Γιατί ο Εμπαπέ είναι σημαντικός στον Μακρόν;

Παρόλο που ο Γάλλος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν αναμένεται να αποχωρήσει από το Παρίσι ο Πρόεδρος Μακρόν εξακολουθεί να έχει πολύ καλή σχέση μαζί του. Βέβαια, πως γίνεται ολόκληρος Πρόεδρος μιας χώρας να έχει ανάγκη έναν αθλητή;

France's Kylian Mbappe is consoled by French President Emmanuel Macron after the World Cup final soccer match between Argentina and France at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Sunday, Dec.18, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez)
(AP Photo/Manu Fernandez) AP

Μία απροσδόκητη σχέση φαίνεται πως έχει προκύψει μεταξύ του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και του σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής γευμάτισε ξανά με πολιτικούς ηγέτες, καθώς ήταν επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. Η εν λόγω δεξίωση είδε τον Εμπαπέ να αλληλεπιδρά και με τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ Αλ Θανί.

Ο Μακρόν έχει αναγνωρίσει εδώ και καιρό την αξία του αθλητισμού για την ηγεσία του στη Γαλλία, με τον 46χρονο να έχει εντοπιστεί σε αρκετά αθλητικά events, να μιλάει για την αγάπη του για την ομάδα της Ligue 1, τη Μαρσέιγ, και να πανηγυρίζει έξαλλα την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Αναμφίβολα έχει δημιουργήσει στενό δεσμό με τον Εμπαέ ως το μεγαλύτερο όνομα του Γαλλικού αθλητισμού αυτή τη στιγμή και ο Τζίν Γκίγκαν, ένας Γάλλος πολιτικός αναλυτής που πρόκειται να εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο "Η επανάσταση του Εμπαπέ", εξήγησε γιατί ο παίκτης της PSG είναι τόσο σημαντικός για τον Μακρόν.

"Οι δύο άνδρες έχουν μια κοινή και συγκρίσιμη πορεία. Είναι νέοι σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους και είναι νικητές. Είναι υπερδραστήριοι, ατομικιστικοί και πρώιμοι χαρακτήρες. Ο Εμπαπέ έμαθε πολλά από τον Μακρόν κατά τη διάρκεια των συχνών κοινών τους γευμάτων και είναι γοητευμένος από την πολιτική, την εξουσία και τον κόσμο. Και έπειτα ο Μακρόν είναι ένας πολιτικς που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Ένα από τα κίνητρα του προέδρου, εκτός από τη γοητεία για τον παίκτη, συνδέεται επίσης με την πολιτική. Ο Εμαπέ έχει περισσότερους από 146 εκατομμύρια followers και αυτοί είναι κυρίως Γάλλοι και νέοι. Πρόκειται για μια ομάδα με την οποία ο Μακρόν δυσκολεύεται να συνδεθεί. Αλλά ένα άλλο πλεονέκτημα του Εμπαπέ είναι ότι απευθύνεται στην προτιμώμενη πολιτική πελατεία του Μακρόν: τη μεσαία και ανώτερη τάξη, τους επιχειρηματίες και τους ηλικιωμένους. Είναι δημοφιλής και ενωτικός - αντιπροσωπεύει "τον Γάλλο που θα θέλαμε να δούμε", τον Γάλλο του 21ου αιώνα και αυτόν που πετυχαίνει".

Βέβαια, άσχετα από τα πολιτικά παιχνίδια και τις σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών, η αλήθεια είναι πως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής αποχωρεί από την Γαλλία και αυτό θα είναι ένα πλήγμα για το Γαλλικό πρωτάθλημα και όχι μόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Η Μπάγερν δίνει μυθικό συμβόλαιο στον Τσάμπι Αλόνσο

Η "παντελονάτη" απάντηση του Καμαβινγκά σε ερώτηση για τη μεταγραφή του Εμπαπέ

News 24/7

24MEDIA NETWORK