Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League

Τόσο ο Άγγελος Αναστασιάδης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνουν πως ΠΑΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητές σε πρωτάθλημα και εκλογές αντίστοιχα. Διαβάστε άλλα 24 κοινά που έχει ο ΠΑΟΚ με την παράταξη της Κουμουνδούρου.

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League

Παρότι εδώ και χρόνια δεν έχουμε βασιλεία στην Ελλάδα, οι "δυναστείες" συνεχίζουν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Έλληνα. Στην πολιτική, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία διατηρούν χωρίς διάλειμμα τα ηνία αυτή της χώρας από το 1974 μέχρι και σήμερα, ενώ στο ποδόσφαιρο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρίσκονται αδιάκοπα στη θέση του πρωταθλητή από τη σεζόν 1994-95 μέχρι και την περσινή.

Ιστορικά έχει αποδειχθεί πως όλες οι δυναστείες κάποτε ανατρέπονται. Φέτος είναι η χρονιά που φαίνεται περισσότερο από ποτέ να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου τόσο για την πολιτική "δυναστεία" Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτής Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο.

Όπως είναι λογικό, καμία "δυναστεία" δεν ανατρέπεται από μόνη της. Νέες δυνάμεις πολιτικές/ποδοσφαιρικές ξεπηδούν στο προσκήνιο και ετοιμάζονται να ανατρέψουν τον εκάστοτε "δυνάστη". Φέτος το ρόλο αυτό έχουν αναλάβει ο Σύριζα και ο ΠΑΟΚ, οι οποίοι δείχνουν πιο έτοιμοι από ποτέ να αναρριχηθούν στην κορυφή της πολιτικής και ποδοσφαιρικής κορυφής της χώρας, αντίστοιχα.

Πέρα από το κίνητρο τους, που προφανώς δεν είναι άλλο από την κορυφή, ΠΑΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες σε διάφορα επίπεδα με αποτέλεσμα να καθιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ της πολιτικής και τον ΠΑΟΚ, Σύριζα της Σούπερ Λιγκ. Πάμε να δούμε 25 από αυτές:

Οιωνοί νίκης

-Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλές πιθανότητες, μετά από πολλά χρόνια (τελευταία φορά ήταν την σεζόν 1989-90) να αναδειχθεί πρωταθλητής χειμώνα και κατά συνέπεια πρωταθλητής στο τέλος της σεζόν, αφού στην Ελλάδα συνήθως ο πρωταθλητής χειμώνα παίρνει και τον τίτλο στο τέλος.

Μία αγωνιστική πριν την "απονομή" αυτού του άτυπου τίτλου, ο "δικέφαλος του Βορρά" βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Αντιστοίχως, ο Σύριζα βρίσκεται περίπου 3% πάνω από τη Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, είκοσι μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

-Αρκετός κόσμος βλέπει στον ΠΑΟΚ και το Σύριζα την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ενδεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ ή πολιτική νίκη του Σύριζα στις εκλογές όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως θα γίνουν δεκτές με χαρά από την πλειοψηφία των Ελλήνων πέρα από τους φίλους του Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και της Νεά Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα.

Πολλοί Έλληνες φίλαθλοι έχουν κουραστεί από το ελληνικό πρωτάθλημα και από το να βλέπουν στην κορυφή ιδίως τον Ολυμπιακό και σπανιότερα τον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του από οποιοδήποτε τρίτο, καθώς πιστεύουν ότι έτσι θα γίνει το πρωτάθλημα πιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό.

Όσον αφορά το Σύριζα, αρκετός κόσμος έχει αρχίσει να δυσανασχετεί με τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών από τα δύο μεγάλα κόμματα και τα απανωτά μνημόνια και ελπίζει πως ο Σύριζα μπορεί να φέρει την αλλαγή που θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Οι ευρωπαϊκές συνέπειες

-Παρά την ελπίδα αρκετού κόσμου -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι έκδηλος ο φόβος για την αστάθεια που ίσως προκαλέσει στην ευρωπαϊκή μας πορεία. Έξοδος από το ευρώ και πολιτική σύγκρουση με Γερμανία και δυνάμεις του Βορρά είναι δύο ενδεχόμενα που πλανιούνται στην ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ βγει πρωταθλητής, θα εξασφαλίσει αυτόματα και μια θέση στους ομίλους του Champions League της ερχόμενης περιόδου. Τόσα χρόνια, ο Ολυμπιακός, κατάφερνε να πάρει έστω 2-3 νίκες στη φάση των ομίλων, κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρο για τον ΠΑΟΚ, γεγονός που θα φέρει τριγμούς στην ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή μας σταθερότητα, μπορεί να μας φέρει πιο χαμηλά στη βαθμολογία της UEFA και να μειώσει τις ομάδες που θα βγάζουμε στο μέλλον στην Ευρώπη.

Από την άλλη πλευρά ο ΟΣΦΠ, ακόμα και δεύτερος έχει τις βάσεις για να μπορέσει να περάσει στους ομίλους έστω και μέσω προκριματικών, κάτι που για χρόνια δεν έχει καταφέρει κάποια ελληνική ομάδα.

Βεβαιότητα για τη νίκη

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Άγγελος Αναστασιάδης, με δηλώσεις τους δείχνουν σιγουριά για την ερχόμενη νίκη τους. Ο Τσίπρας σε όλες τις ομιλίες του κάνει λόγο για τον Σύριζα, ο οποίος θα βρίσκεται στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ενώ ο Αναστασιάδης από την αρχή του πρωταθλήματος έχει εκφράσει τη σιγουριά του πως ο ΠΑΟΚ με την βοήθεια της Παναγίας θα είναι καλά τον Μάιο.

Άγχος στον δεύτερο

Η μέχρι τώρα πρωτοπορία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έχει προκαλέσει τριγμούς στον Ολυμπιακό, βασικό του φετινό αντίπαλο στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα εχθές να απολύσει τον Μίτσελ, λόγω της κακής εικόνας που παρουσίαζε η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Αντιστοίχως, άγχος έχει προκληθεί στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας από τη διαφαινόμενη νίκη του Σύριζα, κάτι που φαίνεται από τις επιπόλαιες κινήσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος μεταξύ άλλων έδωσε συνέντευξη παρωδία στην κρατική τηλεόραση, η οποία έμοιαζε περισσότερο με διάγγελμα.

Στην προσπάθεια του να ρίξει πολιτικές ευθύνες στον Σύριζα, λογω προεκλογικής περιόδου,, ο Σαμαράς δήλωσε μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo: "...σήμερα στο Παρίσι έγινε μακελειό, κι εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν ιθαγένειες", ενώ έχει αρχίσει να προκαλεί άγχος και στους γύρω του με αποτέλεσμα να χάνουν την ισορροπία τους:

Έτη φωτός από τον τρίτο

-Το ΠΑΣΟΚ και ο Παναθηναϊκός παλιότερα, αποτελούσαν βασικούς υποψηφίους για την εξουσία της χώρας και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος και οι δύο είναι πολύ μακριά από τον ΠΑΟΚ και τον Σύριζα αντίστοιχα, αφού το μεν ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει σημάδια διάλυσης και ενδέχεται να μην μπει καν στη βουλή μετά και τη δημιουργία κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εφτά βαθμούς μακριά από την κορυφή και δεν φαίνεται ικανός να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο.

Ευρωπαϊκή αστάθεια

-Όσο περνάει ο καιρός και ο Σύριζα δείχνει να είναι το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη της εξουσίας, η Ευρώπη γίνεται όλο και πιο εχθρική απέναντι του με Ευρωπαίους ηγέτες και οικονομολόγους να κάνουν συνεχείς προσπάθειες να αποτρέψουν τους Έλληνες από το να ψηφίσουν Σύριζα, κάνοντας αναφορά σε ενδεχόμενο Grexit και σε άλλες τραγικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει μία ενδεχόμενη νίκη του.

Το ίδιο εχθρικό ήταν το κλίμα στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν απέναντι στον ΠΑΟΚ, αφού αν και τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επιτυχίες στο Κύπελλο UEFA και συνήθως προκρινόταν στους "32" τις διοργάνωσης, φέτος δεν κατάφερε να προκριθεί μένοντας στην τρίτη θέση του ομίλου, παρά τους σχετικά εύκολους αντιπάλους.

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League
INTIME SPORTS

Οι "εχθρικοί" Γάλλοι

-Το 2012 ο Φρανσουά Ολάντ αρνήθηκε να δεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση μετά από αίτημα του δευτέρου. Ανάλογα "εχθρική" ήταν η συμπεριφορά της Γκινγκάμπ απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο κέρδισε τόσο στη Γαλλία όσο και στην Τούμπα.

Τα πρωταθλήματα νέων

-Οι νέοι του Σύριζα και του ΠΑΟΚ δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά, όσο οι "πρώτες ομάδες" τους. Στις περισσότερες φοιτητικές εκλογές η νεολαία του Σύριζα υστερεί πολύ στα ποσοστά έναντι της ΔΑΠ (νεολαία της Νεας Δημοκρατίας), ενώ οι νέοι του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα Superleague K-20, τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο, βρίσκονται στην 4η θέση, 9 βαθμούς κάτω από τον Ολυμπιακό.

Οι συμμαχίες με "πράσινους"

-ΠΑΟΚ και Σύριζα έχουν αρχίσει τις συμμαχίες στην προσπάθεια τους να ισχυροποιηθούν. Ο Ιβάν Σαββίδης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο των "πρασίνων', κάτι που φάνηκε και από την κοινή τους εμφάνιση στο κουλουάρ του ΟΑΚΑ, λίγο πριν την έναρξη του περσινού τελικού κυπέλλου.

Από την άλλη πλευρά ο Σύριζα μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα κατέβει στις φετινές εκλογές σε συνεργασία με τους "Οικολόγους πράσινους".

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League

Χρόνια μακριά από την "κούπα"

-Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει το τελευταίο του πρωτάθλημα τη σεζόν 1984-85, ενώ ο Σύριζα δεν έχει κερδίσει ποτέ τις εκλογές, γεγονότα που δίνουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο και στους δύο να τα δώσουν όλα φέτος.

-Κορμός από παλιά στελέχη

Έχουν προχωρήσει σε ανανέωση από νέα πρόσωπα και οι δύο, ωστόσο τα κάστανα από τη φωτιά συνήθως βγάζουν τα "στελέχη" του παρελθόντος. Στον ΠΑΟΚ, πολλούς βαθμούς έχει χαρίσει με προσωπικές του ενέργειες ο Αθανασιάδης, ενώ παλιά στελέχη όπως ο Σκουρλέτης και ο Παπαδημούλης αποτελούν ακόμα τη ραχοκοκκαλιά του Σύριζα.

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League

Οι ώριμοι αρχηγοί

-Άγγελος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας δείχνουν πιο ώριμοι από ποτέ για την τελική νίκη. Ο προπονητής των Θεσσαλονικιών αν και συνεχίζει τις επικλήσεις του στην Παναγία, έχει σταματήσει να δίνει τις γραφικές συνεντεύξεις τύπου του παρελθόντος και να έρχεται σε ανοιχτές συγκρούσεις με ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως παλιότερα στον Παναθηναϊκό με τον Πάουλο Σόουζα.

Ο Τσίπρας από την πλευρά του έχει αρχίσει να στρογγυλεύει το λόγο του και να μην παίρνει ακραίες πολιτικές θέσεις δημοσίως, κάτι που από ότι φαίνεται τον έχει ανεβάσει στην εκτίμηση των ψηφοφόρων.

Τα υπόλοιπα αθλήματα

-Τα τελευταία χρόνια, με την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Μπάνε Πρέλιεβιτς στο πρόσωπο του Σούλη Μαρκόπουλου, ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει μια πολύ δυνατή ομάδα στο μπάσκετ, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις μόνιμα την τρίτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League
INTIME SPORTS

Κάτι αντίστοιχο έχει πετύχει και ο Σύριζα αν θεωρήσουμε τις δημοτικές και τις νομαρχιακές εκλογές, διαφορετικό "σπορ" από αυτό των βουλευτικών. Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ο Σύριζα κέρδισε πάνω από 20 δήμους, ενώ επικράτησε με τη Ρένα Δούρου στην περιφέρεια Αττικής και έχασε για λίγο στις δεύτερες εκλογές τον Δήμο Αθηναίων με υποψήφιο τον Γ. Σακελλαρίδη.

Η διχόνοια

-Παλιά και ισχυρά "στελέχη" τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Σύριζα έχουν διχάσει τον κόσμο τους με την συμπεριφορά τους. Ο Σαλπιγγίδης βρίσκεται σε μόνιμη κόντρα με μερίδα φιλάθλων του ΠΑΟΚ, από την εποχή που είχε πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, ενώ δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις από ψηφοφόρους του Σύριζα σε διάφορες δηλώσεις του Λαφαζάνη.

Οι ηγέτες του παρελθόντος

-Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Σύριζα οφείλουν την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών στους προηγούμενους και όχι στους νυν ηγέτες τους. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ άρχισε να γίνεται ξανά ανταγωνιστικός πριν από μερικά χρόνια, όταν ο Ζαγοράκης ανέλαβε τον δικέφαλο του Βορρά, μείωσε σε μεγάλο βαθμό τα χρέη της ομάδας, έφερε τον Φερνάντο Σάντος και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2009-10.

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League

Όσον αφορά το Σύριζα, η ανοδική πορεία της παράταξης άρχισε επί προεδρίας Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος παρατήρησε την γήρανση του πολιτικού μας σκηνικού και την ανάγκη του για ανανέωση και προώθησε τον Αλέξη Τσίπρα στις ανώτερες θέσεις του κόμματος.

Τα MME και η διαιτησία

-Στην προσπάθεια τους για την κατάκτηση της κορυφής Σύριζα και ΠΑΟΚ, όπως δηλώνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν και "εξωαγωνιστικούς" αντιπάλους. Ο μεν Σύριζα διαμαρτύρεται για τα μίντια, τα οποία θεωρεί πως όχι μόνο δεν τον στηρίζουν, αλλά δημιουργούν μια εχθρική ατμόσφαιρα εις βάρος του και υπέρ των αντιπάλων του, ενώ ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία η οποία, όπως οι φίλαθλοι του δηλώνουν, ευνοεί τον Ολυμπιακό.

Η παρακμή των "συμμάχων"

-Μπορεί ο Άρης να αποτελεί τον αιώνιο αντίπαλο του ΠΑΟΚ, ωστόσο ταυτόχρονα είναι ο άτυπος σύμμαχος του στην προσπάθεια μιας ισχυρής ποδοσφαιρικά Θεσσαλονίκης. Ο Άρης τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν μπορεί να σταθεί στο πλάι του ΠΑΟΚ, αλλά λόγω αγωνιστικών και οικονομικών προβλημάτων αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην Γ' Εθνική.

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League

Όσον αφορά τα πολιτικά, το ΚΚΕ, παρά το ότι έχει εκφράσει πολλάκις την άρνηση του να συνεργαστεί με τον Σύριζα, πέρα από το κόμμα της Κουμουνδούρου αποτελεί την μόνη εναλλακτική αριστερή λύση. Τα τελευταία χρόνια, όμως, δείχνει σημάδια παρακμής αντίστοιχα με αυτά του Άρη, ενώ τα ποσοστά του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν του δίνουν τίποτα περισσότερο από την με το ζόρι είσοδο στην ερχόμενη βουλή.

Εν αναμονή της εκλογής προέδρου

-Καθοριστικό ρόλο σε μια πιθανή νίκη του Σύριζα στις εκλογές έπαιξε η μη εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, η οποία οδηγεί και τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς η θέση του προέδρου έχει μείνει κενή. Άδεια είναι και η θέση του προέδρου της ΕΠΟ, μετά την πρόσφατη παραίτηση του Σαρρή. Ο ΠΑΟΚ αναμένει με ενδιαφέρον το νέο πρόσωπο που θα εκλεγεί, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League

Λαϊκό προφίλ

-Ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί ένα λαϊκό προφίλ, έχοντας μεγαλώσει στους Αμπελοκήπους και έχοντας φοιτήσει στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, ενώ κάθε καλοκαίρι πηγαίνει διακοπές στο Ροδάκινο Ρεθύμνου σε αντίθεση με τους πολιτικούς του αντιπάλους που έχουν πάει σε ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια, ενώ κατά καιρούς εμφανίζονται φωτογραφίες τους από ακριβά τουριστικά θέρετρα.

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη και το λαϊκό του προφίλ τι να πρωτοπούμε; Ο Αναστασιάδης πρέπει να είναι ο πιο αυθεντικός λαϊκός από τους αναγνωρίσιμους Έλληνες. Ποιος μπορεί να ξεχάσει αρκετές από τις συνεντεύξεις τύπου που έχει δώσει (στο 1:50 του παρακάτω βίντεο), αλλά και τις συχνές επισκέψεις του ίδιου, αλλά και της ομάδας του στο Άγιο Όρος.

Ρετσίνα Μαλαματίνα

-Η Μαλαματίνα είναι το αγαπημένο ποτό των φίλων του ΠΑΟΚ για το οποίο έχουν βγάλει και σύνθημα "ΠΑΟΚ, ρετσίνα, μαλαματίνα". Αν έπρεπε να φανταστούμε τι θα παράγγελναν οι μέσοι ψηφοφόροι καθενός από τα μεγάλα κόμματα, εκείνοι του Σύριζα είναι πιο πιθανό να έπιναν ρετσίνα.

Τα νέα πρόσωπα

-Τόσο ο Σύριζα όσο και ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό μπορεί να έχουν ένα βασικό κορμό, ωστόσο στηρίζονται και σε νέα ηλικιακά πρόσωπα. Ο ΠΑΟΚ έχει σχεδόν μονίμως στην ενδεκάδα τους Τζανδάρη, Κατσικά και Κίτσιου, όπως και ο Σύριζα βασίστηκε στις δημοτικές/ νομαρχιακές εκλογές σε Σακελλαρίδη και Δούρου.

Η δυσαρέσκεια για τις μεταγραφές

-Μεταγραφές στελεχών στον Σύριζα και στον ΠΑΟΚ από άλλες μεγάλες "ομάδες" έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των φίλων τους. Με αρνητική διάθεση είχαν αντιμετωπίσει οι φίλοι του ΠΑΟΚ τον ερχομό των Σπυρόπουλο, Τζιόλη, Νίνη και Κατσουράνη, πρώην "πρασίνων", στη Θεσσαλονίκη, όπως και οι ψηφοφόροι του Σύριζα είδαν με σκεπτικισμό τον ερχομό στο κόμμα τους παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κουρουμπλής και ο Μητρόπουλος.

Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ της Super League

Τζαβέλλας-Δούρου

Η κόντρα του Τζαβέλλα με τον Μανιάτη κατά τη διάρκεια του περσινού Μουντιάλ, πήρε τεράστιες διαστάσεις και επισκίασε την απόδοση του ίδιου του παίκτη σε ΠΑΟΚ και Εθνική. Ακόμα μεγαλύτερος ντόρος έγινε και με την κόντρα του Κασιδιάρη με τη Ρένα Δούρου στο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής, γεγονός που έχει στιγματίσει την περιφερειάρχη Αττικής και πολλές φορές ξεπερνάει σε φήμη το πολιτικό της έργο.

Έπαθαν και έμαθαν

Και οι δύο είχαν πλησιάσει στο παρελθόν την κορυφή και είχαν δώσει την εντύπωση πως ήταν κοντά στο να την κατακτήσουν, όμως η ιστορία έδειξε το αντίθετο. Ο Σύριζα σε δημοσκοπήσεις στο τέλος του 2008 είχε φτάσει στο 17% και άρχισε να κρυφοκοιτάζει την εξουσία, ενώ στο παρελθόν τα ποσοστά του ήταν μονοψήφια. Ωστόσο, τα επεισόδια που ξέσπασαν λόγω του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, χρεώθηκαν από τα media στον Σύριζα, με αποτέλεσμα με τη νέα χρονιά το κόμμα της Κουμουνδούρου να επιστρέψει σε μονοψήφια ποσοστά.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο ερχομός του Σαββίδη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με τις παράλληλες ακριβές μεταγραφές και την άφιξη του Χουμπ Στέφενς στον πάγκο του ΠΑΟΚ, δημιούργησε προσδοκίες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ελπίδες που έσβησαν από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές.

Για περισσότερη μπάλα και πολιτική

News 24/7

24MEDIA NETWORK