H... εξήγηση μιάς φωτογραφίας: Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Παιανία!

H συνύπαρξη του Γιάννη Αλαφούζου με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στα επίσημα του "Απόστολος Νικολαϊδης" τελικώς μόνο τυχαία δεν ήταν. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν έτσι ώστε να επιστρέψει στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και η αντρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Αποκαλύπτει ο Κώστας Γουλής.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Aπόρησαν πολλοί με την εκ νέου εμφάνιση του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα επίσημα του "Απόστολος Νικολαϊδης" και μάλιστα με την επιλογή του να καθίσει δίπλα στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο.

Η συνύπαρξη όμως των δύο ανδρών στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής έχει την εξήγησή της η οποία είναι και πολύ λογική!

Πλέον γίνεται σαφές ότι ίσως και πριν από τη διακοπή του Πάσχα, είναι πολύ πιθανή η «μετακόμιση» των «πράσινων» στο γειτονικό προπονητήριο της Παιανίας τον οποίο βέβαια, ως χώρο, τον ξέρουν άριστα τα μέλη του προπονητικού τιμ της ομάδας (Ουζουνίδης, Μαραγκός, Κόλα).

Η επιστροφή δεν θα είναι επί… μονίμου βάσεως, αλλά τουλάχιστον θα αφορά τις διανυχτερεύσεις της ομάδας πριν από τους εντός λεκανοπεδίου αγώνες της. Κοντολογίς, όποτε ο Παναθηναϊκός θα αγωνίζεται εντός έδρας ή κόντρα στις ομάδες της Αθήνας, οι προπονήσεις της εβδομάδας θα γίνονται στο «Γ. Καλαφάτης», πλην της τελευταίας που θα πραγματοποιείται στην Παιανία.

Οι λόγοι αυτής της επιλογής έχουν να κάνουν και με την...οικονομία καθώς τα έξοδα για τις διανυχτερεύσεις στο ξενοδοχείο που καταλύει η «πράσινη» αποστολή πριν από τους αγώνες κρίνονται πλέον πάρα πολλά (περί τις 7 με 8.000 ευρώ ανά διανυχτέρευση) και πρόθεση της διοίκησης είναι να μειωθεί σημαντικά το κόστος.

Η δε λύση της Παιανίας κρίνεται ως η καλύτερη δυνατή, δεδομένου ότι το κεντρικό ξενοδοχείο που έμεινε η ομάδα μέχρι το 2013, καλύπτει σε σχεδόν απόλυτο βαθμό τις ανέσεις και το… ησυχαστήριο που επιθυμεί να έχει κάθε ποδοσφαιρικό τμήμα πριν από έναν αγώνα.

Επίσης πρέπει να τονιστεί το εξής: Στη σύμβαση που είχε υπογραφεί ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, στον οποίο κι ανήκει το προπονητήριο της Παιανίας, προβλεπόταν ένα μίσθωμα 120.000 ευρώ ετησίως, συν τα λειτουργικά έξοδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην επικείμενη (μερική) επιστροφή της ανδρικής ομάδας στο προπονητικό, δεν θα υπάρξει επιπλέον ενοίκιο, πέραν των λειτουργικών εξόδων χρήσης του ξενοδοχείου της Παιανίας. Πρόκειται για συμφωνία που σαφώς βοηθάει την ομάδα στην παρούσα δύσκολη, οικονομικά, φάση.

Σ’ όλο αυτό έχει συντελέσει βεβαίως και η βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον «Καπετάνιο», οι οποίες είχαν περάσει πολύ μεγάλη «τρικυμία» την άνοιξη του 2013, όταν και υπήρξε διαφωνία για το μίσθωμα της Παιανίας, που είχε κριθεί υπέρογκο τότε απ’ τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Την Κυριακή όμως οι καλές σχέσεις των δύο ανδρών πιστοποιήθηκαν την Κυριακή και με τις σχετικές φωτογραφίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK