H "Μarca" έβγαλε στη σέντρα τον Μέσι μέσα από το... περπάτημά του!

Πόσο επηρέασε την Αργεντινή η αρνητική παρουσία του Μέσι στο Μουντιάλ της Ρωσίας; Πάρα πολύ σύμφωνα με θέμα που δημοσίευσε η "Marca", με το μαδριλένικο μέσο να εστιάζει στα χιλιόμετρα που έκανε στο χορτάρι ο σούπερ της "αλμπισελέστε" με ταχύτητα... χελώνας!

Argentina's Lionel Messi reacts during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan)
Argentina's Lionel Messi reacts during the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan) AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε ένα κακό τουρνουά, κατά γενική ομολογία το χειρότερο σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες παρουσίες του σε τελική φάση Μουντιάλ, και το γεγονός αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στην πορεία της εθνικής Αργεντινής.

Ναι μεν κατάφερε να περάσει (διά πυρός και σιδήρου) από τη φάση των ομίλων, όμως στο πρώτο νοκ-άουτ ματς που έδωσε, υπέκυψε στα αμέτρητα τρωτά σημεία της σε όλες τις γραμμές, με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια να αφήνει την "αλμπισελέστε" για 8ο διαδοχικό τουρνουά μακριά από το βαρύτιμο τρόπαιο.

Την ώρα μάλιστα που ο "Pulga" θα θέλει να ηρεμήσει μετά την καταιγίδα που είδε να ξεσπάει μπροστά του στα γήπεδα της Ρωσίας, έρχεται η "Marca" και με ένα σημερινό δημοσίευμα φέρνει σε ακόμα πιο άβολη θέση τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα.

Argentina's Lionel Messi stands on the pitch at the end of the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 30, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Argentina's Lionel Messi stands on the pitch at the end of the round of 16 match between France and Argentina, at the 2018 soccer World Cup at the Kazan Arena in Kazan, Russia, Saturday, June 30, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Σύμφωνα με το μαδριλένικο μέσο, ο 31χρονος άσος (τα έκλεισε στις 24 Ιουνίου) κάλυψε 31,618 χιλιόμετρα στους τέσσερις αγώνες που πήρε μέρος στο 21ο Μουντιάλ και τα 13,393 τα διέσχισε... περπατώντας, με την ταχύτητά του να είναι από 0 μέχρι 7 χιλιόμετρα ανά ώρα!

Άλλα 8,134 χιλιόμετρα τα έκανε με ταχύτητα που κυμαινόταν από 7 μέχρι 15 χιλιόμετρα ενώ με ταχύτητα πάνω από 25 χιλιόμετρα ανά ώρα κάλυψε μόνο 612 μέτρα.

Επιπλέον το πιο γρήγορο σπριντ του έφτασε τα 28,37 χιλιόμετρα, με την "Marca" να υπενθυμίζει πως το νούμερο αυτό είναι κατά 10 χιλιόμετρα ανά ώρα μικρότερο σε σύγκριση με αυτό που καταγράφηκε στην κούρσα του Εμπαπέ όπου κέρδισε πέναλτι από τον Ρόχο.

Σύμφωνα με τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα το μέσο της Μαδρίτης, ο Μέσι τροφοδοτήθηκε μόλις δύο φορές από τους συμπαίκτες του την ώρα που βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή ενώ συνολικά είχε 18 τελικές προσπάθειες (11 με την Ισλανδία, 1 με την Κροατία, 2 με την Νιγηρία, 3 με την Γαλλία) όπου μόνο το 1/3 αυτών βρήκαν το στόχο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK