Γλιτώνουν με πρόστιμο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ η απόφαση για τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου, γεγονός που μαρτυρά ότι πιθανότατα Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα τη γλιτώσουν με πρόστιμο. Αμφότερες οι ΠΑΕ απολογήθηκαν την Πέμπτη.

Γλιτώνουν με πρόστιμο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Κάρμης ανέγνωσε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή μετά τον τελικό με τις οποίες έδινε συγχαρητήρια στις ΠΑΕ αλλά και την ανακοίνωση της ΕΠΟ η οποία συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους.

Εν συνεχεία τόνισε: "Φαντάζομαι ότι μετά το κατηγορητήριο που μας βαραίνει και μετά από αυτές τις δηλώσεις κάποιος πρέπει να παραιτηθεί. Η ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Οι ρίψεις έγιναν για πανηγυρισμό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για εκτεταμένα επεισόδια. Δεν συντρέχει καμία προϋπόθεση. Η έγκληση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι παντελώς αβάσιμη και αστήρικτη. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε ώρα κατά την οποία η ΠΑΕ δεν έχουν ευθύνη (μεταξύ 5 και 7). Ο τελικός ήταν μία γιορτή, χειροκροτήθηκαν νικητές και ηττημένοι, δεν κουνήθηκε φύλλο δεν άνοιξε μύτη".

Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε αρχικά ο δικηγόρος Λάμπρος Μπίρδας που τόνισε ότι η πειθαρχική δίωξη πρέπει να απορριφθεί πρώτον γιατί είναι απαράδεκτη και δεύτερον γιατί στηρίζεται μόνο στην έκθεση της αστυνομίας η οποία, σύμφωνα με τον κανονισμό, λειτουργεί μόνο συμπληρωματικά.

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης από την πλευρά του προσκόμισε δημοσιεύματα τα οποία μαρτυρούν το καλό κλίμα του τελικού. Για το πανό των οπαδών για το οποίο κατηγορείται η ΠΑΕ ("η μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών στην Ελλάδα) ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ είπε ότι κάτι άλλο ήθελαν να πουν οι συντάκτες του. "Αλλά σε κάθε περίπτωση μετά από παρέμβαση το μάζεψαν" κατέληξε.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη το στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Παναγιώτης Ποικιλίδης ο οποίος είπε ότι το πανό εννοεί ότι ο ΠΑΟΚ είναι το ναρκωτικό των οπαδών και ότι με τη μεγαλύτερη μετακίνηση ναρκωτικών οι συντάκτες εννοούν τη μεγαλύτερη μετακίνηση που έχει κάνει ποτέ ο ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ