H AEK στη Βουλή

Τι είπαν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης στη Βουλή σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ και το άρθρο 81 που τέθηκε προς συζήτηση.

H AEK στη Βουλή

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκίνησε η ακρόαση των ανθρώπων της ΑΕΚ στη Βουλή, σε ότι αφορά το άρθρο 81 που συνδέεται με το γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν στο Κοινοβούλιο οι Νίκος Στράτος εκ μέρους της "Δικέφαλος 1924" Α.Ε, Αλέξης Αλεξίου από πλευράς Ερασιτεχνικής και ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Ο πρόεδρος του μητρικού σωματείου Αλέξης Αλεξίου παίρνοντας το λόγο στην αρχική του τοποθέτηση δήλωσε: "Η ΑΕΚ, σε ότι την αφορά η ρύθμιση, είναι άκρως ικανοποιημένη. Υπάρχουν 2-3 πράγματα σχετικά με τις ωφέλειες για το σωματείο και την περιοχή. Η ΑΕΚ εδώ και 12 χρόνια είναι χωρίς στέγη. Είχε την τύχη το κράτος να της παραχωρήσει το οικόπεδο που είχε το γήπεδο της, με κάποιες συγκυρίες και συνθήκες έπεσε το γήπεδο.

Εδώ και 11 χρόνια δεν έχουμε γήπεδο. Έχει επιφέρει συνέπειες αυτό εις βάρος του σωματείο. Γνωστό για την διαδρομή και την προσφορά του στον αθλητισμό και την πολιτισμό, αλλά και για την Νέα Φιλαδέλφεια. Το άρθρο που αφορά την ΑΕΚ, εκτός του ότι θα προκαλέσει την ανέγερση του νέου γηπέδου, η ΑΕΚ θα στεγάσει την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά θα εξυπηρετήσει και ερασιτεχνικά τμήματα. Ερασιτεχνών ποδοσφαίρου και άλλων τμημάτων. Από στίβο μέχρι ξιφασκία και πυγμαχία.

Οι χρήσεις είναι ήπιες. Η εμπορικότητα είναι πολύ ήπια. Λιγοστά εμπορικά καταστήματα. Καθαρά πολιτιστικής σημασίας, όπως το χαμαμ, το κουρείο κ.α. Στο γήπεδο που θα λέγεται "Αγιά Σοφιά". Η χρήση του συγκεκριμένου χώρου, θα παραχωρηθεί στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ που συστήνεται φέτος ως ΠΑΕ. Θα προσφέρει το 10% στον Ερασιτέχνη. Είναι ένα έργο ζωής για την ΑΕΚ και την περιοχή. Μιλάμε ως Ερασιτεχνική που θα έχει ωφέλειες για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Οι όροι είναι ευνοϊκοί για όλους. Σας ευχαριστώ πολύ".

Στη συνέχεια ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που είχε όλους αυτούς τους μήνες με τους συνεργάτες της ΑΕΚ στο πρότζεκτ της κατασκευής του νέου γηπέδου: "Με τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΑΕΚ και της Ερασιτεχνικής υπήρχε εξαιρετική συνεργασία, όπως και με τις υπηρεσίες. Το νομοσχέδιο διαφυλάττει την δημιουργία της εγκατάστασης με όρους που κάνουν καλό και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις σχεδίου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK