν το παιχνίδι τους και σταδιακά τρύπησαν την άμυνα της Νιγηρίας. Στο 70' Ενιεάμα και Μόουζες επενέβησαν διαδοχικά για να σώσουν το τετ α τετ του Μπενζεμά, ενώ το καλοζυγισμένο σουτ του Καμπάιγ στο 77' τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Η Γαλλία έψαχνε με κάθε τρόπο το γκολ, ο Μπενζεμά δεν το βρήκε στη φάση του 79' (κεφαλιά που έδιωξε σε κόρνερ ο Ενιεάμα), στην εξέλιξη ωστόσο της φάσης ο Πογκμπά έκανε το 1-0 μετά το κακό διώξιμο του Νιγηριανού γκολκίπερ. Ήταν εύκολο για τους "τρικολόρ" έκτοτε να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και να μην απειληθούν από μια Νιγηρία χωρίς δυνάμεις και πίστη στην ανατροπή. Έπαιξαν με το χρόνο, κράτησαν την μπάλα, κέρδισαν φάουλ και ξανασκόραραν στο 91' με την παράλληλη μπαλιά του Βαλμπουενά που χτύπησε στον Γιόμπο και κατέληξε στα δίχτυα.

Σε διάστημα 10 λεπτών η Γαλλία είχε διασκεδάσει τις εντυπώσεις και προκριθεί στην 8άδα.

Το vine του αγώνα

Ο Γιοάν Καμπάιγ έχει βαλθεί να σημαδεύει τα δοκάρια. Δεύτερο στη διοργάνωση.

Το γράφημα του αγώνα

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έφτιαξε πέντε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Καθόλου άσχημα.

Γαλλία - Νιγηρία 2-0

Οι συνθέσεις

Γαλλία: Λορίς, Ντεμπισί, Κοσιελνί, Βαράν, Εβρά, Καμπάιγ, Πογκμπά, Ματουιντί, Βαλμπουενά (92' Σισοκό), Μπενζεμά, Ζιρού (62' Γκριεζμάν)

Νιγηρία: Ενιεάμα, Αμπρόουζ, Γιόμπο, Ομέρουο, Οσανίου, Ονάζι (59' Γκάμπριελ), Όμπι Μίκελ, Μόουζες (89' Νουαφόρ), Μούσα, Οντεμβίγκι, Εμενίκε

TA ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK