Γκαρντ, Χάσι, Μπονγκοντά, Βάις και μεταγραφές

Τι άλλο ειπώθηκε στη συνάντηση Μαρινάκη - οργανωμένων. Η εξήγηση για το ναυάγιο με Γκαρντ, Μπονγκοντά, πως φτάσαμε στην επιλογή του Χάσι, τι ειπώθηκε για Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, γιατί δεν συνέχισε στην τεχνική ηγεσία ο Τάκης Λεμονής. Όλο το παρασκήνιο μόνο στο Contra.gr.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
marinakis EUROKINISSI SPORTS

Ειπώθηκαν πολλά, πάρα πολλά, στην πολύωρη συζήτηση μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και των εκπροσώπων της Θύρας 7 στη διάρκεια του Συνεδρίου το πρωί του Σαββάτου στο γήπεδο "Καραϊσκάκης".

Οι γενικοί άξονες της κουβέντας δημοσιοποιήθηκαν ήδη, ωστόσο, σήμερα το Contra.gr επιστρέφει με όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και αρκετές αποκαλύψεις. Αναφορικά με τον πάγκο και το πως φτάσαμε στον Μπέσνικ Χάσι, τις μεταγραφές, των Βάις, τον Μπονγκοντά. Έγινε κουβέντα ακόμη και για Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Λεμονή.

Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι το γιατί ο Ολυμπιακός άργησε τόσο πολύ να ανακοινώσει προπονητή για τον πάγκο του και τελικά επιλέχθηκε ο Μπέσνικ Χάσι. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποκάλυψε ότι με τον Ρεμί Γκαρντ είχε υπάρξει διπλή... συμφωνία, πριν και μετά από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Τάκη Λεμονή.

Παραδέχθηκε ότι ο Γάλλος τεχνικός είχε ταξιδέψει δύο φορές στη χώρα μας, είχε συναντηθεί μαζί του, υπήρξε συμφωνία σε όλα. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο Γκαρντ ζήτησε για πρώτο βοηθό τον νυν βοηθό προπονητή της Λιόν, με τον οποίο οι Ερυθρόλευκοι είχαν μιλήσει και συμφωνήσει για να έρθει μαζί του στην Ελλάδα, κάνοντάς του και αυτό το χατίρι.

Ωστόσο, η δουλειά χάλασε ξαφνικά και από το πουθενά λόγω του δικηγόρου του Γκαρντ (!), ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά, αξίωσε νέες απαιτήσεις και τελικά εξαιτίας του χάλασε η δουλειά, ενώ άπαντες στον Ολυμπιακό τη θεωρούσαν δεδομένη...

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξήγησε ότι πριν καταλήξουμε στην επιλογή Χάσι, έγιναν κουβέντα και με άλλους τεχνικούς. Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι όλοι είχαν την καλή διάθεση να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν, ο Ολυμπιακός τους πρόσφερε περισσότερα χρήματα από τις υπόλοιπες προτάσεις που είχαν στα χέρια τους, αλλά την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω, κυρίως λόγω της ανασφάλειάς τους για την ελληνική κρίση.

Για τον Θίο Μπονγκοντά που παραχωρήθηκε ως δανεικός από τη Θέλτα στην Τράμπζονσπορ, ειπώθηκε ότι ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει προφορικά για το deal με το συνολικό ποσό στο 1,8 εκατ. ευρώ, επειδή πραγματικά θεωρούσαν πολύ καλή περίπτωση τον Βέλγο ακραίο επιθετικό. Ωστόσο, η Τράμπζονσπορ παρότι δεν θα παίξει φέτος στην Ευρώπη, έκανε ρελάνς με ένα εκατομμύριο επιπλέον, πρόσφερε 2,8 εκατ. για έναν χρόνο κι ενώ υπήρχε όλη η καλή διάθεση, το συγκεκριμένο ποσό με την εφορία στην Ελλάδα (42%) ξεπερνούσε τα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό εξωπραγματικό για ετήσιο δανεισμό. Αντίστοιχα η εφορία στη γειτονική χώρα είναι μόλις στο 5%.

Σε ερώτηση για τον Βλάντο Βάις, το πιο καυτό από τα ονόματα που ακούγονται τον τελευταίο καιρό, ο πρόεδρος δεν θέλησε να απαντήσει συγκεκριμένα (σ.σ. δεν διέψευσε...), ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι θα γίνουν πέντε μεταγραφές ενδεκάδας, τις οποίες τοποθέτησε χρονικά στο διάστημα που η ομάδα θα βρίσκεται για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο Γκενκ του Βελγίου (5 έως 16 Ιουλίου).

Ξεκαθαρίστηκε, επίσης, ότι πολλοί σημαντικοί παίκτες που μένουν ελεύθεροι ή είναι διαθέσιμοι δεν καίγονται να υπογράψουν Ιούνιο μήνα για να παίξουν στην Ελλάδα, έστω κι αν οι προτάσεις τους καλύπτουν στο οικονομικό σκέλος...

Αναφορικά με την επιλογή Χάσι, δόθηκε η εξήγηση ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που από τα 17 του χρόνια έζησε στο Βέλγιο κι ότι υπήρξαν πολλές καλές πληροφορίες από ανθρώπους που τον γνωρίζουν καλά, όπως ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

Στο ερώτημα γιατί δεν συνέχισε στον πάγκο ο Τάκης Λεμονής, ο πρόεδρος είπε ότι ο 57χρονος κόουτς ήταν ευθύς εξαρχής προσωρινή λύση, ότι ο ίδιος τον γνωρίζει από 10 ετών κι έχει άριστη σχέση μαζί του, ωστόσο, έκρινε ότι έπρεπε να συνεχίσει με έναν ξένο τεχνικό, ο οποίος θα βρίσκεται πιο κοντά στο ευρωπαϊκό μοντέλο.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι για τον προπονητή θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η στήριξη που θα έχει από τη διοίκηση και τον κόσμο. Κάποια στιγμή στην κουβέντα έπεσαν τα ονόματα του Βαλβέρδε και του Ζαρντίμ για τους οποίους ειπώθηκε χαρακτηριστικά πως όταν ήρθαν στον Ολυμπιακό δεν είχαν πολύ καλύτερα βιογραφικά από αυτά του Χάσι.

Για τον Ερνέστο, συγκεκριμένα, ελέχθη, επίσης, ότι αν η τότε διοίκηση (Κόκκαλης) δεν τον είχε στηρίξει και τον είχε απολύσει μετά τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, πιθανότατα δεν θα είχε την ίδια προπονητική εξέλιξη...

Για τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας κατέστη σαφές ότι θα είναι ακόμη πιο οικονομικές, παρότι τα τελευταία χρόνια η τιμή τους είχε υποστεί σημαντική μείωση, ενώ ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι συνεχίζει να δέχεται πόλεμο σε πολλά μέτωπα λόγω της παρουσίας του στον Ολυμπιακό και παρότι από το ελληνικό δημόσιο δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, καθώς δραστηριοποιείται σε άλλους τομείς, με κυρίαρχο αυτόν της ναυτιλίας, κυρίως στο εξωτερικό.

Εκείνο που θα πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι το κλίμα στη διάρκεια της συζήτησης ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και άκρως ενωτικό, παρά τις διαφωνίες που εκφράστηκαν για την επιλογή Χάσι.

Οι οργανωμένοι δεσμεύθηκαν για μία ακόμη φορά ότι θα είναι στο πλευρό της ομάδας, όπως πάντα, ενώ ο πρόεδρος επανέλαβε ότι θα γίνουν όσα πρέπει για να παραμείνει η ομάδα ανταγωνιστική και καλύτερη από την περσινή σεζόν, ώστε να κυνηγήσει με τα απαραίτητα όπλα τους στόχους της εντός κι εκτός συνόρων. Στη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκαν ακόμη πολλά και για πολλούς, αλλά συμφωνήθηκε να μη διαρρεύσει το παραμικρό, όπως συνηθίζεται άλλωστε σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε ότι αν άλλη ελληνική ομάδα είχε αποκτήσει τον Ρισβάνη τον Κούτρη και τον Σισέ θα το συζητούσαμε για μέρες, με πολυσέλιδα αφιερώματα, αλλά επειδή τους απέκτησε ο Ολυμπιακός οι μεταγραφές τους δεν έτυχαν της ανάλογης προβολής, ίσως κι επειδή είχαν κλείσει εδώ και πολύ καιρό...

ΓΕΩ

News 24/7

24MEDIA NETWORK