Για το 5x5 και μακριά από δημοσιογράφους

Για το 5x5 και μακριά από δημοσιογράφους
Επειδή το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πλησιάζει (δύο ημέρες μακριά), ο Ολυμπιακός δεν δύναται να ασχολείται πλέον με την ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη. Εξάλλου, το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει, παρά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι ερυθρόλευκοι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Σκοπός πλέον του Τροντ Σόλιντ είναι οι παίκτες του να επικεντρωθούν στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Ένωση κρατώντας ως χρήσιμα όλα εκείνα τα στοιχεία που τους έφεραν τέσσερα λεπτά από την ισοπαλία στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Στιβαρή άμυνα, πίεση και καλή κυκλοφορία της μπάλας προκειμένου να φύγουν θριαμβευτές για δεύτερη φορά φέτος από το ΟΑΚΑ, μετά την πρεμιέρα και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Θα έχουν παράλληλα εξασφαλίσει, εκτός από την ηρεμία στα αποδυτήρια και το ψυχολογικό αβαντάζ, διαφορά επτά πόντων και από τους "κιτρινόμαυρους".

Φοβού τους... δημσιογράφους

Με μια εφημερίδα στο χέρι εμφανίστηκε στην προπόνηση του Ολυμπιακού ο Νέρι Καστίγιο. Ο Ουρουγουανός επιθετικός, ο οποίος αναφερόταν σε σχετικό άρθρο της εν λόγω εφημερίδαςως ο υπαίτιος της διαρροής και διαστρέβλωσης των όσων έγιναν στα αποδυτήρια του Μπερναμπέου, ζήτησε από τους συμπαίκτες του εξηγήσεις για το πώς προέκυψαν όλα αυτά.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Παρασκευής, ο Νορβηγός τεχνικός μίλησε για περίπου μισή ώρα στους παίκτες του δίχως όμως να αναφερθεί σε τεχνικά θέματα και αναλύσεις προσωπικών λαθών. Επικεντρώθηκε κυρίως σε συμβουλές λέγοντας τους πόσο επικίνδυνο πολλές φορές είναι το να επικοινωνούν με δημοσιογράφους. Τους προέτρεψε δε τα όσα συμβαίνουν μέσα στην ομάδα να μην δημοσιοποιούνται, καθώς ορισμένοι παρουσιάζουν τα γεγονότα, όπως επιθυμούν,με σκοπό να βλάψουν την ίδια την ομάδα.

Αμφίβολος ο "Μαύρος"

Στο αγωνιστικό κομμάτι, αμφίβολη στο παιχνίδι με την Ένωσηθεωρείται η συμμετοχή του Δημήτρη Μαυρογεννίδη. Ο δεξιός μπακ των Πειραιωτών, ο οποίος τραυματίστηκε στην αναμέτρηση της Μαδρίτης (αντικαταστάθηκε στο 40'), υποβλήθηκε την Παρασκευή σε μαγνητική τοπομογραφία δείχνοντας πως έχει υποστεί ένα οίδημα στον τετρακέφαλο. Τουλάχιστον απέφυγε τη θλάση, η οποία θα τον άφηνε εκτός για περίπου δύο εβδομάδες. Πάντως η συμμετοχή του στην ενδεκάδα θα κριθεί το Σάββατο μετά την τελευταία προπόνηση, οπότε θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Συνταγή... Μπερναμπέου

Στα της προπόνησης, υπήρχε διπλό 9x9 με τη μία ομάδα να απαρτίζεται από τους έντεκα της Μαδρίτης δίχως τους Μαυρογεννίδη και Στολίτδη. Προφανώς ο Νορβηγός προσανατολίζεται να παρατάξει ακριβώς το ίδιος σχήμα, με τη θέση του δεξιού μπακ να παραμένειορφανή μέχρι το Σάββατο το βράδυ. Τότε, θα γίνει γνωστό αν ο Μαυρογεννίδης είναι σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK