H απίστευτη αποκάλυψη για την παραλίγο αγορά της ManUtd από τον δικτάτορα Καντάφι!

Ο άλλοτε δικτάτορας της Λιβύης Καντάφι σκοτώθηκε το 2011, όμως επτά χρόνια μετά μία σημαντική αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας που αφορά τον ίδιο και έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο.

H απίστευτη αποκάλυψη για την παραλίγο αγορά της ManUtd από τον δικτάτορα Καντάφι!

Όπως αποκάλυψε στην αγγλική εφημερίδα "Sunday Times" ο άνθρωπος που μεσολάβησε το 2004 προκειμένου η οικογένεια Γκλέιζερ να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν ολοκληρωθεί εκείνο το πολυθρύλητο deal, ο Λίβυος δικατόρας είχε βρεθεί μερικές ώρες μακριά από το να γινόταν εκείνος το αφεντικό του συλλόγου...

Συγκεκριμένα, ο Τουρκοκύπριος επενδυτής Μεχμέτ Νταλμάν διηγήθηκε στους ανθρώπους της εφημερίδας το πώς ταξίδεψε το 2004 στην Λιβύη με ιδιωτικό τζετ προκειμένου να συζητήσει με τους συμβούλους του Καντάφι για την αγορά του 29,9% των μετοχών της Γιουνάιτεντ που είχαν εκείνη τη στιγμή στα χέρια τους οι John Magnier και JP McManus.

Οι Ιρλανδοί μεγιστάνες είχαν έρθει σε σύγκρουση με τον τότε προπονητή Άλεξ Φέργκιουσον και ζήτησαν από την Νταλμάν να τους βοηθήσει να πουλήσουν το μερίδιό τους, με τον Νταλμάν να παραδέχεται εν έτει 2018 πως το deal με την πλευρά Καντάφι ήταν πολύ κοντά...

"Ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο κοντά βρισκόμασταν στο να έρθουμε σε συμφωνία με την πλευρά Καντάφι. Είχε σχεδόν αγοράσει το σύλλογο. Για λίγες ώρες θα είχε πάρει εκείνος τα ηνία...".

Σημειώνεται πως τελικά ήταν η οικογένεια Γκλέιζερ που εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο και πήρε το 29,9% των μετοχών, για να πάρει στη συνέχεια τον πλήρη ελέγχο όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και να συναντήσουν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των οπαδών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK