Επίσημη καταγγελία η Ρεάλ Μαδρίτης για ρατσιστικές επιθέσεις στον Βινίσιους

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε καταγγελία στον επίσημο εισαγγελέα μετά τα ρατσιστικά συνθήματα που απευθύνονταν στον Βινίσιους Τζούνιορ από οπαδούς σε αγώνες του Champions League.

Real Madrid's Vinicius Junior reacts during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Sevilla at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, Feb. 25, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
(AP Photo/Manu Fernandez) AP

Θύμα ρατσιστικών επιθέσεων ήταν για μία ακόμα φορά ο Βινίσιους Τζούνιορ από οπαδούς και αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως αυτοί οι χλευασμοί συνέβησαν σε αγώνα άλλων ομάδων...

Πριν από τον αγώνα της Ατλέτικο για το Champions League, εμφανίστηκαν ανησυχητικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν οπαδούς να φωνάζουν ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και να αποκαλούν τον Βραζιλιάνο "χιμπατζή". Η αποτρόπαια συμπεριφορά δεν παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, αφού παρόμοια συνθήματα ακούστηκαν και κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της φάσης των "16" του Copa del Rey μεταξύ της Ατλέτικο και της Ρεάλ Μαδρίτης, αναδεικνύοντας την σοβαρότητα του ζητήματος.

Επιπλέον, ομάδα οπαδών της Μπαρτσελόνα υπέπεσε σε παρόμοιες συμπεριφορές φωνάζοντας "Βινίσιους να πεθάνεις" έξω από το στάδιο λίγο πριν από την αναμέτρηση της ομάδας τους με τη Νάπολι για το Champions League.

Η Ρεάλ αντιλαμβανόμενη την έξαρση του φαινομένου δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση.

Ανακοίνωση Ρεάλ

"Η Ρεάλ Μαδρίτης C. F. κατέθεσε καταγγελία στην Εισαγγελία για τα εγκλήματα μίσους και διακρίσεων, για τις ρατσιστικές και μισητές προσβολές που απευθύνονται εναντίον του στον παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου Montjuic και του Σταδίου Μετροπολιτάνο της Μαδρίτης πριν από τους αγώνες Μπαρτσελόνα-Νάπολι και Ατλέτικο Μαδρίτης-Ίντερ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ζητά από την Εισαγγελία να παραλάβει από τις δυνάμεις ασφαλείας τις υπάρχουσες καταγραφές και στις δύο τοποθεσίες, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες αυτών των ρατσιστικών και γεμάτων μίσος προσβολών.

Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάζει αυτές τις βίαιες επιθέσεις ρατσισμού, διακρίσεων και μίσους που λαμβάνουν χώρα, δυστυχώς επανειλημμένα, εναντίον του παίκτη μας Βινίσιους Τζούνιορ. Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να εργάζεται για την υπεράσπιση των αξιών του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού και θα παραμείνει σταθερός στον αγώνα του για μηδενική ανοχή απέναντι σε επεισόδια τόσο αηδιαστικά όσο αυτά που συνεχίζουν να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα".

Διαβάστε περισσότερα

Έπεσαν οι μάσκες, μένει στην Μπάρτσα παρά την ηλικία του, κανένας φόβος για Εμπαπε

Το αδιανόητο συμβόλαιο που δίνει η Παρί στον Ράσφορντ σύμφωνα με τους Άγγλους

News 24/7

24MEDIA NETWORK