Η δεύτερη εμφάνιση της Γιουβέντους 'σπάει τον κανόνα', αλλά προκαλεί πανικό

Μέχρι και τον Τζιάνι Ανιέλι 'ζωντάνεψε' οπαδός της Γιουβέντους διαμαρτυρόμενος για την επιλογή των χρωμάτων στην εκτός έδρας φανέλα της Γιουβέντους.

Ο Ματάις ντε Λιχτ στον φιλικό αγώνα της Γιουβέντους με την Τότεναμ
Ο Ματάις ντε Λιχτ στον φιλικό αγώνα της Γιουβέντους με την Τότεναμ AP PHOTO/DANIAL HAKIM

Η ζωή στο Τορίνο δεν είναι άσπρο - μαύρο. Η κουβέντα δεν αφορά το γκρι, που εδρεύει παραδοσιακά ανάμεσά τους και εκπροσωπεί την ουδετερότητα. Η ζωή στο Τορίνο έχει χρώμα. Ένα έντονο πορτοκαλοκόκκινο που σπάει τη μονοτονία της θεωρίας των δύο άκρων, ανατρέπει τα καθιερωμένα. Ξέφυγε από το μοτίβο, σπάσε τον κανόνα. Χρήση προστακτικής από το τμήμα διαχείρισης της Γιουβέντους με στόχο την αποδοτικότερη εξάπλωση του επιδιωκόμενου μηνύματος.

Η δεύτερη εμφάνιση των πρωταθλητών Ιταλίας από την adidas, αυτή που θα φορούν οι ποδοσφαιριστές του Μαουρίτσιο Σάρι στα εκτός έδρας παιχνίδια της νέας σεζόν, είναι ακριβώς αυτό που θέλει να μεταδώσει. Αντιπροσωπεύει "μια νέα, θαρραλέα κατεύθυνση", η οποία περικλείεται στη φουτουριστική και σχεδόν επαναστατική διάθεση κόντρα σε ό,τι ίσχυε ως σήμερα. Το μαύρο δεν έχει θέση πια στον καμβά.

Κατά τους εμπνευστές της, "η σχεδίαση της νέας φανέλας κοιτάζει το μέλλον μ' ένα καινοτόμο πνεύμα που αρχίζει από μια λευκή βάση εμπνευσμένη από τα αστικά κτίρια και τις κατασκευές που περιβάλλουν το στάδιο της Γιουβέντους", την ίδια στιγμή που το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα στο έμβλημα, στα λογότυπα και στο μανίκι προσφέρουν την απαιτούμενη δυναμική στο τελικό αποτέλεσμα.

Η εναλλακτική οπτική των πραγμάτων αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό τουλάχιστον, αν όχι με απογοήτευση, από τους λάτρεις της παράδοσης και των ρετρό στοιχείων. Μεταξύ των σχολίων μεσολάβησαν εκείνα που εκθείαζαν τον εκμοντερνισμό της νέας εμφάνισης. Κατά την πλειονότητά τους πάντως οι αντιδράσεις υπήρξαν μειωτικές, δηκτικές, κοροϊδευτικές. Συνδυασμένες ακόμη και με την απουσία της 'βέκια σινιόρα', ως επίσημος τίτλος, από το FIFA 20!

Αλιεύσαμε κάποια εξ αυτών μέσα από το λογαριασμό των 'μπιανκονέρι' στο twitter:

➡ "Συγχαρητήρια, ίσως είναι χειρότερη από την πρώτη. Και ήταν δύσκολο να γίνει χειρότερο".

➡ "Θα πρέπει ν' αρχίσετε να ζητάτε συγγνώμη. Πηγαίνετε καλύτερα διακοπές".

➡ "Αρνούμαι ν' αγοράσω αυτή τη φανέλα. Ελπίζω η τρίτη να είναι καλύτερη".

➡ "Τι σχέση έχουν αυτά τα χρώματα με την ομάδα μου. Το μάρκετινγκ παίρνει μισθό; Ρωτήστε τον εαυτό σας τι θα έλεγε ο Τζιάνι Ανιέλι".

➡ "Φτιάξτε καλύτερες εμφανίσεις του χρόνου".

➡ "Σεβαστείτε τους φιλάθλους σας. Καλύτερη απ' αυτήν που ονομάσατε εντός έδρας, αλλά δεν θα πάρετε τα χρήματά μου εφέτος".

➡ "Η πιο άσχημη εμφάνιση. Αντιγράφετε από τις καλοκαιρινές πιτζάμες".

➡ "Είναι χάλια. Προσβάλλετε 120 χρόνια ιστορίας".

➡ "Ντροπή".

➡ "Τι ομορφιά. Όταν βγαίνεις από το σπίτι για να πας στο γήπεδο και να δεις την Μπάρι".

➡ "Σπάστε τους κανόνες, αλλά όχι την παράδοση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK