H γνώμη του Κώστα Ντάλτα

H γνώμη του Κώστα Ντάλτα
Ο Ολυμπιακός του "Ζερλάν" δεν απέχει μακριά από τον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου και εάν ο Σόλιντ δεν «μέτραγε» τα ονόματα ίσως με τέτοια σύνθεση θα ήθελε να αγωνίζεται στα περισσότερα παιχνίδια. Με την απουσία από την ενδεκάδα του Ριβάλντο και του Γεωργάτου οι ερυθρόλευκοι έγιναν πιο ομάδα. Ήταν κινητικοί, μάρκαραν αποτελεσματικά από ψηλά με αποτέλεσμα η πίεση που δεχόντουσαν οι αμυντικοί ήταν λιγότερη από ότι θα περίμεναν.

Ο Μπουλούτ ήταν αρκετά καλός – και σίγουρα αποτελεσματικότερος από τον Γεωργάτο – στα αμυντικά του καθήκοντα και θυμηθείτε από πού προήλθαν τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Τουρέ πήρε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα πρωτοβουλίες. Το παλικάρι έχει τις αρετές, όμως όταν έχει να τρέξει για τον Ριβάλντο και να τον καλύπτει συνέχεια λογικό είναι να μην μπορεί να βγει μπροστά. Όταν έχει δίπλα του τους Καφέ και Στολτίδη περνάει το κέντρο συχνότερα κάνοντας αισθητή την παρουσία του επιθετικά.

Σκεφτείτε αυτόν τον κορμό σε λίγους μήνες με τον «Ντραγκουτίνοβιτς» (όποιον βρει ο Σόλιντ σε αυτό το στιλ), έναν ποιοτικό παίκτη από δεξιά. Μία ομάδα σύγχρονη που θα αμύνεται και θα επιτίθεται όλη μαζί.

Το σύστημα του Σόλιντ λειτούργησε, αλλά με τα όπλα που έχει μόνο από τύχη θα μπορούσε να περιμένει περισσότερα. Ο Οκκάς ήταν απελπιστικά μόνος, αφού ο Τζόρτζεβιτς δεν τον βοήθησε και πολύ. Με τον – περιορισμένων δυνατοτήτων επιθετικά – Πάντο και τους υπόλοιπους περισσότερο να σκέφτονται πως θα αμυνθούν, παρά πως θα γίνουν απειλητικοί οι φάσεις στην εστία του Κουπέ ήταν ελάχιστες.

Γκολ θα μπορούσε να περιμένει είτε από στημένες φάσης, είτε από μακριά, όπως κι έγινε με τον Καφέ. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι από τη φύση του επιθετική ομάδα και μετά το 1-1 κυνήγησε το 1-2 περισσότερο από ότι σκέφτηκε να οπισθοχωρήσει.

Σε μία απλή φάση που υπό άλλες προϋποθέσεις θα είχε τελειώσει εύκολα η Λιόν έφτασε στη νίκη. Για μία ακόμη φορά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα τελευταία λεπτά και το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα ήταν «ανοικτή» στοίχησε τον βαθμό.

Ο Ολυμπιακός τέθηκε νοκ άουτ από την επόμενη φάση, όμως παραμένει ζωντανός για την τρίτη θέση. Χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη στο Καραϊσκάκη την επόμενη αγωνιστική και θα ταξιδέψει στη Νορβηγία για πάρει την πρόκριση στο ΟΥΕΦΑ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK