Η άνοδος του Μέσι και το εμπόδιο των τραυματισμών, οι δείκτες δείχνουν ξανά φυσιολογικοί, όμως συνιστάται προσοχή

Η αμφιβολία και η αναξιοπιστία δίνουν την θέση τους στην προηγούμενη πραγματικότητα.

Inter Miami forward Lionel Messi (10) retrieves the ball from the net after scoring in the first half of an MLS soccer match against the New England Revolution, Saturday, April 27, 2024, in Foxborough, Mass. (AP Photo/Mark Stockwell)
(AP Photo/Mark Stockwell) AP

Οι μεταπτώσεις στις επιδόσεις των αθλητών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, όχι όμως αν είσαι ο Λιονέλ Μέσι. Για το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεχώριζε για την συνέπεια του αγωνιστικά, καθώς και την αντοχή του σε τραυματισμούς.

Η πορεία του στην Ίντερ Μαϊάμι αρχικά έδειχνε να εξελίσσεται όπως ο καθένας φανταζόταν, όμως η φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία ανέδειξε, ίσως για πρώτη φορά, πως ο Αργεντινός είναι πλέον ευάλωτος. Τα προβλήματα τραυματισμών δεν έδειχναν σημαντικά εξαρχής, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής έδειχνε να μην μπορεί να να ανταπεξέλθει. Τόσα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο είναι λογικό να έχει επιβαρυνθεί σωματικά ένας αθλητής και εύλογα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φοβήθηκαν πως η πορεία του έμοιαζε πλέον προκαθορισμένη.

Σήμερα όμως τα δεδομένα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Ο Μέσι σκοράρει εις διπλούν για την Ίντερ Μαϊάμι απέναντι στην Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον σημειώνοντας το 11ο τέρμα του σε 10 παιχνίδια κατά την διάρκεια της νέα σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ επίσης μετρά και 6 ασίστ!

Τα δύσκολα φαίνεται πως πέρασαν και ο ο θρύλος της Μπαρτσελόνα δείχνει πως έχει επανέλθει στις... "εργοστασιακές ρυθμίσεις". Αυτό δεν σημαίνει πως "εκπαραθυρώθηκε" ο κίνδυνος. Ο 36χρονος πλέον Μέσι γνωρίζει και ο ίδιος πως τα πράγματα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και πως οφείλει ο καθένας να το αντιλαμβάνεται αυτό. Για αυτό άλλωστε και ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα πως θα σταματήσει το ποδόσφαιρο όταν πραγματικά δεν θα μπορεί να σταθεί σωματικά και ψυχικά στο επιθυμητό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κλοπ παραδέχθηκε πως για πρώτη φορά μία ομάδα του δεν τα έδωσε όλα, αυτό λέει πολλά για το νέο στραβοπάτημα

Η Μπάγερν δεν πήρε τον Αλόνσο, αλλά θέλει το πουλέν του που αξίζει 100.000.000 ευρώ

News 24/7

24MEDIA NETWORK