Γι’ αυτά άλλαξε το "πράσινο" ιατρικό τιμ!

Το λειτουργικό ζήτημα στον ΠΑΟ λόγω του τρομακτικά συμπιεσμένου προγράμματος του Παναγιώτη Κουλουμέντα, η εξαιρετική συνεργασία του Γιάννη Λεβάκου με τον Καρβουνίδη και το τελικό σχέδιο των "εσωτερικών παρεμβάσεων", που είχε την… υπογραφή του Νίκου Λυμπερόπουλου. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Γι’ αυτά άλλαξε το "πράσινο" ιατρικό τιμ!

Η μεγάλη αλλαγή στο ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού και η λύση της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Κουλουμέντα (μαζί με τον Στάθη Χαραλαμπίδη) έπειτα από 9 χρόνια, ήταν σίγουρα μία κίνηση που… αιφνιδίασε πολύ κόσμο. Διότι έγινε "αθόρυβα" και σε χρόνο… dt, με τους ορθοπεδικό χειρούργο Γιάννη Λεβάκο να αναλαμβάνει το μεσημέρι της Παρασκευής (16/6) νέος επικεφαλής του ιατρικού τιμ του "τριφυλλιού", έχοντας ως άμεσο συνεργάτη τον Μάνο Σάρρα.

Για τους παροικούντες στο "Γ. Καλαφάτης" ωστόσο, ήταν κάτι που ήρθε μάλλον φυσιολογικά, καθώς είχε δρομολογηθεί εδώ κι αρκετό καιρό απ’ τον Νίκο Λυμπερόπουλο. Όχι δεν υπήρξε κάποιος… καυγάς ή κάποια εντυπωσιακή διαφωνία… χαρακτήρων ή ακόμη και κάποια διαφορά σε κεντρική απόφαση. Το όλο θέμα για τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού ήταν καθαρά λειτουργικό. Και είχε να κάνει πρώτα (και πάνω απ’ όλα) με την καθημερινότητα της ομάδας. Ο κ. Κουλουμέντας, απ’ τους κορυφαίους χειρούργους ορθοπεδικούς της χώρας, είχε πλέον (μετά την προ διετίας "μεταγραφή" του στο METROPOLITAN) τρομακτικά συμπιεσμένο πρόγραμμα. Γι’ αυτό άλλωστε και τα τελευταία δύο χρόνια (μετά την αποχώρηση του Νίκου Τζουρούδη), είχε προστεθεί στην ιατρική ομάδα κι ο χειρούργος ορθοπεδικός κ. Στάθης Χαραλαμπίδης, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με την καθημερινή παρουσία στις προπονήσεις της ομάδας και στα παιχνίδια.

ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Υπήρχαν ωστόσο, περιπτώσεις που κατά τη διάρκεια της χρονιάς προέκυψαν δυσλειτουργίες και ζητήματα εσωτερικής επικοινωνίας του αγωνιστικού με την ιατρική ομάδα, αφού λόγω (και) του φόρτου εργασίας του ο κ. Κουλουμέντας δεν μπορούσε να έχει τόσο παρεμβατικό ρόλο, όσο θα ήθελαν οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" και δη, οι επικεφαλείς του αγωνιστικού… Κι αυτό είναι κάτι πολύ βασικό για τον Λυμπερόπουλο και το είχε συζητήσει αρκετές φορές (και) με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ενημερώνοντάς τον για τις αλλαγές που προετοίμαζε.

Η αλλαγή στην ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν η τελευταία "παρέμβαση" πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, που είχε στο μυαλό του ο "Λύμπε" εδώ και πολύ καιρό. Κι αυτό, διότι ήθελε να υπάρχει πλήρης online συνεργασία όλων των μελών της ιατρικής ομάδας σε καθημερινή βάση, για να υπάρχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως λίγο πριν κλείσει στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Δεκέμβρη, ο τεχνικός διευθυντής του "τριφυλλιού" ΔΕΝ έβαζε την υπογραφή του πάνω στο συμβόλαιο, εάν δεν έκλειναν πρώτα ως μέλη της ιατρικής ομάδας οι Χρήστος Καρβουνίδης, Γιάννης Κωτσής και Νίκος Πανουργιάς. Διότι στο συγκεκριμένο κομμάτι (πρόληψη και αποκατάσταση) είχε εντοπίσει σημαντικά κενά και θεωρούσε κομβικό να ξεπεραστούν οι όποιες "αδυναμίες".

ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΗ

Ο Χρήστος Καρβουνίδης συνεργάζεται άλλωστε εδώ και χρόνια με τον κ. Λεβάκο και τον κ. Σάρρα στην "Athloclinic", έχουν κοινή στρατηγική, γνωρίζουν άριστα ο ένας τη μεθοδολογία του άλλου κι ο "Λύμπε" εκτίμησε πως όλο αυτό θα βοηθούσε στο να δημιουργηθεί ένα απόλυτα "συμπαγές" ιατρικό τιμ που θα μπορούσε να συνεργαστεί άριστα πάνω στην ομάδα.

Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει, ο κ. Λεβάκος θα είναι η "κεφαλή" όλου του οικοδομήματος και το ιατρείο του θα είναι καθημερινά… online με το "Γ. Καλαφάτης", στο οποίο θα λειτουργεί ως "γιατρός της καθημερινότητας" (προπονήσεις κλπ) ο κ. Σάρρας. Από εκεί και πέρα όμως, ο κ. Λεβάκος θα είναι εκείνος που θα παίρνει όλες τις κεντρικές αποφάσεις πάνω στα ιατρικά ζητήματα που αφορούν την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές. Είναι πιθανό δε, πλην του κ. Σάρρα να δώσει το "παρών" στην καλοκαιρινή προετοιμασία και ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ, προκειμένου να έχει μία πρώτη "τριβή" με την ομάδα και να γνωριστεί καλύτερα και με τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ. Αυτό ωστόσο, θα αποφασιστεί οριστικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ανάλογα και με το πρόγραμμά του.

Τέλος, η λήξη της συνεργασίας με τον κ. Κουλουμέντα, θα φέρει λογικά μέσα στο επόμενο διάστημα (μέσα στο καλοκαίρι) και το τέλος της συνεργασίας και με το νοσοκομείο METROPOLITAN, στο οποίο γίνονταν όλες οι εξετάσεις και οι διαμονές των παικτών, όποτε χρειαζόταν. Ηδη, γίνονται κινήσεις πάνω και σ’ αυτό το κομμάτι και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις απ’ την "πράσινη" ΠΑΕ.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΚΟΥ

Ο νέος επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού, Γιάννης Λεβάκος αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1976 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tübingen Γερμανίας το 1983. Ειδικεύθηκε στη Ορθοπεδική Χειρουργική/Τραυματιολογία στα Πανεπιστήμια Γιοχάννεσμπουργκ (Wits) και Λονδίνου (1984 - 1990).

Στη συνέχεια ειδικεύθηκε στην Ορθοπεδική Αθλητιατρική στη Νέα Υόρκη (SUNY / Cornell Universities). Το 1994 απέκτησε την κλινική ειδικότητα Χειρουργικής Αθλητικών Κακώσεων από την Arthroscopy Association of North America.

Από το 1995 ζει μόνιμα στην Ελλάδα όπου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος συνεργάτης του ΔΘΚΑ “ΥΓΕΙΑ” και του ΙΑΣΩ General.

Χρημάτισε επί σειρά ετών επικεφαλής Ιατρικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (1996-2000). Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) ήταν Ιατρικός Διευθυντής Εγκατάστασης (MVM). Στον ποδοσφαιρικό χώρο έγινε γνωστός σαν γιατρός των ΠΑΕ Καλαμάτα, Πανιωνίου, Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΡΡΑ

Ο Μάνος Σάρρας αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000. Ειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. στην Α' Ορθοπεδική Κλινική εκτελώντας ένα μεγάλο αριθμό χειρουργείων τόσο τραύματος όσο και επανορθωτικών επεμβάσεων.

Το 2009 εκπαιδεύτηκε στο Μόναχο σε ειδικό σεμινάριο στην εκτέλεση ολικών αρθροπλαστικών γόνατος με πλοήγηση (navigator).

Από το 2010 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ως ορθοπεδικός χειρουργός με ιδιαίτερο πεδίο δράσης το ορθοπεδικό τραύμα, τις αθλητικές κακώσεις και τις αρθροπλαστικές.

Το 2004 ήταν εθελοντής ιατρός στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.

Έχει καλύψει μεγάλο αριθμό αγώνων ποδοσφαίρου ως ιατρός αγώνων ενώ, την περίοδο 2005 - 2015 οργάνωσε και διηύθυνε την ομάδα διασωστών για τους θεατές των εντός έδρας αγώνων της ΠΑΕ ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK