Η Γιουβέντους έχει ένα χρέος 116 χρόνων στη Νοτς Κάουντι

H Νοτς Κάουντι είναι στα όρια της χρεωκοπίας. Η μόνη ομάδα που μπορεί να φρενάρει αυτόν τον κατήφορο, είναι η Γιουβέντους. Διαβάστε πώς.

O Αλεσάντρο Μάτρι της Γιουβέντους σε μια μονομαχία με τον Ρίκι Ρέιβενχιλ της Γιουβέντους
O Αλεσάντρο Μάτρι της Γιουβέντους σε μια μονομαχία με τον Ρίκι Ρέιβενχιλ της Γιουβέντους ASSOCIATED PRESS

Η Νοτς Κάουντι είναι μια ιστορική ομάδα της Αγγλίας, ένας σύλλογος που είχε συμμετάσχει στην Α`Εθνική Αγγλίας, όταν δεν λεγόταν ακόμα Premier League, όταν δεν είχε καν ανακαλυφθεί ο ορισμός του πέναλτι, όταν το βρετανικό ποδόσφαιρο ήταν το πιο υποσχόμενο νεογνό του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Νότς Κάουντι σήμερα βρίσκεται στην 5η τη τάξει κατηγορία του βρετανικού ποδοσφαίρου, έχοντας υποβιβαστεί ως 23η εκ των 24 ομάδων της League Two, στα πρόθυρα μια ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης.

H ομάδα του Νότιγχαμ που αριθμεί περισσότερα από 150 χρόνια ιστορίας, σήμερα αδυνατεί να πληρώσει μισθούς και τρέχουσες υποχρεώσεις παικτών και εργαζομένων, ενώ οι νέες της φανέλες, σχεδιασμένες από την PUMA παραμένουν μη διαθέσιμες, καθώς δεν μπορούν να καταβληθούν προς την εταιρεία οι απαιτούμενες πληρωμές. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Άλαν Χάρντι, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ίσως έχει φτάσει η στιγμή να 'πληρωθούν' κάποια χρέη του παρελθόντος προς την βρετανική ομάδα.

 

Προφανώς δεν αναφερόμαστε στη 'μισητή' Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία πρόσφατα έτεινε χείρα βοηθείας προς τη Νότς, με μια όμορφη, συμβολική κίνηση. Σύμφωνα με το Onefootball, η Νότς Κάουντι αποσκοπεί σε μια ακόμα πιο σημαντική και ιδιαίτερα υποσχόμενη χείρα βοηθείας όχι από την Αγγλία, αλλά από το συχνά μουντό και συννεφιασμένο Τορίνο. Συγκεκριμένα, με τη μεσολάβηση της βουλευτού Λίλιαν Γκρίνγουντ, η βρετανική ομάδα επιδιώκει μια χειρονομία καλής θέλησης από τη Γιουβέντους, ως αντάλλαγμα για μια ιστορική στιγμή στην πορεία της, που 'άγγιξε' ένας επιφανής φίλαθλος της ομάδας του νοτίου Νότιγχαμ.

Ήταν το 1903, όταν η Γιουβέντους φόρεσε για πρώτη φορά την κλασσική λευκή με μαύρες ρίγες εμφάνιση της. Είχε προηγηθεί μια μάλλον αστεία περίοδος ως προς το ενδυματολογικό κομμάτι, όταν οι Μπιανκονέρι έβγαιναν με ροζ φανέλες και μαύρες γραβάτες (!) και μια αλλαγή ήταν επιβεβλημένη. Ο Βρετανός, γνωστός οπαδός της Νότς Κάουντι, Τομ Σάβατζ ήταν εκείνος που κατόρθωσε να βρει φανέλες σε λευκό και μαύρο χρωματισμό και να τις στείλει στους φίλους του στο Τορίνο.

Σήμερα που η Νότς Κάουντι δείχνει οικονομικά ανήμπορη ώστε να προμηθευτεί τις φανέλες για τη νέα της σεζόν, η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται. Μπορεί η Γιουβέντους να ανταποδώσει τη βοήθεια, 116 χρόνια μετά; Η Λίλιαν Γκρινγούντ έχει ήδη θέσει το ερώτημα δημοσίως, η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να απαντήσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK