Γκουαρντιόλα: Τρία παιδιά του Πεπ έγιναν προπονητές και πάνε για πρωτάθλημα

Τρεις πρώην παίκτες που υιοθέτησαν τη φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρντιόλα ως προπονητές διεκδικούν φέτος πρωταθλήματα.

Manchester City's head coach Pep Guardiola reacts during the English League Cup soccer match between Manchester City and Liverpool at Etihad stadium in Manchester, England, Thursday, Dec. 22, 2022. (AP Photo/Jon Super)
Ο χαμογελαστός Πεπ Γκουαρνιόλα AP PHOTO/JON SUPER

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές της γενιάς του εάν όχι ο καλύτερος. Η επιδραστικότητα του στη μοντέρνα μορφή του ποδοσφαίρου έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία με τον προπονητή της Σίτι ν' αφήνει παρακαταθήκη στους νεότερους.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι μάλιστα που τρεις νέοι προπονητές οι οποίοι έχουν δουλέψει με τον Γκουαρντιόλα και δεν έχουν κρύψει πως έχουν υιοθετήσει τη φιλοσοφία του πάνε φέτος για πρωτάθλημα. Δύο στην Αγγλία κι ένας στην Ισπανία.

Πρώτος ο Μικέλ Αρτέτα ο οποίος θήτευσε στο πλάι του Γκουαρντιόλα ως βοηθός του στο Μάντσεστερ και πλέον είναι ο νούμερο ένα διεκδικητής της Premier League με την υπέροχη Άρσεναλ που έχει φτιάξει. Όταν ο Αρτέτα σταμάτησε την καριέρα του είχε τρεις επιλογές: 1) Να αναλάβει τις ακαδημίες των Κανονιέρηδων, 2) Να δουλέψει στο επιτελείο του Ποτσετίνο και 3) Να γίνει ο βοηθός του Πεπ.

Ο Τσάβι δεν θήτευσε στο πλάι του Πεπ ως βοηθός ή από άλλο πόστο στο επιτελείο του. Ο Γκουαρντιόλα τον είχε παίκτη τον νυν κόουτς της Μπαρτσελόνα. Όταν ο Ερνάντες άρχισε την προπονητική του καριέρα είχε πει: "Το πλάνο μου είναι παρόμοιο με του Γκουαρντιόλα. Έχω μάθει πολλά από τον Γκουαρντιόλα από τον τρόπο του, τις φιλοδοξίες και το πάθος του έως τα τα συναισθήματά μου".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής της Μπέρνλι. Ο πρωτοπόρος στης Championship Βινσέντ Κομπανί: "Αυτός ήταν που άναψε τη σπίθα μέσα μου για να γίνω προπονητής. Σήμαινε πάρα πολλά και για την ποδοσφαιρική μου καριέρα" είχε πει ο Βέλγος.

Διαβάστε περισσότερα

Τσέλσι: Η μεταγραφική μανία συνεχίζεται με Έντσο Φερνάντες

Τότεναμ: Προς απογοήτευση της Γιουνάιτεντ ο Κέιν δε ξεκολλάει από το Λονδίνο

Ρεάλ: Εκτός από τον Βλάχοβιτς θέλει να αρπάξει κι άλλο αστέρι της Γιουβέντους

News 24/7

24MEDIA NETWORK