Γιατί αγαπάμε τον Μάριο Μπαλοτέλι

Με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι στην Λίβερπουλ, ο Κώστας Κεφαλογιάννης παραθέτει μία σειρά από λόγους που ο κόσμος αγαπά τον Ιταλό επιθετικό.

Γιατί αγαπάμε τον Μάριο Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι κατά μια έννοια η προσωποποίηση της παγκοσμιοποίησης του ποδοσφαίρου. Γονείς από τη Γκάνα, θετός πατέρας Ιταλός, θετή μητέρα εβραϊκής καταγωγής και ο ίδιος ο Μάριο ένας κατ' εξοχήν πολίτης του κόσμου.

Κατά μια άλλη έννοια ωστόσο, ο Μπαλοτέλι αποτελεί μια παραφωνία στην ομογενοποίηση του ποδοσφαίρου. Δεν είναι "καλό παιδί" όπως ο Λιονέλ Μέσι, ούτε metrosexual είδωλο όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν είναι fashion icon όπως ο Μπέκαμ, ούτε ψυχάκιας και αλάνι όπως Λουίς Σουάρες.

Σε μια εποχή γεμάτη κουτάκια, ο Μπαλοτέλι δεν χωράει πουθενά. Θα χωρέσει στη Λίβερπουλ του Μπρένταν Ρότζερς και θα βρει ένα περιβάλλον που θα του επιτρέψει να δείξει το τεράστιο ταλέντο του σταθερά και κατ' εξακολούθηση κι όχι κατ΄εξαίρεση όπως συμβαίνει μέχρι τώρα; Οι απαντήσεις προσεχώς.

Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει όμως, όσοι αγαπούν τους ωραίους τρελούς, δεν μπορούν παρά να συνεχίσουν να αγαπούν και τον σούπερ Μάριο.

Ιδού μερικοί από τους λόγους:

- Διότι μέσα στους πανομοιότυπους κάγκουρες που έχουν κατακλύσει τα γήπεδα, εκείνος κυκλοφορεί με καπέλα σαν κι αυτό.

Γιατί αγαπάμε τον Μάριο Μπαλοτέλι

- Διότι δείχνει το κορμί του όταν "καθαρίζει" με τα γκολ του έναν ημιτελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και όχι όταν πετυχαίνει γκολ στα χασομέρια ενός τελικού που οι συμπαίκτες του έχουν ήδη κρίνει για εκείνον.

- Διότι όταν κάποτε τον ρώτησε ένας αστυνομικός στο Μάντσεστερ γιατί κουβαλάει μαζί του 5.000 λίρες σε μετρητά, απάντησε αποστομωτικά: "Επειδή είμαι πλούσιος".

- Διότι έχει χτυπήσει τατουάζ με ρήση του Τζένγκινς Χαν: "Είμαι ο τιμωρός του Θεού. Αν δεν είχατε διαπράξει μεγάλες αμαρτίες ο Θεός δεν θα σας είχε στείλει μια τιμωρία σαν κι εμένα!"

- Διότι έχει βγάλει οff όλους τους προπονητές του. Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον χαρακτήρισε unmanageable και υποχρέωσε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να πει ότι του στέρεψαν πια τα λόγια.

Γιατί αγαπάμε τον Μάριο Μπαλοτέλι

- Διότι πρωταγωνιστεί σε αυτή την ιστορία του Μουρίνιο.

- Διότι o Μαντσίνι έξαλλος, τον έκανε αλλαγή μετά από αυτήν την προσπάθεια.

- Διότι εμφανίζεται σε άσχετες συνεντεύξεις τύπου και μετά αποχωρεί.

- Διότι όταν τον έπιασε η ανάγκη του, σταμάτησε σε ένα δημόσιο σχολείο στο Μάντσεστερ, χρησιμοποίησε την τουαλέτα και μετά μπήκε στην Μπέντλεϊ του και αποχώρησε.

- Διότι έβαλε στο σπίτι του φωτιά παίζοντας με πυροτεχνήματα!

- Διότι λίγες μέρες αφότου έβαλε στο σπίτι του φωτιά παίζοντας με πυροτεχνήματα έβαλε και τα δυο πρώτα γκολ της Σίτι στη νίκη με 6-1 επί της Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ".

- Και κυρίως, διότι τα πανηγύρισε έτσι...

Γιατί αγαπάμε τον Μάριο Μπαλοτέλι

Διαβάστε ακόμη:

Στο Λίβερπουλ ο Μπαλοτέλι (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK