Η ΑΕΚ έπαιξε όμορφα και έδειξε ανωτερότητα (VIDEO)

Η ΑΕΚ νίκησε 3-1 την Μπάνικ Οστράβα στην Πολωνία, με τον Μανόλο Χιμένεθ να βλέπει την ομάδα του να αλλάζει την μπάλα και να προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Πολύ ανεβασμένος ήταν ο Λόπες που και τρεξίματα είχε και γκολ πέτυχε.

Η ΑΕΚ έπαιξε όμορφα και έδειξε ανωτερότητα (VIDEO)

Η Ένωση ικανοποίησε με την εμφάνισή της κόντρα στην Μπάνικ Οστράβα. Οι Τσέχοι δεν ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά το βασικό ήταν πως η ΑΕΚ απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας είχε την κατοχή, δεν έπεσε σε παγίδες και προσπάθησε αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι.

Ένα ημίχρονο με γκολ, πέναλτι και ανατροπή ήταν το πρώτο στην αναμέτρηση του "δικεφάλου" με την Μπάνικ Οστράβα.

Η ομάδα του Χιμένεθ άρχισε καλά, κρατώντας την μπάλα στην κατοχή της, ενώ προσπαθούσε παράλληλα να δημιουργήσει ευκαιρίες κυρίως με προωθήσεις των μπακ Λόπες και Μπακάκη.

Όσο όμως η Ένωση επιχειρούσε να βγει μπροστά και να σκοράρει η Μπάνικ περίμενε και τη σωστή στιγμή έπιασε στον... ύπνο την "κιτρινόμαυρη" άμυνα που την απάρτιζαν οι Τζανετόπουλος και Τσόσιτς, και με γρήγορη αντεπίθεση κατάφερε να σκοράρει στο 15' με τον Σασίνκα που "έγραψε" το 1-0.

Η απάντηση της ΑΕΚ άμεση και μάλιστα με όμορφο τρόπο. Ο Μάνταλος συνεργάστηκε υπέροχα με τον δραστήριο Λόπες, ο δεύτερος πάτησε περιοχή "έκοψε" τη προς το πέναλτι, αλλά χάρη σε λάθος του γκολκίπερ Σουστρ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Από εκεί και πέρα, η ελληνική ομάδα συνέχισε να πιέζει αλλάζοντας όμορφα την μπάλα από το χώρο του κέντρου στα πλάγια και προς τους προωθημένους. Στο 38' η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή, ωστόσο ο Λιβάγια έχασε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του γκολ με τον δικέφαλο στο στήθος μια και η εκτέλεσή του στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του δεν ήταν καλή και ο πορτιέρε της Μπάνικ απέκρουσε πέφτοντας στη δεξιά γωνία.

Ό,τι δεν έκανε ο Κροάτης, το έκανε στο 41' ο Μάνταλος. Ο Αϊντάρεβιτς πάτησε περιοχή και με εξωτερικό φάλτσο έψαξε τον Τρίστασον. Ο Ισλανδός δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση καθώς τον πρόλαβε ο Αλαβέδο, αλλά το "ριμπάουντ" πήρε ο κάπτεν της ΑΕΚ για να κάνει το 2-1 με δυνατό σουτ στον... ουρανό της εστίας.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΜΑΝΤΑΛΟΣ-ΛΙΒΑΓΙΑ

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία συνέχεια του πρώτου, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, πέραν του πέναλτι που κέρδισαν οι "κιτρινόμαυροι" στο 80'. Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με όλες τις... μπάλες να περνούν από τα πόδια του Μάνταλου ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο πλεϊμέικερ.

Ο Λιβάγια που έπαιξε μέχρι το 65' της φιλικής αναμέτρησης, μπορεί να μην σκόραρε αλλά ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα της Μπάνικ με κατεβάσματα έξω από την περιοχή και "σπάσιμο" της μπάλας στα χαφ ή στα... φτερά.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Χιμένεθ ανακάτεψε την "τράπουλα" και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο σταδιακά τους Τσιντώντα, Τσιγκρίνσκι, Γαλανόπουλο, Χριστοδουλόπουλο, Γιαννούτσο, Γιακουμάκη, Αλμέιδα, Αντωνίου, Μπάμπη,

Πριν το 70' η ΑΕΚ έδωσε χώρους στην Μπάνικ, αλλά τσέχικη ομάδα αδυνατούσε να τους εκμεταλλευτεί...

Τα πέντε αυτά λεπτά η Ένωση δεν απειλήθηκε και πάτησε ξανά... γκάζι. Πίεσε τους Τσέχους με τον Γιακουμάκη να είναι πολύ κινητικός. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός της ΑΕΚ ήταν μάλιστα ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ, δέκα λεπτά πριν από τη λήξη ο Αλμέιδα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ της ΑΕΚ προήλθε από λάθος του διαιτητή, καθώς ο Γιακουμάκης έπεσε εκτός περιοχής και δεν έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών.

Υπενθυμίζουμε πως η Ένωση θα δώσει το τελευταίο φιλικό της επί πολωνικού εδάφους το Σάββατο (15/7) στις 19:00 κόντρα στην Χάποελ Μπνέι Σαχίν, ενώ στις 19/7 θα κάνει πρεμιέρα μπροστά στον κόσμο της στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην Γάνδη.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας (46' Τσιντώντας), Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46' Τσιγκρίνσκι), Λόπες (58' Γιανούτσος) Αϊντάρεβιτς (46' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον (78' Μπάμπης), Κλωναρίδης (58' Γιακουμάκης), Μάνταλος (69' Αντωνίου), Τρίστασον (46' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια (65' Αλμέιδα).

Δείτε σε VIDEO τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK