Γιατί ο Γκουαρδιόλα δεν δείχνει όσο σεβασμό πρέπει στην Άρσεναλ

Έχει ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίκιο για την ατάκα που σήκωσε πολλή κουβέντα στην Αγγλία και τι έκρυβε η δυσαρέσκειά του;

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου με την Άρσεναλ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου με την Άρσεναλ AP PHOTO/MATT CHILDS,POOL

Εξαιτίας των αγωνιστικών ζητημάτων που αντιμετώπισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, ζητήματα που έφεραν την απώλεια των δύο εκ των τριών εγχώριων τίτλων, η πιο πρόσφατη από τις τέσσερις σεζόν στην Αγγλία ανέδειξε έναν προπονητή με αδυναμίες. Αδυναμίες 'ελληνικές' θα τις περιέγραφες, καθώς με κάθε αφορμή που θεωρούσε συμβατή αυτοπαρουσιαζόταν ως αδικημένος και κατατρεγμένος. Σε τέτοιο σημείο που -κατά τον Μάκη Παπασημακόπουλο- άρχιζε να μοιάζει με τον Γιώργο Παράσχο όταν αυτός εκφράζει την περιφρόνηση της εκάστοτε ομάδας του, και είναι πάρα πολλές, από τη διαιτησία. Είτε η θητεία του ήταν μακράς διάρκειας είτε απολύθηκε σε μόλις 7 ημέρες.

Το Σάββατο κι ενώ η Σίτι έχει αποκλειστεί στον ημιτελικό του Κυπέλλου χάνοντας 2-0 από την Άρσεναλ, ο Καταλανός προπονητής ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου. Έβγαλε από τη φαρέτρα το τόξο και εξαπέλυσε τα αιχμηρά βέλη του. Ευθεία επίθεση, χωρίς τακτ ή στρογγυλοποιήσεις. Ναι μεν "αφού χάσαμε, τούς σφίξαμε χέρια". Ναι μεν "συγχαρητήρια για την πρόκριση και καλή επιτυχία στον τελικό". Απέναντι στην Τσέλσι, παρεμπιπτόντως. Ναι μεν "σέβομαι απεριόριστα την Άρσεναλ για ό,τι κάνουν στο γήπεδο". Παράλληλα όμως "δεν τη σέβομαι τόσο πολύ για ό,τι πράττουν εκτός".

Ο Γκουαρδιόλα ήταν έξω φρενών και δεν έφταιγαν μόνο τα δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στα 19 λεπτά από την έναρξη και στα 19 από τη λήξη. Ο Γκουαρδιόλα 'έβραζε' και δεν αντέδρασε καθόλου τυχαία, γνωρίζοντας πως η διοίκηση του λονδρέζικου κλαμπ είχε υποκινήσει, σε μεγάλο βαθμό, την πρωτοβουλία παρέμβασης 8 ομάδων της Premier League εις βάρος της έφεσης που είχε ασκηθεί από τους 'πολίτες' στο CAS για τη μείωση της πρωτόδικης ποινής αποκλεισμού των 2 ετών που τους είχε επιβληθεί από την UEFA για την παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play.

Όπως είχε διαρρεύσει σχεδόν οι μισές ομάδες της πρώτης κατηγορίας επιχείρησαν να εξασφαλίσουν την ισχύ της τιμωρίας προτού εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση του ανώτατου διαιτητικού δικαστηρίου της Λοζάνης. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα ευνοούνταν οι ομάδες που ακολουθούσαν τη Μάντσεστερ Σίτι στην κατάταξη, κυρίως δε εκείνες που κυνηγούσαν την έξοδό τους στην Ευρώπη. Γι' αυτό και μεταξύ των κλαμπς που κυνήγησαν την υπόθεση ήταν επίσης η Λέστερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Τότεναμ και η Γουλβς - πλην της πρωτοπόρου Λίβερπουλ που πιθανόν δούλευε για την επόμενη χρονιά.

Ο Ισπανός προπονητής είχε ζητήσει απ' όσους το επιθυμούν να μην ψιθυρίζουν πίσω από την πλάτη της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά να μιλούν ανοικτά. Ούτε μία εκ των ομάδων πάντως ονοματίστηκε, όπως συνέβη με την Άρσεναλ. Προφανώς κρυβόταν και κάτι άλλο πίσω απ' όλο αυτό. Κάτι που ενίσχυε την άποψη του Γκουαρδιόλα για 'σκοτεινές' πρακτικές. Ο Πεπ δεν έχει ξεχάσει την προσέγγιση του βοηθού του Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος εν τέλει αποδέχθηκε την πρόταση να διαδεχθεί τον Ουνάι Έμερι, αμέσως μετά το 3-0 των 'πολιτών' επί ων Λονδρέζων τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει για τις προθέσεις τους και συνδυάζοντας τα δύο γεγονότα συνέθεσε όλο το αφήγημά του.

Λέτε να τον πείραξε που η ομάδα του πρώην συνεργάτη του αρχίζει να παίζει σαν τη Σίτι;

News 24/7

24MEDIA NETWORK