Η αήττητη Μπαρτσελόνα θέλει τον... Ισπανό της

Αντιμέτωπες με την ιστορία βρίσκονται απόψε η Μπαρτσελόνα με τη Τσέλσι, με τις δύο ομάδες να έχουν "συναντηθεί" μεταξύ τους άλλες πέντε φορές σε νοκ άουτ φάση του Champions League, ενώ μόλις μία φορά στους ομίλους του θεσμού.

Chelsea's Alvaro Morata looks to control the ball during the English Premier League soccer match between Chelsea and West Bromwich Albion at Stamford Bridge stadium in London, Monday, Feb. 12, 2018. (AP Photo/Alastair Grant)
Morata AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η Μπαρτσελόνα παραμένει αήττητη κόντρα στη Τσέλσι, όσες φορές οι δύο ομάδες έχουν αγωνιστεί στο Καμπ Νου στο Champions League. Τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες είναι ο απολογισμός της ισπανικής ομάδας κόντρα στον λονδρέζικο σύλλογο. Παρόλα αυτά, οι Καταλανοί δεν πανηγύρισαν όλες τις φορές τη πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Τελευταία συνάντηση των δύο στη Βαρκελώνη ήταν το καταραμένο για την Μπαρτσελόνα 2012, καθώς ο Φερνάντο Τόρες "σφράγισε" στο 90' την πρόκριση της Τσέλσι, βάζοντας τέλος στα όνειρα των Ισπανών για 2η σερί κατάκτηση του τροπαίου και οδηγώντας "ουσιαστικά" στην απομάκρυνση του Γκουαρντιόλα από τους "μπλαουγκράνα".

Ως άλλος Τόρες, μπορεί να εμφανιστεί απόψε ο Άλβαρο Μοράτα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κάρλες Πουγιόλ. Ο πρώην αμυντικός της "Μπάρτσα" θεωρεί πως ο Μοράτα αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για το αμυντικό δίδυμο Πικέ - Ουμτιτί και μπορεί να κάνει τη "ζημιά" στην αγαπημένη του ομάδα.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν ο Μοράτα θα ξεκινήσει βασικός αυτή τη φορά και δεν θα προτιμηθεί ο Αζάρ ως ψευτοεννιάρι, όπως έγινε στον πρώτο αγώνα.

Η Τσέλσι χρειάζεται τουλάχιστον ένα γκολ και παρά τα 11 συνεχόμενα ματς του Ισπανού επιθετικού χωρίς γκολ, ο Κόντε πιθανώς να παρατάξει απόψε την ομάδα με ένα καθαρό εννιάρι από την αρχή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK