ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Ο Ουζουνίδης το πήρε αλλιώς, μαζί και η ΑΕΚ (του)

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε νέο σύστημα, η ΑΕΚ έπαιξε βάσει του ρόστερ της και το εντυπωσιακό 4-0 επί του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες έγραψε την ιστορία της πιο γεμάτης, εφέτος, εμφάνισης των πρωταθλητών.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η πρώτη φορά στην εφετινή σεζόν που η ΑΕΚ 'καθαρίζει' τόσο εύκολα παιχνίδι. Όσο εύκολα πήρε τις κεφαλιές ο Πόνσε στα δύο προσωπικά του τέρματα. Απέναντι σ' έναν ΠΑΣ Γιάννινα που ίσως να είχε μεγαλύτερο (βαθμολογικό) κίνητρο στο δευτεριάτικο ματς σε σχέση με την ΑΕΚ. Για να κάνει το +5 από +2 και να ξεφύγει από τον ΟΦΗ και τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Μόνο που η ΑΕΚ πήγε στους 'Ζωσιμάδες' κάνοντας νέα αρχή. Η αρχή αυτή έγινε πρώτα από τον πάγκο. Οι δύο σερί ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μαζί με την προβληματική εικόνα της Ένωσης δεν 'σήκωναν' νέα απώλεια και δη νέα κακή εμφάνιση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε πρωτίστως τον εαυτό του και στη συνέχεια την ομάδα του. Το 3-5-2 ήταν το restart των πρωταθλητών σε μία ομολογουμένως δύσκολη έδρα, από τις πιο δύσκολες στο πρωτάθλημα.

Γραφόταν τις προηγούμενες ημέρες. Ο Ουζουνίδης στα Σπάτα 'έχτιζε' την ΑΕΚ του β' γύρου. Την ΑΕΚ που θα έπαιζε βάσει δυναμικού και δυνατοτήτων.

Η τριάδα στην άμυνα 'ανέβασε' τον Γκάλο, τού έδωσε την ελευθερία να βοηθήσει στην επίθεση, η Ένωση έφερνε παραπάνω ποδοσφαιριστές σε κάθε επίθεσή της και ταυτόχρονα 'γέμιζε' την περιοχή του ΠΑΣ. Το γρήγορο γκολ-πέναλτι του Μάνταλου δεν άλλαξε την εικόνα ούτε διαφοροποίησε τα πλάνα του ΠΑΣ.

Το 1-0 ήρθε νωρίς, θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς βάσει εικόνας. Ήταν από τα βράδια εκείνα που ο αντίπαλος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το 2-0 μπήκε από το αυτογκόλ του Μιχαήλ. Κρατήστε όμως την υποδειγματική ανάπτυξη της ΑΕΚ που βγήκε με εξαιρετικό τρόπο μπροστά. Οι κεφαλιές του Πόνσε πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν το 'κερασάκι' της εξαιρετικής εμφάνισης της ΑΕΚ. Το 'κοντέρ' έγραψε 4-0, ποτέ άλλοτε φέτος οι 'κιτρινόμαυροι' δεν έκαναν τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση - παρά τ' αντίστοιχα σκορ με Πανιώνιο και Άρη.

Ποτέ άλλοτε φέτος ο Μάνταλος δεν έβγαλε 90λεπτο ως οκτάρι. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έφερε δεκάρι τον Μπακασέτα, ο Μάνταλος έπαιξε στη φυσική θέση του, η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς να βασίζεται στα εξτρέμ (που δεν έχει) και για πρώτη φορά είδαμε ένα ορθολογικό σχήμα, μία αλάνθαστη προσέγγιση του αγώνα και ίσως το σύστημα που θα ακολουθεί από εδώ και πέρα ο προπονητής της πρωταθλήτριας.

Ακόμη και ο Μπάρκας έγινε κομμάτι αυτής της π. Ο ΠΑΣ είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε το πέναλτι του Στέφανου Αθανασιάδη. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έμεινε στο γκολ που πέτυχε με τον ΟΦΗ. Το μοναδικό του εφέτος, το μοναδικό μετά από καιρό.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK