Γκουαρντιόλα: "Οι βασιλιάδες του Champions League"

Ο Ισπανός επαίνεσε την ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και σχολίασε την επικείμενη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Manchester City's head coach Pep Guardiola and Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti, left, stand by the touchline during the last minutes of the Champions League semifinal second leg soccer match between Manchester City and Real Madrid at Etihad stadium in Manchester, England, Wednesday, May 17, 2023. Manchester City won 4-0. (AP Photo/Jon Super)
(AP Photo/Jon Super) AP

Ο προημιτελικός του Champions League θα είναι την τρίτη συνεχόμενη σεζόν κατά την οποία η Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ. Πέρυσι, η Σίτι αναδείχθηκε θριαμβεύτρια επί της 14 φορές νικήτριας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας μια επιβλητική πρόκριση με 5-1 συνολικά στον ημιτελικό.

Παρά την αξιέπαινη φόρμα της Σίτι στην Ευρώπη αυτή την περίοδο, ο Γκουαρντιόλα παραμένει επιφυλακτικός και αναμένει μια απαιτητική, αμφίρροπη αναμέτρηση. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε στους δημοσιογράφους σχετικά με το παιχνίδι και δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αντίπαλό της Ρεάλ.

"Είναι λίγο σαν παράδοση, τρία χρόνια στη σειρά να παίζεις με τους βασιλιάδες της διοργάνωσης που έχουν κατακτήσει 14 Champions League. Είναι αυτό που είναι, ελπίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή στιγμή. Υπάρχουν ακόμα μερικές εβδομάδες μέχρι το πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη. Θα δούμε.

"Την κλήρωση δεν μπορείς να την ελέγξεις. Συνήθως όταν οι άνθρωποι λένε ότι η κλήρωση είναι εύκολη, υποβαθμίζεις τους άλλους αντιπάλους. Δεν είναι απαραίτητο να πούμε τι είναι η Ρεάλ Μαδρίτης σε αυτή τη διοργάνωση, το δεύτερο παιχνίδι είναι στην έδρα της, αλλά πριν από δύο σεζόν ήταν εκτός έδρας, οπότε είναι αυτό που είναι. Πρέπει να κάνουμε δύο καλά παιχνίδια εκεί και εδώ για να περάσουμε".

Ο Γκουαρδιόλα πιστεύει ότι ένας προημιτελικός του Champions League δεν θα είναι "ιδιαίτερος" για τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς θεωρείται βετεράνος της διοργάνωσης.

"Θα έλεγα ότι για εμας είναι λίγο καινούργιο, για τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζει στα προημιτελικά του Champions League".

"Τα τελευταία χρόνια είμαστε αρκετά συνεπείς, πολλές φορές στον τελικό, ημιτελικό, τελικό, τώρα ξανά στον προημιτελικό. Αρχίζουμε να μπαίνουμε σε αυτή τη ρουτίνα του να είμαστε στα τελευταία στάδια και όταν παίζεις στα τελευταία στάδια παίζεις με τους καλύτερους στην Ευρώπη. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι επίσης εκεί. Μερικές φορές η κλήρωση αποφασίζει, μερικές φορές περνάμε, μερικές φορές μένουμε εκτός. Δεν δίνω μεγάλη σημασία σε κάποιον αντίπαλο. Όλοι οι αντίπαλοι είναι πολύ, πολύ σκληροί.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί είναι προνόμιο κάθε φορά που βρισκόμαστε εδώ, στους 16 ή στα προημιτελικά. Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση. Έχω πει πολλές φορές, δεν ξέρω ποια είναι η πιο δύσκολη από όλες, γιατί η Premier League, η La Liga ή η Bundesliga, η Serie A... πάντα είναι δύσκολη με πολλά παιχνίδια. Αλλά το Champions League είναι ξεχωριστό, πηγαίνοντας στην Ευρώπη και με την ομάδα, με τον σύλλογο και την οργάνωση, πηγαίνουμε παντού για να προσπαθήσουμε να παίξουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ ωραία".

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη καταγγελία η Ρεάλ Μαδρίτης για ρατσιστικές επιθέσεις στον Βινίσιους

Ό,τι πιο viral μπορείς να δεις: Πήγε να δώσει το χέρι στον διαιτητή για την αφαίρεση της κίτρινης και έφαγε κόκκινη


News 24/7

24MEDIA NETWORK