Η αντίδραση Σιμεόνε στην αλλαγή Γκριεζμάν δείχνει την κατάντια της Μπαρτσελόνα

Ο Κίκε Σετιέν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Αντουάν Γκριεζμάν ως αλλαγή στο 90' για να βρει η Μπαρτσελόνα το γκολ που έψαχνε μισή ώρα. Όταν το είδε αυτό ο Ντιέγκο Σιμεόνε, αντέδρασε με τρόπο που δείχνει τα πάντα για τους Καταλανούς...

Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Μπαρτσελόνα
Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Μπαρτσελόνα AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Τα σερί παιχνίδια δίχως νίκη οδηγούν σε απώλεια του τίτλου της Primera Division από τη Ρεάλ Μαδρίτης και σε εξελίξεις σε κάθε επίπεδο. Το ντέρμπι με την Ατλέτικο θεωρητικά έκρυβε ένα τελεσίγραφο προς τον Κίκε Σετιέν, όμως για ακόμα ένα παιχνίδι οι Καταλανοί δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν το προβάδισμα που είχαν (συνέβη το ίδιο και την προηγούμενη αγωνιστική, κόντρα στη Θέλτα), με συνέπεια να περιοριστούν στην ισοπαλία 2-2.

Οι 'ροχιμπλάνκος' ισοφάρισαν στο 62ο λεπτό με το δεύτερο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαούλ στον αγώνα. Η Μπαρτσελόνα είχε χονδρικά μισή ώρα για να ανακτήσει το προβάδισμα. Ο Σετιέν έκανε την πρώτη αλλαγή αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκε και έριξε στο ματς έναν μέσο που συνήθως χρησιμοποιείται και ως μπακ, τον Σέρτζι Ρομπέρτο. Η δεύτερη αλλαγή ήρθε στο 85' με έναν επιθετικό, τον Ανσού Φατί. Η τρίτη και τελευταία αλλαγή ήρθε στο 90'. Σε εκείνο το λεπτό, ο 61χρονος προπονητής αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον πιο ακριβό επιθετικό στην ιστορία του συλλόγου, Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο Γάλλος κόστισε 120.000.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2019, χρήματα που αντιστοιχούσαν στη ρήτρα που είχε βάλει η... Ατλέτικο για να αποδεσμεύσει το μεγάλο αστέρι της. Παρ' όλα αυτά, σε αυτό το παιχνίδι, όπου η Μπαρτσελόνα κυνηγούσε οπωσδήποτε το γκολ για να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου και για να κρατήσει τη δουλειά του ο προπονητής, ο Γκριεζμάν παρέμενε στον πάγκο μέχρι το 90'. Όταν, δε, ο Σετιέν αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει, η αλλαγή συνέβη μπροστά στα μάτια του αντίπαλου προπονητή. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε άφησε για λίγο στο παιχνίδι και βρήκε τρόπο, με ένα νεύμα του κεφαλιού, να καταδείξει σε μια στιγμή την κατάσταση που επικρατεί στην Μπαρτσελόνα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στο προηγούμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, για το Supercopa στη Σαουδική Αραβία, ένας άλλος προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έκανε το ίδιο με τον Σετιέν. Η Ατλέτικο έκανε την ανατροπή, πέρασε μπροστά στο σκορ στο 86' και μόνο τότε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού αποφάσισε να κάνει την πρώτη αλλαγή του στον αγώνα. Η τύχη του, γνωστή. Του Σετιέν;

News 24/7

24MEDIA NETWORK