Η 8η αγωνιστική με τα...μάτια της στατιστικής

Το…κάστρο της Ξάνθης παρέμεινε απόρθητο, ο Βαγγέλης Μάντζιος συνέχισε να σκοράρει…νωρίς και ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι με επιτυχία από την Καλαμαριά. Αυτά ήταν τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν με την ολοκλήρωση της όγδοης αγωνιστικής.

Η 8η αγωνιστική με τα...μάτια της στατιστικής
Το…κάστρο της Ξάνθης παρέμεινε απόρθητο, ο Βαγγέλης Μάντζιος συνέχισε να σκοράρει…νωρίς και ο Ολυμπιακός πέρασε και πάλι με επιτυχία από την Καλαμαριά. Αυτά ήταν τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν με την ολοκλήρωση της όγδοης αγωνιστικής:

Ξάνθη – Λάρισα 1-0 (1-0)

* Σε απόρθητο κάστρο εξελίσσεται για την ομάδα της Ξάνθης το γήπεδο των Πηγαδίων. Οι πρωτοπόροι μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στην έδρα τους και υπολογίζοντας και την προηγούμενη σεζόν, έφτασαν τις 8 συνεχόμενες νίκες. Παράλληλα, διατήρησαν το εντός έδρας αήττητο για 15 αγώνες. Οσον αφορά στα τέρματα, η Ξάνθη έχει βάλει εννέα και έχει δεχθεί μόλις, 1, αυτό από τον Ζοέλ Επαλέ στο ματς με τον Ηρακλή (4-1).
* Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι βρήκε στόχο ο Λουτσιάνο. Ο ασταμάτητος Βραζιλιάνος έφτασε τα 39 γκολ με τη φανέλα των «ακριτών».
* Τρεις νίκες σε τρία ματς έχει πετύχει η Ξάνθη επί της Λάρισας. Οι άλλες δύο ήταν την περίοδο 1995-96 με 2-1 και 3-1.

Απόλλων Καλαμαριάς – Ολυμπιακός 1-2 (0-1)

* Αήττητος για όγδοη συνεχόμενη φορά έφυγε από την Καλαμαριά ο Ολυμπιακός, ο οποίος στα ισάριθμα ματς μετρά 6 νίκες και δύο ισοπαλίες. Τελευταία νίκη των «ποντίων» επί του Ολυμπιακού ήταν την περίοδο 1984-85 (2-0)
* Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα από τις 16 της φετινής σεζόν που δεν έχει φέρει ισοπαλία.
* Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι στην Καλαμαριά, ο Απόλλωνας έμεινε χωρίς νίκη, ενώ το γκολ του Ελ Ομάρι ήταν το πέμπτο συνεχόμενο στο β’ ημίχρονο. Ο Απόλλωνας έχει να σκοράρει στο α’ ημίχρονο από το ματς της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ.
* Ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ για τέταρτο σερί αγώνα. Στους τέσσερις πρώτους είχε «μηδέν» παθητικό.
* Από τις 16 Οκτωβρίου 2004 είχε να παίξει βασικός ο Κλέοπας Γιάννου (Ολυμπιακός – Εργοτέλης 2-0) ο οποίος σε 18 συμμετοχές έχει υποστεί μόλις μία ήττα, ενώ είναι αήττητος εκτός έδρας!
* Τα 98 γκολ στην Α’ Εθνική έφτασε ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, ενώ ο Θανάσης Κωστούλας έφτασε τις 200 συμμετοχές (118 Ολυμπιακός – 82 Καλαμάτα)




Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0 (1-0)

* Η νίκη αυτή ήταν η 41η για τον Παναθηναϊκό στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» μετρά 27 νίκες ενώ 25 ματς έληξαν ισόπαλα. Σε 47 αγώνες ως γηπεδούχοι, οι «πράσινοι» έχουν 30 νίκες.
* Από την περίοδο 1988-89 είχε να έρθει ως αποτέλεσμα το 1-0 σε ματς ΠΑΟ – ΠΑΟΚ. Τότε είχε νικήσει το «τριφύλλι» με πέναλτι του Δημήτρη Σαραβάκου.
* Και στα τέσσερα εντός έδρας ματς του ΠΑΟ τη φετινή σεζόν, έχει σκοράρει ο Βαγγέλης Μάντζιος και μάλιστα, στο πρώτο 15λεπτο! Πάντως οι «πράσινοι» παρουσιάζουν δυστοκία στο β’ ημίχρονο. Εχουν να νικήσουν σε αγώνα που δεν σκόραραν στα πρώτα 45 λεπτά από τον περασμένο Φεβρουάριο (με την Κέρκυρα 1-0 – Κωνσταντίνου 73’).

Ηρακλής – Λεβαδειακός 2-0 (1-0)

* Εκτη συνεχόμενη νίκη του «Γηραιού» επί του Λεβαδειακού. Τελευταία φορά που έφυγαν οι «Βοιωτοί» από το Καυτατζόγλειο με βαθμό, ήταν την περίοδο 1987-88 (1-1) με σκόρερ τον νυν προπονητή του, Τάκη Λεμονή.
* Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σκόραρε ο Ζοέλ Επαλε.
* Τις 100 ήττες στην Α’ Εθνική έφτασε ο Λεβαδειακός. Η πρώτη ήταν από τον Παναθηναϊκό στις 6 Σεπτεμβρίου 1987 (2-1).

Καλλιθέα – Ακράτητος 2-0 (0-0)

* Πρώτη φετινή νίκη για την Καλλιθέα και πρώτη με αντίπαλο τον Ακράτητο, μετά από 6 αναμετρήσεις.
* Η δυστοκία του Ακράτητου συνεχίζεται. Η ομάδα των Ανω Λιοσίων έχει να σκοράρει από την πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο τον Ηρακλή!

Ιωνικός – ΟΦΗ 1-1 (0-1)

* Για τρίτο σερί παιχνίδι σκόραρε ο Νίκος Μαχλάς φτάνοντας τα πέντε στη σεζόν. Αυτά τα 5 γκολ χάρισαν στον ΟΦΗ, 7 βαθμούς!
* Λίγο έλειψε να πετύχει ο ΟΦΗ την πρώτη του νίκη στη Νεάπολη. Οι «Κρητικοί» έχουν πάρει 5 ισοπαλίες από τον Ιωνικό κι έχουν υποστεί 7 ήττες.

Ατρόμητος – Αιγάλεω 0-0

* Τρίτη «λευκή» ισοπαλία για το Αιγάλεω στα τέσσερα τελευταία ματς.
* Για τρίτη φορά (μαζί με τις δύο τη δεκαετία του ’70 το Αιγάλεω έφυγε χωρίς ήττα από το Περιστέρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK